ΕΛ.ΑΣ το μεγαλείο σου - Αιτωλικό:1 αστυνομικός ανά 400 κατοίκους!

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Στα κεραμίδια βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο αστυνομικός συνδικαλιστικός κόσμος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, με αφορμή την αποδυνάμωση, αλλά και τις κτιριακές υποδομές του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού. Για το λόγο αυτό μάλιστα, όπως έκαναν γνωστό οι συνδικαλιστές αύριο το πρωί προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του τμήματος, ζητώντας την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων τους, που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας, το προσωπικό και την ασφάλεια των πολιτών, μιας περιοχής η οποία ούτως ή άλλως καταγράφει τα τελευταία χρόνια υψηλούς δείκτες παραβατικότητας.

Για το θέμα μίλησε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας Νίκος Καραπάνος, ο οποίος έκανε λόγο για τραγικές συνθήκες (κτιριακό) και μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

«Μιλάμε για μία προβληματική περιοχή από πλευράς παραβατικότητας. Θα έπρεπε το Α.Τ. Αιτωλικού να είναι το πλέον επανδρωμένο τμήμα σε ολόκληρη τη Διεύθυνση. Αντίθετα, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και με το κτιριακό και με το προσωπικό. Δεν σας κρύβω, ότι κανένας δεν θέλει να μετατεθεί – υπηρετήσει στο συγκεκριμένο τμήμα, λόγω των συνθηκών, ενώ και οι εν ενεργεία αστυνομικοί αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Ενδεικτικά σας αναφέρω, ότι, στο αστυνομικό τμήμα του Αιτωλικού υπηρετούν 16 αστυνομικοί, αντί 35 που θα έπρεπε για να εκτελούνται κανονικά οι υπηρεσίες (βάρδιες), τα ρεπό και οι άδειες. Μόλις 1 αστυνομικός, αντιστοιχεί σε 400 κατοίκους. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι γίνεται. Γι’ αυτό θέλουμε όλο τον κόσμο και τους φορείς στο πλευρό μας στην κινητοποίησή μας» ανέφερε ο κ. Καραπάνος.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας αναφέρει:

«Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων διαπιστώνοντας εδώ και παρά πολύ καιρό ότι δεν υπάρχει η βούληση και αφού εξάντλησε κάθε προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης αποφάσισε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 πμ στην είσοδο που στεγάζεται το ΑΤ Αιτωλικού στο Αιτωλικό.

Αιτήματα μας είναι η άμεση και πλήρης στελέχωση του ΑΤ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ.

Η άμεση μεταστέγαση του σε ένα κτίριο που να πληροί τουλάχιστον της βασικές αρχές της ανθρώπινης διαβίωσης.

Η άμεση κατάργηση των μεικτών περιπολιών και την ουσιαστική αστυνόμευση της περιοχής.

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι για δυναμικό παρών.»

Πηγή ➤ Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου