ΘΡΗΝΟΣ στην Πολεμική μας Αεροπορία - Πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας ο κυβερνήτης του Cessna που αγνοείται.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Εν ενεργεία πιλότος της Πολεμικής μας  Αεροπορίας είναι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Cessna που αγνοείται από το απόγευμα στα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος πιλότος των Super Puma ήταν ο εκπαιδευτής στο αεροσκάφος  Cessna που δεν έχει δώσει σημεία ζωής, ενώ υπάρχει και ένας εκπαιδευόμενος.

 Το θρίλερ με το αεροσκάφος τύπου Cessna 172 συνεχίζεται. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί κοντά στα Καλάβρυτα και προς Ζαχλωρού.

Μετά από επικοινωνία του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΝEWS με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης, το αεροσκάφος, ανήκει σε ιδιώτη και είναι δηλωμένο στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση μεταξύ, Μέγαρα-Ρίο-Καλάβρυτα-Μέγαρα όταν ξαφνικά, λίγο μετά την απογείωσή του χθές το απόγευμα στις 17:35, έχασε επαφή με τον πύργο ελέγχου, ενώ βρισκόταν κοντά στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Το χρονικό:

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος είχε ενημερώσει στις 17:15 τον Πύργο ελέγχου της Αδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο Στις 18:18 το κέντρο ελέγχου περιοχής Αθηνών κήρυξε το αεροσκάφος σε κατάσταση αβεβαιότητας και στις 18:31 σε φάση κινδύνου, δίνοντας εντολή για την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Άμεσα απογειώθηκε ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην περιοχή Καλαβρύτων Μεγάλου Σπηλαίου - Ζαχλωρούς. Νωρίτερα είχε ζητηθεί και η συνδρομή του λιμενικού για έρευνες στο θαλάσσιο χώρο του Κορινθιακού κοντά στο Ξυλόκαστρο.
Στην περιοχή των Καλαβρύτων επιχειρούν επίσης χερσαίες δυνάμεις για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, ενώ στο σημείο βρίσκονται τρία οχήματα της πυροσβεστικής και ένα κλιμάκιο από την ΕΜΑΚ Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μονοκινητήριο αεροπλάνο επέβαιναν δύο άτομα, ένας εκπαιδευτής και ένας εκπαιδευόμενος.



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου