ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ - Γιατί ψάχνουν τους “μπορντό μπερελί”(Τούρκους Κομμάντος) στα ελληνικά νησιά...

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές για τη σύλληψη της ομάδας των ειδικών δυνάμεων που είχε αναλάβει την δολοφονία Ερντογάν στην Μαρμαρίδα, είναι φυσικό να επεκτείνεται προς όλα τα πιθανά σημεία διαφυγής, ακόμα και δυτικά προς τη χώρα μας.

Από τους 40 “μπορντό μπερελίλερ” που συμμετείχαν στην επιχείρηση εναντίον του ξενοδοχείου που είχε διαφύγει μόλις ο Τούρκος Πρόεδρος, αναζητούνται οι 26. Πρόκειται για στελέχη των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας με μεγάλη εκπαίδευση, αλλά και με πραγματική πολεμική εμπειρία, καθώς συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον του PKK.

Από την ημέρα που διέφυγαν οι τουρκικές αρχές έχουν κινήσει “γη και ουρανό” για να τους εντοπίσουν. Μια από τις πιθανότητες διαφυγής τους είναι μέσω των θαλασσίων συνόρων προς την Ελλάδα, είτε χρησιμοποιώντας κάποιο φουσκωτό, είτε παριστάνοντας τους τουρίστες με κάποιο σκάφος από τα πολλά που λόγω της κρίσης στην Τουρκία έρχονται για ελλιμενισμό στην Ελλάδα.

Οι έρευνες των τουρκικών αρχών έχουν ενταθεί σε ένα μεγάλο μήκος της ακτογραμμής που χωρίζει την Τουρκία από την Ελλάδα. Από το ύψος του Καστελλόριζου έως και την Κω, περιοχές που θεωρείται ότι είναι πιθανό να κινηθούν οι πραξικοπηματίες, δηλαδή από το Κας που είναι σε απόσταση αναπνοής στην Τουρκία, έως την Αλικαρνασσό, γίνονται αυστηροί έλεγχοι σε όλα τα πλεούμενα που διαπλέουν την περιοχή.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε ένταση των ελέγχων ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες έως τα ξημερώματα, κάτι που παραπέμπει σε αναζήτηση ατόμων που θα κρύβονταν στο σκοτάδι. Και οι “μπορντό μπερελί” είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για να κινούνται στο σκοτάδι χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Αυτό ήταν ένα από τα σημάδια που κινητοποίησε τις ελληνικές αρχές, οι οποίες δεν θέλουν σίγουρα να βάλουν κι άλλο μπελά στο κεφάλι τους, μετά τους οκτώ πραξικοπηματίες, που έφθασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει να επαναληφθεί η ίδια κίνηση, δηλαδή οι καταζητούμενοι καταδρομείς να επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και κάποιο από τα ελικόπτερα που έχουν εξαφανιστεί.

Το πρόβλημα της Αθήνας είναι να μην προκληθεί ένταση πάνω στα σύνορα. Σε περίπτωση για παράδειγμα που εντοπίσουν κάποιους από τους καταζητούμενους εν πλω κοντά στην ακτογραμμή ή στον αέρα, τι πρόκειται να συμβεί; Θα ανοίξουν πυρ ή θα τους αφήσουν να περάσουν;

Και η Αθήνα τι θα κάνει; Θα τους εμποδίσει με σκάφη του λιμενικού; Θα ανοίξει πυρ εάν δεν υπακούσουν και περάσουν παράνομα τα σύνορα ή θα τους αφήσουν να περάσουν και να επαναληφθεί το θρίλερ με τους οκτώ που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη;

Για όλους αυτούς τους λόγους έχουν ενταθεί οι έρευνες σε όλη την περιοχή, τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις τουρκικές δυνάμεις. Ωστόσο μην ξεχνάμε πως δεν πρόκειται για απλούς πραξικοπηματίες, αλλά για καλά εκπαιδευμένους άνδρες των ειδικών δυνάμεων, που έχουν εξοικειωθεί με τρόπους διαφυγής.

Είναι βέβαιο ότι η αγωνία και η κατάσταση συναγερμού θα παραταθεί για αρκετές ημέρες ακόμα στο Αιγαίο.

Πηγή ➤ onalert


Share on Google Plus

Elas Lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου