Ξεσκεπάστηκαν τα ένοχα μυστικά τριών Συνοριοφυλάκων στην Θεσσαλονίκη.

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται αστυνομικός, κατηγορούμενος ότι προσλήφθηκε στο Σώμα, προσκομίζοντας προηγουμένως πλαστά δικαιολογητικά. Με βούλευμα που δημοσίευσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης καλείται να δικαστεί για πλαστογραφία και απάτη.

Πρόκειται για αστυνομικό από τη Βόρεια Ελλάδα που προσλήφθηκε ως συνοριοφύλακας σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΕΛ.ΑΣ. το 2002. Ο ίδιος εμφανιζόταν ως κάτοχος επαγγελματικής άδειας οδήγησης κατηγορίας Δ', κάτι που δεν ίσχυε, καθώς στην πραγματικότητα ουδέποτε του είχε χορηγηθεί αυτή η άδεια. Στα χρόνια που έμεινε στην υπηρεσία εισέπραξε συνολικά από μισθούς κι άλλες παροχές το ποσό των 203.576 ευρώ.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν άλλοι δύο συνάδελφοί του που φαίνεται ότι «πείραξαν» τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους σε διαγωνισμούς της Αστυνομίας, ο πρώτος το 2000 και ο δεύτερος το 2001, προκειμένου να προσληφθούν αρχικά ως συνοριοφύλακες και να εξελιχθούν στην πορεία σε αστυνομικούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος φέρεται ότι πλαστογράφησε τα πιστοποιητικά συμμετοχής του ως προς το έτος γέννησης αλλά κι ως προς το βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου και ο δεύτερος φαίνεται ότι προέβη στη νόθευση του απολυτηρίου Λυκείου, αλλάζοντας τους βαθμούς των επιμέρους μαθημάτων (κατά περίπτωση από 3 έως 7 μονάδες) και τον γενικό βαθμό (από «Μέτρια» 11 και 7/11 σε «Καλά» 16 και 7/11). Τα ποσά που εισέπραξαν ως αποδοχές, υπηρετώντας στο αστυνομικό Σώμα, ανέρχονται, αντιστοίχως, σε 293.000 και 211.000 ευρώ.

Πηγή ➤ newsit


Share on Google Plus

Elas Lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου