ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - Απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία - REUTERS..Ο Στρατός ανέλαβε την εξουσία της χώρας.

elas-lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες αλλά συγκλίνουν στο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι έχει γίνει εξέγερση από τμήμα του στρατού λέγοντας ότι πρόκειται για απόπειρα από ομάδα εκτός της ιεραρχίας.

Το Reuters μεταδίδει ανακοίνωση του στρατού ότι έχει καταλάβει την εξουσία.

Ο Γιλντιρίμ μίλησε για «απόπειρα από τμήμα του στρατού», λέγοντας ότι «θα ήταν λάθος να το χαρακτηρίσουμε πραξικόπημα». Τόνισε πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση και πρόσθεσε πώς τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία. Κάλεσε στον λαό σε ψυχραιμία και πρόσθεσε ότι οι υπαίτιοι θα πληρώσουν.

Τα πάντα ξεκίνησαν με πληροφορίες για πυροβολισμούς κοντά στο Γενικό Επιτελείο στρατού στην Άγκυρα. Στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα.

Ελικόπτερα και μαχητικά σε χαμηλές πτήσεις αναπτύχθηκαν πάνω από την τουρκική πρωτεύουσα ενώ στην Κωνσταντινούπολη ο στρατός έκλεισε τις δύο γέφυρες του Βοσπόρου.


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου