Έρευνα: Η Δημόσια Τάξη στο χειρότερο σημείο από το 1974.

elas.lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Η αριβιστική διαχείριση των ζητημάτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τον Νίκο Τόσκα αποτελεί την απόλυτη ιλαροτραγωδία .Η ανάδειξη του αποδομητικού έργου που επιτελεί ο Τόσκας στο υπουργείο , καθώς και της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής που ακολουθείται στα ζητήματα της Δημόσιας Τάξης ,αποτελεί μια διαδικασία αναγνώρισης προθέσεων και χαρτογράφησης επιδιώξεων.

Η καταγραφή και η παρουσίαση όλων των περιστατικών βίας και επιθέσεων, δεν έχει αποκλειστικό σκοπό την ανάδειξη της πλήρως ανύπαρκτης πολιτικής βούληση αλλά και την υπόδειξη της κατεύθυνσης προς την οποία θα πρέπει να κινηθεί η πολιτεία για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων. Το πολιτικό γραμμάτιο του ΣΥΡΙΖΑ προς τον αναρχικό χώρο εξοφλήθηκε με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο με την έλευση του Νίκου Τόσκα  στο Υπουργείο Προ.Πο. Η Πλήρης αποδιοργάνωση της αστυνομίας  και η στοχοποίηση  υπηρεσιών και προσωπικού με καθεστωτικές μεθοδεύσεις, προς τέρψιν των ακραίων και περιθωριακών στοιχείων της κοινωνίας είναι προσφορά του Τόσκα στην κοινωνία και τον τομέα της Δημόσια Ασφάλειας, την οποία έδωσε όρκο να υπηρετεί με ευσυνειδησία.

Η καταγραφή και παρουσίαση περιστατικών και επιθέσεων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (26 Ιουνίου έως 22 Σεπτεμβρίου) σε μια περίοδο στην οποία η γενικότερη δραστηριότητα θα έπρεπε να είναι αισθητά μειωμένη απ’ τις υπόλοιπες περιόδους του χρόνου, δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξυπηρέτηση των αιτημάτων του αναρχικού χώρου με κάθε τίμημα. Η γενικότερη στάση και οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας επιτρέπουν την εκδήλωση καθώς και την αύξηση των περιστατικών βίας και επιθέσεων , καθιστώντας την Αστυνομία απλό παρατηρητή και δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για την ανεμπόδιστη δράση των ακραίων παρακρατικών ομάδων. Κύριος υπεύθυνος για την ανεύθυνη και επικίνδυνη πολιτική που ασκείται είναι ο Νίκος Τόσκας, ο οποίος σε αντίθεση με την υπεύθυνη θητεία του Γιάννη Πανούση, φροντίζει να προκαλεί με την ανευθυνότητα λόγων και έργων , θέτοντας  σε κίνδυνο ζωές Αστυνομικών και πολιτών.

Το καλοκαίρι του 2015, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση για τη χώρα και τους πολίτες, εν μέσω capital control και ενός αρκετά πολωμένου κλίματος εν όψει δημοψηφίσματος και τη συχνή πραγματοποίηση μεγάλων  συγκεντρώσεων σε μικρα χρονικά διαστήματα και οι περιπτώσεις εκδήλωσης περιστατικών βίας ήταν ελάχιστες. Οι όποιες παρεκτροπές που ξεκίνησαν να δημιουργηθούν, αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους. Η θητεία του κ. Γιάννη Πανούση χαρακτηρίστηκε από απόλυτη συνέπεια και υπευθυνότητα, δημιουργώντας συγκρούσεις και αγεφύρωτες αποστάσεις με τον κομματικό μηχανισμό που σταδιακά οδήγησαν και στην απομάκρυνσή του με την ολοκλήρωση του κυβερνητικού σχήματος. Δεν υπέκυψε σε πιέσεις του σκληρού πυρήνα για παρεμβάσεις σε ζητήματα λειτουργίας της Αστυνομίας και στοχοποιήθηκε γι αυτό το λόγο. Οι ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί βαραίνουν αποκλειστικά τον Νίκο Τόσκα και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποδοθούν . Η ανευθυνότητα και ο αριβισμός των πολιτικών προσώπων πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η αξιολόγηση των περιστατικών που πραγματοποιήθηκαν το φετινό καλοκαίρι δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως το κέντρο της Αθήνας είναι πλήρως παραδομένο στις διαθέσεις ακραίων ομάδων, οι οποίες ενδιαφέρονται για καταστροφές και αποσταθεροποίηση. Η προκλητική  εθελοτυφλία της πολιτικής ηγεσίας ενισχύει τη δράση και το καταστροφικό έργο των προαναφερθέντων ομάδων, ενώ δημιουργεί συνεχώς καινούρια αρνητικά δεδομένα στη δημόσια ασφάλεια. Το φετινό καλοκαίρι σε διάστημα 104 ημερών, πραγματοποιήθηκαν 46 περιστατικά, αρκετά σοβαρά, τόσο ως προς την ένταση, όσο και ως προς τους τρόπους εκδήλωσής τους. Τα περιστατικά που έχουν συμβεί δεν θα πρέπει να αξιολογηθούν μόνο ως προς τον αριθμό τους , αλλά και ως προς  τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, καθώς είναι εμφανής η αύξηση τόσο ως προς τους τρόπους εκδήλωσης αλλά και ως προς τις κοινωνικές ομάδες που τα πραγματοποιούν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόδοση της Αστυνομίας όλο αυτό το διάστημα. Στα 46 περιστατικά, η Αστυνομία έχει να επιδείξει 10 προσαγωγές και 5 συλλήψεις. Από τις 5 συλλήψεις που έγιναν ,οι 3 πραγματοποιήθηκαν από το μηχανοκίνητο τμήμα της ΥΑΤ με την κωδική ονομασία ‘’ΟΜΙΚΡΟΝ’’. Δηλαδή από τα μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ , τα οποία υπηρετούν στις διμοιρίες και διατάχθηκαν να επανδρώσουν το πειραματικό μηχανοκίνητο τμήμα. Η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ταχυκίνητου και ευέλικτου μηχανισμού, όπως η ΔΕΛΤΑ για την αντιμετώπιση επιθέσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη. Η διαπίστωση του επιχειρησιακού κενού που υπάρχει, με την εκτός ελέγχου κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι παραπάνω από εμφανής.

Η περιοχή των Εξαρχείων έχει γκετοποιηθεί και εξελιχθεί σε απαγορευμένη ζώνη για την αστυνομία, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων, καθώς και των πολιτών που κινούνται εκεί.

Εκκλησίες δέχονται επιθέσεις και βανδαλίζονται από ομάδες αναρχικών, χωρίς την παραμικρή αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας.

Ομάδες αντιεξουσιαστών πραγματοποιούν μηχανοκίνητες πορείες και συγκροτούν ομάδες πολιτοφυλακής, πραγματοποιώντας αναζητήσεις για άτομα αντίπαλων ιδεολογικών χώρων, ενώ κάνουν και επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών οργανώσεων.
Ομάδες οργανωμένων οπαδών πραγματοποιούν καταδρομικές επιθέσεις σε εκδηλώσεις αθλητικού ενδιαφέροντος καθώς και σε γραφεία συνδέσμων αντίπαλων ομάδων.
Σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας πραγματοποιούνται επικίνδυνες επιθέσεις με τη χρήση εμπρηστικών μηχανισμών, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ανυποψίαστων πολιτών.

Διπλωματικές αποστολές δέχονται επιθέσεις από ομάδες παρακρατικών δημιουργώντας πρόβλημα στις σχέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες, καθιστώντας την υπόλογο για την πραγματοποίηση αυτών των ενεργειών.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

26 Ιουνίου 2016  Επεισόδια επί της Πατησίων


ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

3 Ιουλίου  2016   Επεισόδια στα Εξάρχεια
5 Ιουλίου  2016   Ληστείες σε super market στα Εξάρχεια
6 Ιουλίου  2016   Εισβολή Ρουβίκωνα στο Αεροδρόμιο ‘’Ελ. Βενιζέλος ‘’
8 Ιουλίου   2016   Σύλληψη υιού Σκουρλέτη σε επεισόδια αντιφασιστικής συγκέντρωσης
10 Ιουλίου  2016   Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια.
17 Ιουλίου  2016   Επεισόδια στα Εξάρχεια    
24 Ιουλίου  2016   Επίθεση σε σύνδεσμο οπαδών
24 Ιουλίου  2016   Εμπρησμοί αυτοκινήτων στα Εξάρχεια
25 Ιουλίου  2016    Επεισόδια στα Εξάρχεια
26 Ιουλίου  2016   Επίθεση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Τουρκίας
29 Ιουλίου  2016   Επίθεση με μολότοφ στη οικία Φλαμπουράρη
31 Ιουλίου  2016   Ανάληψη ευθύνης για επίθεση στην οικία Φλαμπουράρη
31 Ιουλίου  2016   Εμπρηστική επίθεση στο Ναό του Αγίου Νικολάου


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

1 Αυγούστου  2016   Επιθέσεις σε γραφεία τοπικών οργανώσεων πολιτικών κομμάρων
3 Αυγούστου  2016   Επιθέσεις και βανδαλισμοί σε εκκλησίες
6 Αυγούστου  2016   Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων
8 Αυγούστου  2016   Επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη
13 Αυγούστου  2016   Επεισόδια στην Πατησίων
15 Αυγούστου  2016   Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη Μονή Πετράκη 
21 Αυγούστου  2016   Επεισόδια στα Εξάρχεια
23 Αυγούστου  2016   Επίθεση εναντίον διμοιρίας στη Χαρ. Τρικούπη
25 Αυγούστου  2016   Επίθεση με μολότοφ στο υπουργείο Ανάπτυξης
28 Αυγούστου 2016    Επεισόδια στην Πατησίων
29 Αυγούστου 2016   Επίθεση στον Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών
29 Αυγούστου 2016   Επίθεση με μπογιές εναντίον του Δημαρχείου Αθηνών



ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016

1 Σεπτεμβρίου 2016   Επίθεση σε γραφεία συνδέσμου οπαδών
2 Σεπτεμβρίου 2016   Εμπρησμός οχημάτων δήμου Ζωγράφου
4 Σεπτεμβρίου 2016   Επίθεση με μολότοφ εναντίον Διμοιρίας
5 Σεπτεμβρίου 2016   Επίθεση αναρχικών σε γραφεία ακροδεξιού κόμματος με βαριοπούλες
5 Σεπτεμβρίου 2016   Επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας
6 Σεπτεμβρίου 2016   Βανδαλισμός Μητρόπολης με αναγραφή συνθημάτων
11 Σεπτεμβρίου 2016  Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
18 Σεπτεμβρίου 2016   Επεισόδια στην Πατησίων
19 Σεπτεμβρίου 2016   Επεισόδια  σε γραφεία  συνδέσμου οπαδών
22 Σεπτεμβρίου 2016   Επίθεση με χειροβομβίδα σε γραφεία συνδέσμου οπαδών.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

26/06/16 Επεισόδια επί της Πατησίων
Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες , περίπου στις 03:30 τα ξημερώματα σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην διασταύρωση των οδών Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου. Μετά την επίθεση οι άγνωστοι διέφυγαν στην περιοχή Εξαρχείων. Από την επίθεση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν έγινε κάποια προσαγωγή.


ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

03/07/16 Επεισόδια στα Εξάρχεια
Σφοδρές επιθέσεις δέχθηκαν οι Αστυνομικές Δυνάμεις που Βρίσκονταν στην περιοχή των Εξαρχείων από ομάδες αγνώστων τα ξημερώματα. Περίπου στις 01:00 άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον δύο διμοιριών που βρίσκονταν στην οδό Τοσίτσα. Μισή ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε επίθεση με παρόμοιο τρόπο(βόμβες μολότοφ, πέτρες) στη διμοιρία που βρισκόταν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη. Από τις επιθέσεις δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός , ενώ δεν έγινε καμία προσαγωγή.

05/07/16 Ληστείες σε super market στα Εξάρχεια
Ομάδα ενόπλων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους , πραγματοποίησαν ληστεία σε super market που βρίσκεται επί της οδού Καλλιδρομίου. Οι ληστές εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλων (σύμφωνα με αναγνώριση πελατών διέθεταν βαρύ οπλισμό), πήραν όσα χρήματα μπορούσαν και διέφυγαν με μοτοσυκλέτες. Πληροφορίες μαρτύρων που βρίσκονταν στο σημείο, αναφέρουν ότι στη διάρκεια της ληστείας και σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το σούπερ μάρκετ, βρισκόταν μια ομάδα ατόμων που κρατούσαν βόμβες μολότοφ και πιθανότατα να αποτελούσαν υποστηρικτική ομάδα η οποία θα αντιμετώπιζε ενδεχόμενη άφιξη αστυνομικών Δυνάμεων. Με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες ένοπλες ληστείες σε καταστήματα στην περιοχή των Εξαρχείων, η αστυνομία προχώρησε σε έναν σχεδιασμό, σύμφωνα με τον οποίο σε ένα οικοδομικό τετράγωνο, αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις( ομάδα ΟΠΚΕ, διμοιρία ΥΑΤ, μηχανοκίνητη ομάδα της ΥΑΤ  ‘’ΟΜΙΚΡΟΝ’’ ) προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη επανάληψη. Ιδιαίτερη βάση δόθηκε στη φύλαξη τριών καταστημάτων στις οδούς Χαρ. Τρικούπη, Ζωοδόχου Πηγής και Καλλιδρομίου.
06/07/16 Εισβολή Ρουβίκωνα στο Αεροδρόμιο ‘’Ελ. Βενιζέλος ‘’
Μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, εισέβαλαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου και συγκεκριμένα στο χώρο που γίνονται τα chek in των Ισραηλινών αερογραμμών ‘’EL AL’’. Κρατώντας πανό και πετώντας φυλλάδια με συνθήματα όπως « Όχι στους πράκτορες της Μοσάντ» και «Καμία ανοχή στους τραμπουκισμούς της Μοσάντ». Τη στιγμή εκείνη έκαναν chek in οι επιβάτες της πτήσης που αναχωρούσε στις 10:15 με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δέκα μελών της αναρχικής ομάδας.

8/7/2016 Σύλληψη υιού Σκουρλέτη σε επεισόδια αντιφασιστικής συγκέντρωσης
Ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι, στη συμβολή των οδών Γράμμου και Κηφισίας. Τα εν λόγω άτομα έγραψαν συνθήματα σε τοίχους και πέταξαν φέιγ βολάν. Όταν μια μικρή ομάδα μελών της Χ.Α έκαναν την εμφάνισή τους στο σημείο, προκειμένου να πάνε στα γραφεία, έγιναν αντιληπτοί από τους αντιεξουσιαστές με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση. Διμοιρία της ΥΑΤ που βρισκόταν στο σημείο τοποθετήθηκε ανάμεσά τους, συνέπεια αυτού ήταν να ακολουθήσει συμπλοκή αστυνομικών και αντιεξουσιαστών. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και οι αντιεξουσιαστές διέφυγαν στα γύρω στενά. Από τα επεισόδια προκλήθηκε ένας τραυματισμός διαδηλωτή και η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή και στη συνέχεια σύλληψη τεσσάρων νεαρών αντιεξουσιαστών για συμμετοχή στα επεισόδια. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ο 21χρονος γιος του υπουργού της κυβέρνησης και υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη. Ο υιός Σκουρλέτης δεν παραδέχθηκε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ούτε στους άνδρες της ασφάλειας ότι είναι γιος υπουργού, ωστόσο τα στοιχεία πατρός-μητρός που έδωσε συνέπιπταν με αυτά του υπουργού και της συζύγου του, η οποία μάλιστα έχει ένα ιδιαίτερα σπάνιο όνομα. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διακεκριμένης φθοράς και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Το δικαστήριο όρισε δικάσιμο για τις 15 Ιουλίου και τους άφησε ελεύθερους.

10/7/16 Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια
Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στην περιοχή πέριξ του Πολυτεχνείου, από την 01:30 μέχρι τις 04:00 τα ξημερώματα. Περίπου 250 άτομα , χρησιμοποιώντας τον χώρο του Ιδρύματος ως ορμητήριο, πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Στις επιθέσεις που έλαβαν χώρα, έγινε ρίψη περίπου 100 βομβών μολότοφ. Τα εν λόγω άτομα έκαψαν δύο αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα στην οδό Αβέρωφ, ενώ προκάλεσαν φθορές σε άλλα τρία Ι.Χ που ήταν σταθμευμένα, έκαψαν κάδους απορριμμάτων ενώ έσπασαν και τους φωτεινούς σηματοδότες επί των οδών Πατησίων και Στουρνάρη. Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν ο τραυματισμός τριών αστυνομικών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 402 Γ.Σ.Ν.Α για τις πρώτες βοήθειες. Για τα επεισόδια και τις φθορές που προκλήθηκαν δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές.
17/7/2016 Επεισόδια στα Εξάρχεια

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα ατόμων η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Εξαρχείων, κατευθύνθηκαν στην οδό Τοσίτσα όπου ξεκίνησα να προκαλούν φθορές και να βάζουν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων .

Στην περιοχή κατέφθασε άμεσα αστυνομική δύναμη για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Στη διάρκεια της απώθησης των ταραξιών πυρπολήθηκε ένα περίπτερο που βρίσκεται επί της οδού Πατησίων. Λίγη ώρα αργότερα, περίπου στις 01:30, ομάδα κουκουλοφόρων  πραγματοποίησε επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας  των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη. Λίγο αργότερα ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αβέρωφ. Από τις επιθέσεις δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε καμία προσαγωγή.   
 
24/7/ 2016 Επίθεση σε σύνδεσμο οπαδών
Τα ξημερώματα της Κυριακής ομάδα αγνώστων,20 περίπου ατόμων, πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον του συνδέσμου του ολυμπιακού στην Κυψέλη. Τα εν λόγω άτομα δεν είχαν διακριτικά, επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα του συνδέσμου αλλά δεν τα κατάφεραν διότι οι οπαδοί που βρίσκονταν εντός του συνδέσμου είχαν προλάβει να κλείσουν έγκαιρε την πόρτα. Αφού δεν πέτυχαν τον αρχικό σκοπό τους, έριξαν βόμβα μολότοφ στην είσοδο, χωρίς να υπάρξει κάποια σοβαρή ζημιά. Τα άτομα διέφυγαν χωρίς να εντοπιστούν, γι’ αυτό το λόγο δεν πραγματοποιήθηκε καμία προσαγωγή.
24/7/2016   Εμπρησμοί αυτοκινήτων στα Εξάρχεια

Τρεις εμπρησμοί οχημάτων σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή των Εξαρχείων. Συγκεκριμένα: α)Στις 01:45 έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Νοταρά.

β)Στις 02:55 πυρπολήθηκαν δύο οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα στη συμβολή των οδών Ερεσού και Μαυρομιχάλη, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

25/7/2016  Επεισόδια στα Εξάρχεια
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ομάδες αγνώστων, χρησιμοποιώντας  ως ορμητήριό τους το χώρο του Πολυτεχνείου, πραγματοποιούσα για αρκετή ώρα επιθέσεις εναντίον της διμοιρίας που βρισκόταν στο σημείο. Οι επιθέσεις των εν λόγω ατόμων πραγματοποιήθηκαν με ρίψεις μολότοφ, πέτρες και καδρόνια. Το μηχανοκίνητο τμήμα της ΥΑΤ με την κωδική ονομασία «Όμικρον», πραγματοποίησε αιφνιδιαστική κίνηση μπροστά στο χώρο του ιδρύματος και συνέλαβε δύο άτομα, έναν 30χρονο και έναν 19χρονο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

26/7/2016 Επίθεση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Τουρκίας
Ομάδα δέκα περίπου ατόμων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση εναντίον της Τουρκικής Πρεσβείας η οποία βρίσκεται επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου, λίγα μέτρα απόσταση από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί την καλύτερα φυλασσόμενη με την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων σε όλους τους δρόμους περιμετρικά. Η επίθεση έλαβε χώρα λίγο μετά τις 13:00, πετώντας μπογιές και πέτρες εναντίον του  κτιρίου, ενώ πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα συμπαράστασης υπέρ του λαού της Τουρκίας. Μετά την επίθεση , τα μέλη του Ρουβίκωνα διέφυγαν χωρίς να εντοπιστούν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή. Για την επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε καμία προσαγωγή. Λίγη ώρα μετά την επίθεση, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδας του αναρχικού χώρου κείμενο με το οποίο η ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Διαρροή απόρρητου έγγραφου
Λίγες μέρες μετά την επίθεση εναντίον της πρεσβείας και την προσαγωγή ενός αντιεξουσιαστή, ύστερα από την αναγνώριση από κάμερες που κατέγραψαν την επίθεση, πραγματοποιήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού  χώρου, απόρρητου εγγράφου του Υπουργείου Εξωτερικών. Στο συγκεκριμένο έγγραφο είχε επισυναφθεί ρηματική διακοίνωση της Τουρκικής Πρεσβείας προς το Υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία η διπλωματική αντιπροσωπεία της Τουρκίας ζητούσε την ποινική δίωξη των δραστών και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών. Το συγκεκριμένο έγγραφο αποτελεί μέρος της δικογραφίας η οποία κοινοποιήθηκε σε κατηγορούμενο για την υπόθεση. Εκτός της ανάρτησης του απόρρητου εγγράφου, σε κείμενο που συνόδευε το έγγραφο, τα μέλη της αναρχικής ομάδας επιτίθενται στον Τούρκο πρέσβη Kerim Uras με αφορμή το σχόλιό του στο twitter,  «Δεν χρειάζεται απλά μπογιές το κτίριο σας  κύριε Kerim,να τιναχτεί στον αέρα χρειάζεται», αναφέρουν.
29/7/2016 Επίθεση με μολότοφ στη οικία Φλαμπουράρη
Στις 04:00 τα ξημερώματα, ομάδα 15 περίπου κουκουλοφόρων, πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο για την φύλαξη της οικίας του υπουργού επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Από την επίθεση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές υπόπτων.

31/7/2016 Ανάληψη ευθύνης για επίθεση στην οικία Φλαμπουράρη
Με ανυπόγραφο κείμενο το οποίο δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, γνωστοποιήθηκε η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην οικία του υπουργού Φλαμπουράρη. Σύμφωνα με το κείμενο, η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε ως «απάντηση» στη κατασταλτική επιχείρηση εκκένωσης τριών καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, που συμπεριελάμβανε συλλήψεις και ποινικές διώξεις. Οι συντάκτες του κειμένου καλούν σε «αντεπίθεση με κάθε μέσο» και απευθύνουν έκκληση για λευτεριά στους μετανάστες και αλληλεγγύη στους διωκόμενους καταληψίες.

31/7/2016 Εμπρηστική επίθεση στο Ναό του Αγίου Νικολάου Πευκακίων
Τα ξημερώματα της Κυριακής, ο Άγιος Νικόλαος Πευκακίων, κεντρικός ναός των Αθηνών, που βρίσκεται μεταξύ Λυκαβηττού και Εξαρχείων, δέχθηκε ισχυρότατη βομβιστική επίθεση με 2 μεγάλες φιάλες υγραερίου τύπου  camping πλήρεις εύφλεκτου υλικού. Από την επίθεση πραγματοποιήθηκαν ζημιές στην είσοδο του Ναού καθώς και την πρόσοψη.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016
1/8/2016 Επιθέσεις σε γραφεία τοπικών οργανώσεων πολιτικών κομμάτων
Οργανωμένες καταδρομικέ ς επιθέσεις σε γραφεία τοπικών οργανώσεων, σε διαφορετικές περιοχές του κέντρου των Αθηνών, πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα σε Εξάρχεια, Καλλιθέα, Κυψέλη και Λεωφ. Συγγρού.
Στις 03:00 επιτέθηκαν σε γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου 54 στα Εξάρχεια. Οι δράστες έσπασαν τζαμαρίες και πέταξαν μπογιές στο εσωτερικό των γραφείων.

Στις 03:25 έγινε επίθεση στην οδό Ιφιγενείας και Αριστείδου 114 στην Καλλιθέα.
Στις 03:30 έγινε επίθεση στη συμβολή των οδών Αγίας Ζώνης και Λέλας Καραγιάννη. Και στις δύο επιθέσεις προκλήθηκαν φθορές στις προσόψεις των γραφείων των Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ
Στις 03:00 άγνωστοι επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία των ΑΝΕΛ στη συμβολή των οδών της Λεωφόρου Συγγρού και Χαροκόπου. Πέταξαν βόμβα μολότοφ στη είσοδο, η οποία ανεφλέγη στα μεταλλικά χωρίς να προκληθούν φθορές. Από τις επιθέσεις δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν έγινε καμία προσαγωγή.
3/8/2016 Επιθέσεις και βανδαλισμοί σε εκκλησίες
Στόχοι των αντιεξουσιαστών έγιναν τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου οι Εκκλησίες της Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Ακαδημίας και του Αγίου Βασιλείου στην οδό Μπουμπουλίνας.

Στο Ναό του Αγίου Βασιλείου, αντιεξουσιαστές εκτόξευσαν μπουκάλια με χρώμα καθώς και πέτρες εναντίον του ναού. Λίγη ώρα αργότερα από την πρώτη επίθεση, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με παρόμοιο τα΄ρπο και στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να σπάσουν τα τζάμια της εισόδου του ναού. Πέταξαν και μπογιές στους τοίχους. Για καμία από τις επιθέσεις δεν έγιναν προσαγωγές.
6 /8/2016 Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων
Με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου (Indymedia), οργάνωση με την ονομασία «Χαοτικά Νεφελίμ», εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους πραγματοποίησαν την επίθεση. Στην ανακοίνωση αναφέρουν: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στη Μονή(σημ. λάθος των συντακτών καθώς είναι ναός) Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια ως ελάχιστη απάντηση στις εκκενώσεις καθώς και ως συνεισφορά στο κάλεσμα για έναν Μαύρο Ιούλη από τους συντρόφους της Rigaer 94 στη Γερμανία».

8/8/2016 Επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη
Επίθεση αντιεξουσιαστών με βόμβες μολότοφ πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα εναντίον κτιρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας στη Μονή Πετράκη. Στις 03:00 περίπου, έλαβε χώρα η επίθεση. Οι δράστες εκτόξευσαν τέσσερις βόμβες μολότοφ στο προαύλιο του κτιρίου, στην οδό Μονής Πετράκη 10, οι οποίες εξερράγησαν με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εκεί. Δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές στην αναζήτηση των δραστών.

13/8/2016 Επεισόδια στην Πατησίων
Ομάδες κουκουλοφόρων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το χώρο του πολυτεχνείου, πραγματοποίησαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή. Οι κουκουλοφόροι έριξαν περισσότερες από 25 μολότοφ, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων, ενώ έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα. Για μια ώρα περίπου διακόπηκε η κυκλοφορία επί της οδού Πατησίων. Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα. Για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές.
15/8/2016 Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη Μονή Πετράκη
Η οργάνωση «Αμετανόητοι Αναρχικοί» ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου. Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου(indymedia) και αναφέρει ως αφορμή την «εισβολή του Κράτους σε τρεις στεγαστικές καταλήψεις μεταναστών στη Θεσσαλονίκη»

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της προκήρυξης, από τα οποία προκύπτουν πληροφορίες τόσο για τον τρόπο που εκδηλώθηκε η επίθεση όσο και για μελλοντικά σχέδια των δραστών

1.«Το μήνυμα της επιλογής να χτυπήσουμε το κέντρο αποφάσεων της Εκκλησίας μέσα στο Κολωνάκι, μια περιοχή υψηλής προστασίας, είναι ξεκάθαρο: Το κράτος μάταια νομίζει με την αλαζονεία που το χαρακτηρίζει, ότι μπορεί να ισοπεδώνει τις συλλογικές δομές μας. Εμείς μπορούμε να εισβάλουμε στην καρδιά του και να του επιστρέψουμε τα χτυπήματα ακόμη πιο ισχυρά.  Γιατί μπορεί να γκρέμισαν ένα κτίριο, αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν το κίνημα των καταλήψεων που απαντάει με αυτοδιάθεση για όλες μας τις ανάγκες. Αντίθετα, οι κατασταλτικές απόπειρες πυροδοτούν την οργή που θα τους κάψει».
«Στοχεύσαμε σε μια κεντρική δομή. Διεισδύσαμε και διαφύγαμε από μία υποτιθέμενα υπερφρουρούμενη περιοχή. Χρησιμοποιήσαμε απλά, αλλά πάντα αποτελεσματικά όπλα. Τις εμπρηστικές μολότοφ. Έτσι δείξαμε ότι όποιος θέλει μπορεί να οργανωθεί για να επιτεθεί στην εξουσία. Είμαστε με περηφάνια οι αρνητές του αποτυχημένου κόσμου της εξουσίας. Είμαστε εδώ για να τον καταστρέψουμε.

21/8/2016 Επεισόδια στα Εξάρχεια
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδες κουκουλοφόρων χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το χώρο του Πολυτεχνείου, πραγματοποιούσαν για δύο περίπου ώρες επιθέσεις ενώ προξενούσαν και φθορές σε σταθμευμένα οχήματα και κάδους απορριμμάτων. Από τις επιθέσεις δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν έγινε καμία προσαγωγή.
23 Αυγούστου  2016   Επίθεση εναντίον διμοιρίας στη Χαρ. Τρικούπη
Ομάδα ατόμων μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον της διμοιρίας στην Χαριλάου Τρικούπη. Λίγη ώρα αργότερα τα δίκυκλα της ΥΑΤ (όμικρον) εντόπισαν και συνέλαβαν έναν από τους δράστες της επίθεσης. Έναν 19χρονο ημεδαπό στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι. Ο 19χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
25 Αυγούστου  2016   Επίθεση με μολότοφ στο υπουργείο Ανάπτυξης
Αργά το βράδυ, άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με βόμβες μολότοφ στο κτίριο του Υπουργείου Ανάπτυξης στην πλατεία Κάνιγγος. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου. Για την επίθεση δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές υπόπτων.

28 Αυγούστου 2016    Επεισόδια στην Πατησίων
Στις 01:00 ομάδα κουκουλοφόρων, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το χώρο του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας της ΥΑΤ που βρισκόταν κοντά στο χώρο του Ιδρύματος. Για αρκετή ώρα οι κουκουλοφόροι πραγματοποιούσαν επιθέσεις με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατησίων μέχρι τις 05:00 το πρωί. Από τις επιθέσεις δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός σε αστυνομικό, ενώ δεν έγινε καμία προσαγωγή.

29 Αυγούστου 2016   Επίθεση στον Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών
Επίθεση από ομάδα ατόμων δέχθηκε με την ολοκλήρωση της πορείας του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Διοικητής της Τροχαίας Αθηνών, ο οποίος συντόνιζε τα τροχονομικά μέτρα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Η επίθεση έγινε στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Πανεπιστημίου. Ο αξιωματικός δέχθηκε επίθεση από ομάδα η οποία αποσπάστηκε από την πορεία και διασώθηκε ύστερα από επέμβαση συναδέλφων του.

Δηλώσεις Τόσκα και προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης.
Με αφορμή τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε από την αντιπολίτευση και μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ, για την επίθεση που δέχτηκε ο Διοικητής της Τροχαίας, η πολιτική ηγεσία , αντί να κάνει την αυτοκριτική της και να αναλογιστεί τους λόγους που οδήγησαν στην έλλειψη ελέγχου στη Δημόσια Ασφάλεια, προτίμησε να αναλωθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς, σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί η επιπόλαια και επικίνδυνα ερασιτεχνική διαχείριση τόσο σοβαρών ζητημάτων.
Λίγες ώρες μετά την επίθεση, σε ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου(Indymedia), έγινε ανάρτηση μιας ανώνυμης μαρτυρίας, σύμφωνα με την οποία η επίθεση στον αξιωματικό πραγματοποιήθηκε από έναν πολίτη. Η περιγραφή παρουσιάζει λεπτομέρειες από το περιστατικό, επιχειρώντας να υποστηρίξει και να ενισχύσει την εκδοχή του τυχαίου περιστατικού.

Μια ημέρα μετά την ανάρτηση της ανώνυμης μαρτυρίας, ο Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Πρακτορείο 104,9 fm», υποστήριξε ότι ο διοικητής της τροχαίας «Χτυπήθηκε από κάποιον κακοήθη που αποσπάστηκε από την πορεία». Δηλαδή μια ημέρα μετά την ανάρτηση μιας ανώνυμης μαρτυρίας σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία παρουσιάζει το περιστατικό ως τυχαίο και αυθόρμητο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την αναζήτηση των δραστών, υιοθετεί στο ακέραιο το περιεχόμενο της ανάρτησης και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο.

29/8/2016 Επίθεση με μπογιές εναντίον του Δημαρχείου Αθηνών
Στη διάρκεια πορείας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας, όταν η πορεία έφθασε στο Δημαρχείο Αθηνών, άτομα τα οποία συμμετείχαν σε αυτή έριξαν μπουκάλια με μπογιά στην πρόσοψη του κτιρίου. Για τους βανδαλισμούς δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενέργεια για τον εντοπισμό των δραστών.



ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016
1/9/2016 Επίθεση σε γραφεία συνδέσμου οπαδών
Ομάδα ατόμων χωρίς διακριτικά, επιτέθηκαν λίγο μετά τις 19:00 σε σύνδεσμο οπαδών Ολυμπιακού, χρησιμοποιώντας βόμβες μολότοφ. Οι άγνωστοι προσπάθησαν αρχικά να εισέλθουν στο κτίριο που στεγάζεται ο σύνδεσμος, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Από την επίθεση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές  ζημιές στο κτίριο.

2/9/2016 Εμπρησμός οχημάτων δήμου Ζωγράφου
Τα ξημερώματα της Παρασκευής , ομάδα αγνώστων εισήλθε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου και έκαψαν 3 αυτοκίνητα και ένα μηχανάκι του Δήμου Ζωγράφου.
4/9/2016 Επίθεση με μολότοφ εναντίον Διμοιρίας
Στις 01:30, ομάδα 30 περίπου ατόμων επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία της ΥΑΤ η οποία βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνης. Αφού εκτόξευσαν τις μολότοφ στη συνέχεια οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή. Από την επίθεση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ δεν πραγματοποιήθηκε καμία προσαγωγή.
5/9/2016 Επίθεση αναρχικών σε γραφεία ακροδεξιού κόμματος με βαριοπούλες
Ομάδα περίπου 80 ατόμων, κάποιοι εκ των οποίων  έφεραν βαριοπούλες, πραγματοποίησαν επίθεση, προκαλώντας φθορές στην είσοδο των γραφείων. Οι δράστες της επίθεσης είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και μετά την ενέργειά τους αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Με ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στις 10 Σεπτεμβρίου, υπογράφοντας ως αντιφασίστες-τριες Αγίου Παντελεήμονα, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Συγκεκριμένα, σε απόσπασμα της ανακοίνωσής τους, αναφέρουν:

 «Τη Δευτέρα 5/9/16, στις 19:00 συγκεντρωθήκαμε 80 περίπου αντιφασίστες και αντιφασίστριες και κατευθυνθήκαμε προς την οδό Υγείας 7 όπου στον 2ο όροφο βρίσκεται ο χώρος που οι φασίστες του κόμματος Λ.Ε.Π.Ε.Ν θέλουν να ανοίξουν γραφεία. Αν και ήταν ώρα που υποτίθεται ότι θα είναι ανοιχτά, αυτοί δεν βρίσκονταν εκεί δυστυχώς. Έτσι ανοίξαμε δυο ευμεγέθεις τρύπες στον τοίχο τους και αποχωρήσαμε συγκροτημένα. Η επιλογή της κίνησης εντάσσεται στην  ευρύτερη δράση του αντιφασιστικού κινήματος, και προάγει την άμεση δράση και ανταπάντηση σε οποιαδήποτε εμφάνιση των φασιστικών-παρακρατικών οπουδήποτε στην πόλη. Είναι καιρός το αντιφασιστικό κίνημα στο σύνολό του να απαγκιστρωθεί από λογικές θυματοποίησης και διαμαρτυρίας και να περάσει στην επίθεση».

5/9/2016 Επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας
`Ομάδα 30 περίπου κουκουλοφόρων εισήλθαν στο χώρο που πραγματοποιούνταν η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League. Η διαδικασία της κλήρωσης ξεκίνησε στις 19:30. Με την ολοκλήρωση της κλήρωσης και των βραβεύσεων, οι κουκουλοφόροι, κρατώντας διάφορα αντικείμενα όπως ρόπαλα του baseball, καδρόνια, ζώνες και πέτρες, εισήλθαν από τρία διαφορετικά σημεία και άρχισαν να χτυπούν το προσωπικό ασφαλείας που επιχείρησε να τους σταματήσει. Στη συνέχεια έσπαγαν τραπέζια, καρέκλες και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, δημιουργώντας πανικό στο χώρο. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός ενός φωτορεπόρτερ, ο οποίος δέχτηκε μια καρέκλα στο κεφάλι του. Στο χώρο της εκδήλωσης είχε διαμορφωθεί ένας χώρος για να παίζουν τα παιδιά των καλεσμένων, τον οποίο οι δράστες της επίθεσης διέσχισαν προκειμένου να διαφύγουν.

6/9/2016 Βανδαλισμός Μητρόπολης με αναγραφή συνθημάτων
Περίπου στις 06:00,άγνωστοι έγραψαν με σπρέι συνθήματα του αναρχικού χώρου στους τοίχους του Ιερού Ναού της Μητρόπολης Αθηνών. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται πιθανόν στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη.
11/9/2016 Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Περίπου δεκαπέντε άτομα πραγματοποίησαν επίθεση στις 02:00 τα ξημερώματα με βόμβες μολότοφ στη διμοιρία της ΥΑΤ, η οποία βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Από την επίθεση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν πραγματοποιήθηκε καμία προσαγωγή.

18/9/2016 Επεισόδια στην Πατησίων
Ομάδα 35 περίπου κουκουλοφόρων για τρεις περίπου ώρες πραγματοποιούσε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο του Πολυτεχνείου. Οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούσαν σποραδικές επιθέσεις στις διμοιρίες των ΥΑΤ, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους απορριμμάτων. Για δύο ώρες η Λεωφόρος Πατησίων παρέμεινε κλειστή (01:00-03:00) ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε δύο συλλήψεις.
19/9/2016 Επεισόδια  σε γραφεία  συνδέσμου οπαδών
Στις 20:15, άγνωστοι που επέβαιναν σε πέντε μηχανάκια, βρέθηκαν στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στον Πειραιά, στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Βενιζέλου και έριξαν βόμβες μολότοφ στην είσοδο με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Την ώρα της επίθεσης δεν ήταν κανείς μέσα στα γραφεία, καθώς ήταν κλειστά.

22/9/2016 Επίθεση με χειροβομβίδα σε γραφεία συνδέσμου οπαδών.
Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα, άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με χειροβομβίδα αμυντικού τύπου στα γραφεία συνδέσμου του Ολυμπιακού στο Παγκράτι, στην οδό Εκφαντίδου. Από την έκρηξη της χειροβομβίδας έσπασαν τα τζάμια και τα λάστιχα πέντε αυτοκινήτων, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου. Στο σημείο σχηματίστηκε κρατήρας που μαρτυρά το μέγεθος της έκρηξης.
Επίθεση με ρίψη χειροβομβίδας σε μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές ανυποψίαστων πολιτών.


ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

Τον Ιανουάριο του 2013, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης, η αστυνομία προχώρησε σε εφόδους σε χώρους που αποτελούσαν στέκια οργάνωσης των αναρχικών, χώρους αποθήκευσης υλικών, εργαστήρια παραγωγής βομβών μολότοφ. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία μέσω του εκπροσώπου τύπου καθώς και μεγάλου αριθμού βουλευτών άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση προσπαθώντας να παρουσιάσουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που ίσχυε στην πραγματικότητα.

ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Από τις εφόδους της αστυνομίας στη βίλα Αμαλίας και της ΑΣΟΕΕ, βρέθηκαν :
Στους χώρους της ΑΣΟΕΕ
Επιμελώς κρυμμένοι, 17 μεγάλοι σάκοι με προϊόντα παραεμπορίου
Έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες
Δεκαεπτά κράνη
Σαράντα κοντάρια
Πενήντα μπουκάλια
Ένας πλήρως εξοπλισμένος ραδιοφωνικός σταθμός
Στη Βίλα Αμαλίας, κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν
μπουκάλια τα οποία περιείχαν εύφλεκτο υγρό,
μεγάλος αριθμός γυάλινων μπουκαλιών,
αντιασφυξιογόνες μάσκες
κροτίδες


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ.

Λίγες ημέρες μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις, ο Πάνος Σκουρλέτης, με την ιδιότητα τότε του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προέβη σε δημόσιες τοποθετήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών. Τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών και το σύνολο των ευρημάτων δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνεία σχετικά με την αξιοποίηση αυτών των χώρων. Ο κος Σκουρλέτης τοποθετήθηκε σχετικά με τις ενέργειες αυτές στο ραδιόφωνο του Alpha, διατυπώνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η αστυνομική επιχείρηση που έγινε στην ΑΣΟΕΕ και τη Βίλα Αμαλίας ήταν επιχείρηση κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου και παρεμπόδισης της εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Τα ευρήματα των ερευνών που  βρέθηκαν μέσα στους χώρους αυτούς, τα εκατοντάδες άδεια γυάλινα μπουκάλια, τα δοχεία με τα εύφλεκτα υγρά, οι αντιασφυξιογόνες μάσκες και τα ξύλινα κοντάρια, χαρακτηρίζονται ως αντικείμενα τα οποία υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό. Ο κος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στα ξύλινα κοντάρια και ρόπαλα που βρέθηκαν, χαρακτηρίζοντάς τα «σκουπόξυλα», ενώ τις αντιασφυξιογόνες μάσκες τις χαρακτήρισε «αντικείμενα καθημερινής χρήσης». Για την κατάληψη της Βίλας Αμαλίας, τοποθετήθηκε χαρακτηρίζοντάς την «κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο το οποίο λειτουργεί 22 χρόνια χωρίς κερδοσκοπικά κριτήρια, και έχει να επιδείξει πολυετή αντιφασιστική δράση και δράση αλληλεγγύης στους μετανάστες». Προφανώς η πολιτιστική και κοινωνική προσφορά της κατάληψης της Βίλας Αμαλίας ήταν η κατασκευή χιλιάδων βομβών μολότοφ στη διάρκεια της κατάληψης, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν εναντίον αστυνομικών και πολιτών, οι καταδρομικές επιθέσεις εναντίον ανθρώπων και τοποθεσιών που οι «ένοικοι» της κατάληψης επέλεγαν.  Η προσφορά και το κοινωνικό έργο της κατάληψης είναι αδιαμφισβήτητα:

Στα επεισόδια του Δεκεμβρίου 2008 τα οποία προκάλεσαν αποσταθεροποίηση και αποτέλεσαν την κύρια αιτία της τότε κυβέρνησης Καραμανλή. Παραμονή της 6ης Δεκεμβρίου 2008, ημερομηνία που αποτέλεσε την απαρχή των σοβαρών γεγονότων, στη Βίλα Αμαλίας υπήρχε εξαιρετικά μεγάλος αριθμός βομβών μολότοφ, έτοιμες για χρήση.
Στα επεισόδια της 5ης Μαΐου 2010 τα οποία οδήγησαν στον εμπρησμό υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin και το θάνατο τριών εργαζομένων. Την μέρα εκείνη, πριν την έναρξη της πορείας , συγκεκριμένα βανάκια τα οποία προμήθευαν τις ομάδες αναρχικών με υλικά που θα χρησιμοποιούσαν σαν πολεμοφόδια και βόμβες μολότοφ. Ο χώρος της βίλας μαζί με κάποιες καταλήψεις που βρισκόντουσαν εντός του χώρου των Εξαρχείων αποτελούσαν τα κύρια σημεία παρασκευής των μολότοφ εφοδιασμού.
Στα σοβαρά επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου 2012 όπου μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας καταστράφηκε, κτίρια μεγάλης ιστορικής σημασίας καταστράφηκαν, καταστήματα λεηλατήθηκαν και κάηκαν και σημαντικά μεγάλος αριθμός αστυνομικών τραυματίστηκαν. Η βίλα Αμαλίας μαζί με τη Νομική σχολή αποτέλεσαν τους χώρους στους οποίους κατασκευάστηκαν και διοχετεύτηκαν οι βόμβες μολότοφ που έκαψαν την πόλη και έθεσαν σε κίνδυνο ζωές.
Στις καταδρομικές επιθέσεις εναντίον του αστυνομικού τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα
Στις επιθέσεις εναντίον περιπολικών και δικύκλων της αστυνομίας που διέρχονταν από τις οδούς που βρίσκονται πλησίον της κατάληψης.


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Ο απολογισμός του καλοκαιριού σε ζητήματα δημόσιας ασφάλειας που αφορούν το κέντρο της Αθήνας και η αποτίμηση των περιστατικών που πραγματοποιήθηκαν, καθώς και η αξιολόγηση της αντίδρασης του κράτους σε όλα αυτά τα φαινόμενα μπορούν να δώσουν με έναν ξεκάθαρο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί καθώς και τις προθέσεις της πολιτείας για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

Η «ανάγνωση» της κατάστασης της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας με αριθμούς μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση και να δώσει την πλέον ξεκάθαρη εικόνα. Το φετινό καλοκαίρι, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών πραγματοποιήθηκαν 43 περιστατικά, πολλά από αυτά αρκετά σοβαρά καθώς απειλήθηκαν ζωές ανυποψίαστων πολιτών. Οι τρόποι εκδήλωσής τους είναι επίσης κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει, καθώς δείχνει αδιαφορία για την ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων και για τις ζωές των πολιτών. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι αρκετά από τα περιστατικά επαναλαμβάνονται με πανομοιότυπο τρόπο και με αρκετά μεγάλη συχνότητα. Σε κάθε περίπτωση, η αστυνομία, κατόπιν ξεκάθαρων εντολών της πολιτικής ηγεσίας είναι απούσα, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο δράσης σε όλες τις ομάδες και συλλογικότητες να πραγματοποιήσουν τα σχέδια και τις παραβατικές  τους ιδέες. Δεν είναι υπερβολική διαπίστωση πως κάθε μέρα που περνάει, επιβεβαιώνεται με τον πλέον εμφανή τρόπο η ανυπαρξία πολιτικής βούλησης και σχεδίου για την αντιμετώπιση όλων αυτών των φαινομένων, καθώς και για τη δημιουργία ασφαλών συνθηκών για τους πολίτες της πόλης. Το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν 43 περιστατικά. Αν υπολογιστεί και το γεγονός ότι γενικά η θερινή περίοδος χαρακτηρίζεται από μειωμένη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, ο αριθμός των επιθέσεων είναι σημαντικός  και ανησυχητικός. Σε σύνολο 43 περιστατικών που πραγματοποιήθηκαν, η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές και 9 συλλήψεις. Αξίζει να γίνει ανάλυση στα αποτελέσματα αυτά.
Οι προσαγωγές (10) πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο Αθηνών, όταν μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας εισέβαλαν στο χώρο που γίνεται ο έλεγχος επιβατών στις Ισραηλινές αερογραμμές.

4 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο Μαρούσι, στα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αναρχικών, στα πλαίσια αντιφασιστικής διαμαρτυρίας.
4 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν για επεισόδια που έγιναν στην περιοχή γύρω από το πολυτεχνείο, σε διαφορετικές ημερομηνίες. Από αυτές οι δύο έχουν γίνει από το μηχανοκίνητο τμήμα της ΥΑΤ που λειτουργούσε με την κωδική ονομασία «όμικρον»
1 σύλληψη έχει πραγματοποιηθεί για επίθεση εναντίον διμοιρίας που έγινε στη Χαρ. Τρικούπη. Η σύλληψη έγινε από τα δίκυκλα της ΥΑΤ (όμικρον)
Σε όλες τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, τόσο στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις επί της οδού Πατησίων, όσο και σε όλες τις υπόλοιπες που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, δεν πραγματοποιήθηκε καμία προσαγωγή.

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα που προκύπτουν, τόσο από την καταγραφή και παρουσίαση των περιστατικών, όσο και από την αριθμητική ανάλυση των δεδομένων που προκύπτουν από αυτά, οδηγούν σε μία και συγκεκριμένη διαπίστωση….. Η δημόσια ασφάλεια έχει καταρρεύσει πλήρως.
Οι  ευθύνες γι αυτό βαραίνουν πρωτίστως την πολιτική ηγεσία και εν συνεχεία την ηγεσία του Σώματος, η οποία δεν παίρνει θέση για τίποτα, επιτρέποντας την περαιτέρω χειροτέρευση της κατάστασης, θέτοντας σε μεγάλους κινδύνους τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, τις ζωές και την επαγγελματική ακεραιότητα των αστυνομικών, την πολιτειακή ομαλότητα και την εθνική ασφάλεια.
 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η διαπίστωση των τεράστιων κενών που έχουν δημιουργηθεί στην δημόσια ασφάλεια εδώ και έναν  χρόνο, καθώς και των ανησυχητικών παραμέτρων που προκύπτουν για τους πολίτες και την κοινωνία, είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης κυβερνητικής πολιτικής που ασκείται καθώς και της εντελώς παθητικής και αδιάφορης στάσης της Ηγεσίας  του Σώματος.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του υπεύθυνου για τα ζητήματα Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα έχει αποκλειστική προτεραιότητα την διασφάλιση της «ομαλής λειτουργίας» των συλλογικοτήτων των Εξαρχείων και την ανεμπόδιστη έκφραση των αντιεξουσιαστών. Με κάθε τρόπο, η πολιτική ηγεσία παρεμβαίνει στους μηχανισμούς λειτουργίας  των Σωμάτων Ασφαλείας, εμποδίζοντας την εύρυθμη δραστηριότητα τους και δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις που επιθυμούν οι διάφορες περιθωριακές ομάδες προκειμένου να ασκούν με αφοσίωση το καταστρεπτικό τους έργο χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο της σύλληψης.

Η ανυπαρξία σχεδίου καθώς και η εφαρμοζόμενη πολιτική δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο ικανοποίησης του ακραίου κομματικού ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τον αναρχικό χώρο, ο οποίος από το 2007 έως το 2012 Βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις στη δημιουργία αποσταθεροποιητικών καταστάσεων, οι οποίες με τη σειρά τους διαμόρφωσαν πολιτικές εξελίξεις φέρνοντας το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Με τη δημιουργία μεγάλης έκτασης επεισοδίων, στοχευμένων επιθέσεων , τρομοκρατικών χτυπημάτων, εμπρησμών με ανθρώπινα θύματα και της γενικότερης αποσταθεροποιητικής δραστηριότητάς του, ο αναρχικός χώρος αποτέλεσε τον πολυτιμότερο στυλοβάτη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ποτέ να έχουν αμφισβητηθεί εκατέρωθεν οι στενότατες σχέσεις.

Η ανταπόδοση της πολύτιμης βοήθειας του αναρχικού χώρου τα τελευταία χρόνια, με την πλήρη απαξίωση και αποδιοργάνωση της αστυνομίας  αποτελεί την ελάχιστη ανταπόδοση προς αυτόν. Μια πράξη αναγνώρισης και επιβράβευσης σε όλα τα παρακρατικά στοιχεία, τα οποία με κάθε ευκαιρία αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας και αποσταθεροποίηση.  

Πηγή ➤ defencenews

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου