Η ΕΛ.ΑΣ ξεδόντιασε την συμμορία των Ρομά και τους "κοσμικούς" πληροφοριοδότες.Χίλιοι (1000) αστυνομικοί έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.

elas-lyste.blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Πριν από περίπου οκτώ μήνες αστυνομικοί του Τ.Α. Αμαρουσίου ξεκίνησαν να ερευνούν υποθέσεις διαρρήξεων σε σπίτια των βορείων προαστίων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετά στοιχεία για τους δράστες.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν περίμεναν ότι ήταν η αρχή του ξηλώματος του πουλόβερ της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης των τελευταίων ετών, που φέρεται να είναι υπεύθυνη σχεδόν για τις μισές διαρρήξεις που έχουν καταγραφεί σε όλη την Ελλάδα την τελευταία πενταετία.

Η υπόθεση τελικά πέρασε και στην Ασφάλεια Αττικής, η οποία αξιοποίησε τα πολύτιμα στοιχεία, προχώρησε σε μαζικές άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων, κατέγραψε τηλεφωνικές συνομιλίες, ταυτοποίησε το modus operandi της σπείρας και τα αρχηγικά μέλη, ενώ συγκέντρωσε στοιχεία για την ανθρωπογεωγραφία και τη δομή. Υστερα από πολύμηνες έρευνες, πάνω από 1.000 αστυνομικοί πραγματοποίησαν προχθές ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και συνέλαβαν 40 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι 10 αρχηγοί της σπείρας, καθώς και δύο γνωστοί επιχειρηματίες που φιλοξενούνταν τακτικά στις σελίδες του κοσμικού ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρηματίες κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ειδικότερα, φέρονται να παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες για υποψήφιους στόχους, όπως για σπίτια που διαθέτουν χρηματοκιβώτια.

Παράλληλα, μετά τις «μπούκες» στις οικίες παραλάμβαναν πανάκριβα κοσμήματα και ρολόγια και έβρισκαν αγοραστές από τους κοσμικούς κύκλους όπου «κινούνταν» οι ίδιοι, ως γόνοι ευκατάστατων οικογενειών.


Στην ογκωδέστατη δικογραφία, η οποία είναι σε γνώση του «Εθνους», αναφέρεται ότι τα μέλη της μαφίας είχαν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και «ghost phones» μέσω των οποίων επικοινωνούσαν για τις διαρρήξεις που πραγματοποιούσαν. Διέθεταν ακόμη και ασύρματο που συνδεόταν με το κέντρο Αμεσης Δράσης και άκουγαν αν πληρώματα πραγματοποιούσαν περιπολίες. Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων ο «ασυρματιστής» της μαφίας άκουγε τις συνομιλίες της ΕΛ.ΑΣ. και ειδοποιούσε τους συνεργούς του.
Οι «κοσμικοί» πληροφοριοδότες της συμμορίας των ρομά

Μάλιστα, αστυνομικοί ήταν αυτοί που είχαν εκπαιδεύσει τη μαφία να χρησιμοποιεί τον κώδικα σημάτων της ΕΛ.ΑΣ. μέσω του ασυρμάτου. «Πάμε για μπάλα ή 5x5;», «πάμε για δουλειά», «πάμε βόλτα», «μπουκί» και «πιριμάσκι» είναι μερικές από τις εκφράσεις-λέξεις που χρησιμοποιούσε η μαφία των Ρομά για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Διέθεταν έναν τεράστιο στόλο αυτοκινήτων μεγάλης ιπποδύναμης και όταν έρχονταν τετ α τετ με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ ανέπτυσσαν ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ ψέκαζαν με πυροσβεστήρες για να εμποδίσουν την ορατότητα των μοτοσικλετιστών. Δεν είχαν διστάσει να εμβολίσουν αστυνομικά οχήματα προκειμένου να διαφύγουν.

Οταν έβρισκαν πληροφοριοδότη για υποψήφιους στόχους έλεγαν «έχω Ελληνα». Στη δικογραφία υπάρχουν και φωτογραφίες από το Facebook των μελών της μαφίας, όπου έκαναν επίδειξη πλούτου και χλιδής ενώ την ίδια στιγμή δήλωναν άεργοι. Μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένα παρατσούκλια, όπως «Αράπος», «Παχύς - Βενιζέλος», «Ντουντούκης», «Πιν Πιν», «Πόντικας», «Τζόλο», «Μαρτέλης», Ράμπος», «Νένες», «Χαζούλης», «Μπάμπης Φλου», «Χειλάς - Ψηλός» και «Παρταούλας». Ολες οι κωδικοποιημένες συνομιλίες καθυστέρησαν σημαντικά τις συλλήψεις, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να σπάσουν τον κώδικά τους.

Διάλογοι
Στους διαλόγους που δημοσιεύει το «Εθνος» γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι αρχιμαφιόζοι ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικοί και εξαιρετικά οργανωμένοι.

-Κάτσαμε για μια ρετσίνα

-Με ποιους;

-Δεν ξέρεις; Με το αφεντικό μας (σ.σ.: εννοεί τον Π.). Ελα μίλα

(...)

-Πες στον Σταύρο να φύγουμε νωρίς σήμερα. (Εννοεί για κλοπή)

(...)

-Πάρε κασετόφωνο (εννοεί ασύρματο συντονισμένο στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.) και φέρ' το στο μπριζολάδικο.

(...)

-Ξέρει ένας Ελληνας μια δουλειά και δεν μπορώ να κοιμηθώ μέχρι να την κάνουμε (εννοεί ότι θα τους δώσει πληροφορίες για υποψήφιο στόχο κλοπής και αγωνιά να τον κλέψει). Εχω πολύ καλό Ελληνα (εννοεί πληροφοριοδότη).

Την εμπλοκή αστυνομικών επιβεβαίωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Στις κατ' οίκον έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν 1.000.000 ευρώ σε μετρητά, 150 χρυσές λίρες, χρυσαφικά, επώνυμα ρολόγια...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Πηγή ➤ ethnos.gr




Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Ενα μπραβο αξιζει σε ολους τους αστυνομικους που μας προστατευουν ,εστω και με κατα δεκαετιες καθυστερηση,απο τετοια καθαρματα.
    Οσο αφορα τα επιορκα σκουληκια Αστυνομικους να τα πανε δεμενα στην Πλατεια Συνταγματος ( με κομενα τα αρχ...τους γιατι κακως τους τα εδωσε ο Θεος..) και να τα φτυσει με ροχαλες ολοι η Αθηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή