Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη - εξιχνίασε θρίλλερ, με ομηρίες και απαγωγές.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, περιπτώσεις αρπαγών και εκβιάσεων σε βάρος παράτυπων αλλοδαπών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 52χρονος ημεδαπός, 62χρονος ομογενής και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 19 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αρπαγής κατά συρροή, απόπειρας εκβίασης, απλής σωματικής βλάβης, υπόθαλψης και παράβασης του Νόμου περί όπλων. Επιπλέον, δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος δύο υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 36 και 30 ετών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία ότι διακινητές μεταναστών κρατούν παράνομα σε αγροτική περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, παράτυπους αλλοδαπούς και απαιτούν εκβιαστικά από οικείους τους, να καταβάλλουν χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, την 02-06-2016, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, τρεις υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι κρατούνταν παράνομα σε ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης και για την απελευθέρωσή τους, οικείοι τους κατέβαλαν στους δράστες, το συνολικό χρηματικό ποσό των (4.400) ευρώ.

Πρωινές ώρες χθες (12-07-2016), πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε ποιμνιοστάσιο σε αγροτική περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίσθηκε το εν λόγω κοντέινερ, εντός του οποίου βρέθηκαν πέντε παράτυποι αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν .

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ο 52χρονος ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου, καθώς επίσης και 62χρονος ομογενής και 19χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι απασχολούνταν στο ποιμνιοστάσιο και γνώριζαν την παράνομη κατακράτηση των αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν λάθρα στη χώρα από σημείο του Νομού Έβρου και κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ στους διακινητές (36χρονο και 30χρονο), για τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη, πλην όμως οι τελευταίοι, τους μετέφεραν στο κοντέινερ, όπου και κρατούνταν παράνομα μέχρι να καταβάλουν οι οικείοι τους το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την απελευθέρωσή τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη στην περιοχή του Κιλκίς, 30χρονος υπήκοος Πακιστάν, αδερφός του 36χρονου, ο οποίος επίσης γνώριζε για την αρπαγή των ομοεθνών του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου