ΟΙ 15 πιο σκληρές τιμωρίες για τον βιασμό σε όλο τον κόσμο.

elas-lyste.blogspot (2)

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ο βιασμός αποτελεί ένα ειδεχθές έγκλημα που πλήττει βάναυσα τη γενετήσια αξιοπρέπεια και ελευθερία του ατόμου,προσβάλλει κατάφωρα την αξιοπρέπεια του θύματος ενώ δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι το θύμα συχνότατα κινδυνεύει απο μετάδοση σοβαρών νοσημάτων η ακόμη και απο μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη,απότοκο του ειδεχθούς εγκλήματος του βιασμού.

Σε όλο τον κόσμο με ισχυρή νομοθεσία κατά της σεξουαλικής επίθεσης όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να κάνουν τη χώρα τους ένα ασφαλέστερο χώρο για τους πολίτες τους και για να βεβαιώσουν ότι κανείς που θα επιδοθεί σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα δεν θα μπορούσε να περιφέρεται ελεύθερα.

Εδώ είναι οι πιο βάναυσες τιμωρίες βιασμό από διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο.

1. Κίνα


Η αξιοκρατική ηγεσία της Κίνας τιμωρεί τον βιαστή αμέσως με θανατική ποινή και σε κάποια σενάρια βιαστή επίσης τιμωρεί με τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων τους.

2. Ιράν


Στο Ιράν, ο βιαστής είτε απαγχονίζεται ή πυροβολείται μέχρι θανάτου μπροστά στο κοινό. Μερικές φορές ο ένοχος ξεφεύγει από τη θανατική ποινή αλλά χτυπιέται με 100 χτυπήματα με μαστίγιο ή ισόβια κάθειρξη.

3. Ολλανδία

Οποιοδήποτε είδος της σεξουαλικής επίθεσης, ακόμα και στα οποία συμπεριλαμβάνενται ένα γαλλικό φιλί χωρίς τη συγκατάθεση του ενός είναι ένας βιασμός, στην Ολλανδία. Ο βιαστής τιμωρείται με φυλάκιση που κυμαίνενται από 4 έως 15 χρόνια, ανάλογα με την ηλικία του κατάδικου.

Ακόμη και μια σεξουαλική επίθεση σε μια πόρνη, θα οδηγήσει σε φυλάκιση 4 ετών στις Κάτω Χώρες, ενώ οι περισσότερες από τις χώρες  δεν ανησυχούν για τη σεξουαλική επίθεση σε πόρνες.

4. Γαλλία


Στη Γαλλία, ο βιαστής τιμωρείται με 15 χρόνια φυλάκισης με τα βασανιστήρια που μπορεί να επεκταθεί στα 30 έτη ή φυλάκιση διάρκειας ζωής ανάλογα με την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο θύμα.

5. Βόρεια Κορέα

Κυβερνάται από τον φανατικό δικτάτορα, η Βόρεια Κορέακαι δεν  έχει  καμία επιείκεια για το έγκλημα, όπως ο βιασμός. Άμεση δικαιοσύνη δίνεται στο θύμα βιασμού καθώς μια διμοιρία  πυροβολεί τον βιαστή στο κεφάλι.

6. Ρωσία


Στη Ρωσία, ο κατάδικος πρέπει να εκτίσει μια ποινή φυλάκισης για 3+ έτη, η οποία μπορεί να πάει μέχρι και 30 χρόνια, ανάλογα με τη ζημιά που γίνεται στο θύμα.

7. Αφγανιστάν

Στο Αφγανιστάν αποδίδεται άμμεσα δικαιοσύνη στο θύμα σε μόλις τέσσερις ημέρες πυροβολώντας τον βιαστή στο κεφάλι.

6. Νορβηγία

Στη Νορβηγία, ο βιαστής τιμωρείται με φυλάκιση από 4 έως 15 έτη, ανάλογα με το βαθμό της βλάβης στο θύμα.

9. Οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν δύο είδη δίκαιο - κράτους δικαίου και την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Αν η υπόθεση βιασμού εμπίπτει στην κατηγορία του ομοσπονδιακού νόμου, τότε ο βιαστής τιμωρείται  με 30 χρόνια φυλάκιση. Αν και πολιτειακούς νόμους των ποινών βιασμού διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία.

10. Ινδία


Η Ινδία  θέσπισε ακόμη πιο σκληρή την  τιμωρία  με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το 2013. Στο βιαστής είτε δίνεται μια ποινή φυλάκισης 14 ετών και σπανιότερα από τα πιο σπάνια περίπτωση, ο βιαστής να κρεμιέται.

11. Σαουδική Αραβία

Αν ένα άτομο έχει καταδικαστεί για βιασμό, τότε εκτελείται σε δημόσιους χώρους εντός των ημερών
Έτσι, αυτή είναι η πιο βάναυση τιμωρία του βιασμού στον κόσμο.

12. Αίγυπτος


Στο Ιράν, ο βιαστής είναι κρεμασμένοςμπροστά σε δημόσιο ώστε οι πολίτες να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση των συνεπειών αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος.

13. Ισραήλ


Στο Ισραήλ, ο βιαστής φυλακίζεται για τουλάχιστον τεσσάρων ετών και κατ 'ανώτατο όριο των 16 ετών.

14. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η τιμωρία της σεξουαλικής επίθεση ή βιασμός είναι θάνατος δι 'απαγχονισμού. Δεν υπάρχει αντιστάθμιση, θα βιάσουν θα πεθάνεις μέσα σε 7 ημέρες.

15. Ελλάδα


Στην Ελλάδα, ο βιαστής τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών..

Πηγή ➤ wityfed

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Τώρα φάνηκε γιατί είναι σέ έξαρση οι βιασμοί στήν Ελλάδα. Η μεγάλη μας ψυχοπονιά μάς έφαγε. Παράδειγμα ο βιαστής τής Πάρου έπρεπε νά ζεί ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή