Χίος - Νέα εξέγερση επενδυτών με αποκλεισμό δρόμου - ''Δεν θέλουμε να μείνουμε άλλο εδώ'' (Vid)!

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Καζάνι που βράζει για μία ακόμη φορά θυμίζει το κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς με τους μετανάστες κυρίως από αφρικανικές χώρες...

να αποκλείουν για πάνω από 5 ώρες τον δρόμο που οδηγεί προς το hotspot. Αφορμή αποτέλεσε η αργή διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου με τους ίδιους να δηλώνουν ότι παραμένουν στη Χίο για 4 συνεχόμενους μήνες χωρίς κανείς από τους αρμόδιους να μπορεί να τους απαντήσει πότε θα εξεταστούν οι αιτήσεις τους. «Εδώ κι ένα μήνα βλέπουμε άλλα άτομα από Συρία και Παλαιστίνη να φεύγουν ή έστω να γνωρίζουν την τύχη των αιτήσεών τους. Εμείς όπως από χώρες της Αφρικής, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν παραμένουμε στο νησί για πάνω από 4 μήνες χωρίς κανείς να μας ενημερώσει. Είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ θέλουμε να φύγουμε στην Ευρώπη», ανέφεραν οι ίδιοι που δηλωναν αποφασισμένοι για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις...

Αναφερόμενοι στις συνθήκες που επικρατούν στη ΒΙ.ΑΛ. οι μετανάστες σημείωσαν ότι η παροχή νερού είναι προβληματική, κάτι που δημιουργεί σημαντικά ζητήματα υγιεινής ιδιαίτερα τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι αυξημένη, ενώ χαρακτήρισαν την ποιότητα του φαγητού κακή. «Παραμένουμε εδώ, χωρίς να έχουμε τα στοιχειώδη. Οι συνθήκες είναι κακές και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας», τόνισαν ζητώντας να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν για την Αθήνα.

Από την πλευρά του πάντως ο Αστυνομικός Διευθυντής Δ. Αυγερινός καθώς και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γ. Κεβόπουλος προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα λέγοντας στους διαμαρτυρόμενους ότι αποκλείοντας τον χώρο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να καθυστερήσουν τη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.


Τελικά έπειτα από 5 ώρες διαμαρτυρίας οι μετανάστες, έπειτα και από παρέμβαση του Δημάρχου Μ. Βουρνού που βρέθηκε στη ΒΙ.ΑΛ. πείστηκαν να επιστρέψουν στο hotspot. Τους δόθηκε μάλιστα η διαβεβαίωση ότι το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με αντιπροσωπεία των ίδιων, του Δημάρχου Χίου και του Αστυνομικού Διευθυντή όπου και θα τους δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία Ασύλου.

Πηγή ➤ politischios


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου