Χίος: Σάλος με “δημοψήφισμα” για τα προσφυγόπουλα σε Δημοτικό.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Στο ερωτηματολόγιο που μοιράστηκε στους μαθητές από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων γίνεται λόγος για πολιτισμικές και κοινωνικές διαφορές των παιδιών. 

Σάλο έχει προκαλέσει η προκλητική και ρατσιστική ενέργεια του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου  στην περιοχή του Αγίου Θωμά.

Ο πρόεδρος μπήκε το μεσημέρι της Δευτέρας στις αίθουσες του σχολείου και -χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση του διευθυντή- μοίρασε στους μαθητές ερωτηματολόγιο για να το παραδώσουν στους γονείς τους και να το επιστρέψουν συμπληρωμένο το αργότερο μέχρι σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με το astraparis.gr.

Κάποιοι από τους δασκάλους όταν είδαν το χαρτί το έσκισαν ενώ κάποιοι άλλοι είτε αδράνησαν είτε δεν αντελήφθησαν περί τίνος πρόκειται.

Στο εισαγωγικό του σημειώματος, αφού με παραπλανητικό τρόπο τίθεται «το αναμφισβήτητο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στην γνώση την εκπαίδευση και την υγιεινή» και γίνεται αναφορά στα θέματα «που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας αλλά και της πόλης μας» (στη Χίο  δεν έχουν τεθεί τέτοια ζητήματα προς το παρόν), μπαίνει απερίφραστα στην ουσία του θέματος, τονίζοντας («έχοντας στη σκέψη μας») τα εξής:

«Την αποφυγή πιθανών προβλημάτων που ενδεχομένως δημιουργηθούν από την άμεση συνύπαρξη των παιδιών σε επίπεδο πολιτισμικό, κοινωνικό (διαφορετική κουλτούρα, διαφορετική αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά, θρησκευτική έκφραση, συνήθειες) αλλά και πρωτίστως θέματα υγιεινής – καθαριότητας εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης των μαθητών προσφύγων παραμένουν δυστυχώς χωρίς βελτίωση».

Στη συνέχεια οι γονείς καλούνται να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων ή και να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους.


Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια – «δημοψήφισμα» έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο στους γονείς των μαθητών, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες,   είναι ενήμερος για το περιστατικό ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και αναμένεται εντός της ημέρας να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χίου.

Πηγή ➤ antenna

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου