Mετατρέψετε άμεσα την φύλαξη των ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας σε επιτήρηση με εποχούμενες περιπολίες.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Στο ίδιο έργο θεατές…Ως πότε…..?

Θεσσαλονίκη, 17 Οκτωβρίου 2016

Κύριε Αρχηγέ,                         


Το χθεσινό τραγικό περιστατικό με την απώλεια δύο συνανθρώπων μας, που έλαβε χώρα έξω από το κέντρο φιλοξενίας «Φέσσα» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και τα όσα διαδραματίστηκαν μετά από αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει απλά αντικείμενο προβληματισμού, αλλά οφείλει να γίνει η απαρχή γενναίων και σοβαρών αποφάσεων, σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις συγκεκριμένες δομές.

 Το ευτύχημα ότι χθες δεν θρηνήσαμε επιπλέον θύματα, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην πράξη αυτοθυσίας των συναδέλφων της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι συνάδελφοι, σπεύδοντας άμεσα στο σημείο και ενεργώντας άκρως επαγγελματικά, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους συναδέλφους που βρίσκονταν εντός του φυλακίου, καθώς επίσης και τον δράστη του Τροχαίου, οι οποίοι δέχονταν σφοδρές επιθέσεις από εξαγριωμένο πλήθος ατόμων που προέρχονταν από τις δομές, με τεράστιο κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

Το σπασμένο όχημα της ΕΛ.ΑΣ., το καμένο όχημα του δράστη, το σπασμένο ιδιωτικό όχημα του συναδέλφου με το οποίο μετέβη στο κέντρο φιλοξενίας για την εκτέλεση υπηρεσίας, οι δύο τραυματίες συνάδελφοι της ΔΙΑΣ και της ΥΑΤ, οι τραυματίες εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και οι σφοδρές επιθέσεις των προσφύγων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη ότι οι Αστυνομικοί οι οποίοι καλούνται σε καθημερινή βάση να βρίσκονται σταθεροί στις συγκεκριμένες δομές, στις οποίες φιλοξενούνται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, δεν μπορούν να αποτρέψουν το παραμικρό, παρά μόνο θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο.

Κύριε Αρχηγέ,

 Σας καλούμε να μετατρέψετε άμεσα την φύλαξη των ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας σε επιτήρηση με εποχούμενες περιπολίες, όπως άλλωστε είχε πράξει και προ μηνών η Γ.Α.Δ.Θ. και εξαιτίας αντιδράσεων άλλων φορέων σταμάτησε.

 Οποιαδήποτε άλλη λύση θα αποτελεί ημίμετρο, συνεχίζοντας να εκθέτει τους συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία στις δομές σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

 Οι Έλληνες Αστυνομικοί δεν είναι αναλώσιμοι, ούτε το μέσο για την επίλυση λάθος πολιτικών επιλογών της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Τέλος, ο συνδικαλιστικός ρόλος μας, επιβάλλει σε περίπτωση που συνεχιστεί το συγκεκριμένο καθεστώς φύλαξης των δομών, να απευθυνθούμε στην Ελληνική δικαιοσύνη για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και τη διαφύλαξη της αρτιμέλειάς μας.


Άρθρο του ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗ Αλέξανδρου


Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος                                               ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6936800701                                                                            6932649076
   
Πηγή ➤eayth.gr

Share on Google Plus

Elas Lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου