Δεκάδες νεκροί κι εκατοντάδες τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας - Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στην Καμπούλ.

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν όταν βομβιστές αυτοκτονίας «χτύπησαν» στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, σε μια επίθεση για την οποία ανέλαβε την ευθύνη ο ISIS.

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης που πραγματοποιούσαν μέλη της σιϊτικής μειονότητας Χαζάρα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Τα χιλιάδες μέλη της συγκεκριμένης μειονότητας διαμαρτύρονταν για τη διαδρομή ενεργειακής γραμμής, που αποτελεί επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 207 τραυματίστηκαν, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Την ευθύνη για την αιματηρή βομβιστική επίθεση στην «καρδιά» της Καμπούλ ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, ενώ νωρίτερα οι Ταλιμπάν είχαν αρνηθεί ότι έχουν σχέση με την επίθεση.
«Δύο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι στη συγκέντρωση των σιιτών στην καμπούλ του Αφγανιστάν» ανέφερε ως έκτακτη είδηση το Amaq.

Πηγή ➤ Cnn

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου