Η «μαφία» των ναρκωτικών στα Εξάρχεια - η «καυτή» λίστα και το ΞΕΠΛΥΜΑ χρήματος με τα κερδισμένα δελτία...

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ «Καυτό» σημειωματάριο με ονόματα… τακτικών πελατών της «μαφίας» των Εξαρχείων, χρηματικά ποσά, ποσότητες ναρκωτικών που πουλήθηκαν σε αυτούς και άλλες που είχαν μείνει απόθεμα (!), έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των αξιωματικών των Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς πιθανόν να κρύβει «εκπλήξεις».

Η παλιά «συνεργασία» με τον 36χρονο Αιγύπτιο Allesh Mohamed ή Χαμπίμπι, που δολοφονήθηκε στις 7 Ιουνίου από τις «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», δύο παλιά μέλη του ΟΥΤΣΕΚΑ (Αλβανικός Eθνικός Απελευθερωτικός Στρατός) ή λάτρεις των αποτρόπαιων ενεργειών του, μία δολοφονία ενός 29χρονου αντιπάλου, το 2013 στα Εξάρχεια, μία επικερδής «επιχείρηση» διακίνησης χασίς και κοκαΐνης με υψηλό πελατολόγιο στην περιοχή και το ξέπλυμα των χρημάτων με κερδισμένα δελτία «ΚΙΝΟ» και «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ», συνθέτουν τον… καμβά της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στα Εξάρχεια.

Η «μαφία» είχε χωρίσει τα Εξάρχεια σε τέσσερις τομείς. Ο πρώτος ήταν η Πλατεία Εξαρχείων, δεύτερος ο λόφος Στρέφη, τρίτος στη συμβολή των οδών Μάνης και Μεσολογγίου, όπου είχε δολοφονηθεί ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και τέταρτος στην περιοχή γύρω από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι διακινητές της «μαφίας» είχαν βάρδιες και συγκεκριμένο ωράριο με εποπτεία για την τήρησή του, ενώ τα σημεία διακίνησης ήταν κοντά στους χώρους φύλαξης για την εύκολη και γρήγορη προμήθεια των διακινητών με ναρκωτικά. Περιοδικά ο 32χρονος «αρχηγός» έδινε διαταγές για λογιστικό απολογισμό της «επιχείρησης» και εκτίμηση της αποδοτικότητας των διακινητών.

Αρχηγός, υπαρχηγός, διαχειριστές και «ταμίας»

Αρχηγός της «μαφίας» φέρεται ο 32χρονος Ledion, ο οποίος όταν πήγαινε στην Αλβανία για να κανονίσει τις μεταφορές των ναρκωτικών, άφηνε στο… πόδι του τον 27χρονο «υπαρχηγό» του Julian. Δύο συμπατριώτες τους, 42 και 45 ετών ήταν οι «διαχειριστές» των χώρων αποθήκευσης των ναρκωτικών, «συντονιστές-επόπτες» των διακινητών.

Δύο άλλοι Αλβανοί, 27 και 40 ετών είχαν αναλάβει την τυποποίηση των ναρκωτικών και την φύλαξή τους. Ο 22χρονος Veronik είχε ρόλο «ταμία»-διαχειριστή των εσόδων από τον «τομέα» των οδών Μάνης και Μεσολογγίου. Ένας 24χρονος ήταν ο διαχειριστής-προμηθευτής των ναρκωτικών στους διακινητές που δραστηριοποιούνταν στο Λόφο Στρέφη και τους δρόμους πίσω από το Υπουργείο Πολιτισμού. Τρία άτομα, δύο Αλβανοί και μία Ελληνίδα, ήταν διακινητές στην Πλατεία Εξαρχείων. Οι Έρβιν, Τζάνουα και Φάνουα ήταν οι διακινητές στο Λόφο Στρέφη, ενώ ακόμη τρεις διακινούσαν στην Μεσολογγίου.

Η «μαφία» ξέπλενε τα κέρδη της σε κερδισμένα δελτία ΚΙΝΟ και ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Σε τρία διαμερίσματα εντοπίστηκαν 222 αποκόμματα από κερδισμένα δελτία αξίας 162.307,69 ευρώ, έσοδα από την πώληση ναρκωτικών τα οποία είχαν «καθαρίσει» τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν πλέον την πιθανή «συνεργασία» ιδιοκτητών πρακτορείων του ΟΠΑΠ, με την βοήθεια και ενημέρωση των οποίων γινόταν η εξαγορά των κερδισμένων δελτίων για το ξέπλυμα.



Οι «αναρχικοί» της Δίωξης

Τους τελευταίους έξι μήνες μία ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, πέρασαν από… face control και φροντιστήριο με το… λεξιλόγιο της πλατείας, προκειμένου να ταιριάζουν σε εμφάνιση και συμπεριφορά με τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Άφησαν στα γραφεία τις αστυνομικές ταυτότητες και τον οπλισμό τους και «ρίχθηκαν» στα Εξάρχεια. Τα ανυποψίαστα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κινούνταν χωρίς προφυλάξεις εκτιμώντας ότι δύσκολα στην περιοχή θα μπορούσε η αστυνομία να τους παρακολουθήσει. Με αυτόν τον τρόπο οι αστυνομικοί πολύ γρήγορα εντόπισαν τα περισσότερα μέλη και τους χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών σε καφενεία, καταστήματα, σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους στα Εξάρχεια και στο λόφο του Στρέφη. Περίμεναν τον ερχομό της νέας ποσότητας ναρκωτικών, προκειμένου να επέμβουν και να βρουν σημαντικές ποσότητες. Ήρθε στις αρχές Ιουλίου από Αλβανία.

Μέρος μεγάλης ποσότητας είχε πάει στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί στις 11 Ιουλίου συνέλαβαν έναν 28χρονο «προμηθευτή» από την Αλβανία, στη Νέα Ιωνία, ο οποίος είχε στην κατοχή του περίπου 35 κιλά χασίς. Κάποιες ποσότητες των ναρκωτικών τις είχε δώσει ήδη στην «μαφία» των Εξαρχείων.

Σε μία επιχείρηση, στην οποία πήρε μέρος η «ΕΚΑΜ» της… Δίωξης, ενώ η πραγματική βρισκόταν σε απόσταση όπως και δυνάμεις των ΜΑΤ, για την περίπτωση που χρειαζόταν η επέμβασή τους, συνελήφθησαν 15 άτομα (9 Αλβανοί, ένας Πολωνός και 5 Έλληνες), μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπήρχαν δύο άτομα από την Αλβανία με χαρακτηριστικά τατουάζ συμβόλων του ΟΥΤΣΕΚΑ στα πόδια.

Κατασχέθηκαν συνολικά 17 κιλά και 518,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (εκ των οποίων τα 16 κιλά και 710 γραμμάρια ήταν κατανεμημένα σε 3.722 συσκευασίες-δόσεις έτοιμες για πώληση) και 155 γραμμάρια κοκαΐνης. Για κάθε μία από τις συσκευασίες χασίς ο διακινητής έπαιρνε 20 ευρώ από τον πελάτη. Σε μία καβάντζα της «μαφίας» βρέθηκε ένα πιστόλι ΖΟΡΑΚΙ, μετασκευασμένο σε χρηστικό, σαν εκείνο που είχε βρεθεί στο σπίτι του 36χρονου δολοφονημένου Αιγύπτιου Χαμπίμπι.

Επίσης κατασχέθηκαν 4.415 ευρώ, δύο αυτοκίνητα, δύο μοτοσυκλέτες, 23.316 κενές νάιλον συσκευασίες για διάθεση των ναρκωτικών, ζυγαριές ακριβείας, σιδερογροθιά, μαχαίρι, τσεκούρι, βαριοπούλα κ.ά..

Δολοφονικά «συμβόλαια»

Τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, διαπιστώνουν ότι η «μαφία» των Εξαρχείων είχε και αιματηρά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών με αντίπαλες συμμορίες στην περιοχή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος Ledion, αρχηγός της «μαφίας», τον Μάιο του 2013, είχε δεχθεί επίθεση από τα μέλη αντίπαλης ομάδας διακίνησης ναρκωτικών.

Αρχηγικό μέλος των αντιπάλων φέρεται να ήταν ο 29χρονος Edvis Cacaj, ο οποίος στις 24 Νοεμβρίου 2013 έπεσε νεκρός μετά από ενέδρα δύο εκτελεστών στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη στα Εξάρχεια. Ένας από τους δολοφόνους πυροβόλησε το θύμα με πολεμικό καλάσνικοφ, ενώ ο δεύτερος μαχαίρωσε στην πλάτη το αιμόφυρτο θύμα. Ο 29χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκε ένα πολεμικό καλάσνικοφ και στην κατοχή του θύματος ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, τα οποία όμως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει . Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν τότε ότι ο εκτελεστής με το καλάσνικοφ είχε εμφανιστεί στην Πλ. Εξαρχείων, αναζητώντας τον «στόχο» του. Το θύμα ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά. Η δολοφονία, παρότι δεν υπάρχουν στοιχεία, είχε αποδοθεί στον 32χρονο αρχηγός της «μαφίας», ο οποίος μετά τη σύλληψή του θα εξεταστεί για την πιθανή εμπλοκή του σε αυτή.

Στην οδό Θεμιστοκλέους, ο 36χρονος Αιγύπτιος Allesh Mohamed ή Χαμπίμπι, δολοφονήθηκε στις 7 Ιουνίου από τις «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων». Ήταν και αυτός ένα «ενοχλητικό βαποράκι» της Μαφίας των Εξαρχείων…

Πηγή ➤ makeleio

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου