"Κραυγή απελπισίας" απο την Ομάδας ΔΙΑΣ 6 χρόνια από την ίδρυση της (Φωτό).

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ «Φόρας το κράνος βιαστικά..Ίσα που προλαβαίνεις να δώσεις ένα φιλί στον άνθρωπο σου…άλλη μια βάρδια στον δρόμο…και είναι βαρύ κ το αλεξίσφαιρο γεμάτο…τι θα μου ξημερώσει πάλι σήμερα; θα γυρίσω; Ίσως κάπου εκεί έξω να με περιμένει μια σφαίρα…

Αν δεν με σκοτώσει το μεταχειρισμένο γιλέκο η το σακατεμένο κράνος, ίσως με σκοτώσει η ταλαιπωρημένη μηχανή μου…είναι κ αυτά τα φθαρμένα άρβυλα που με χτυπάνε…».

Εξήντα έξι σκόρπιες λέξεις  από την σελίδα στο Facebook της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίες καταγράφουν την εικόνα που επικρατεί στην πιο μάχιμη ίσως υπηρεσία της ΕΛΑΣ.

Και ενώ ανά καιρούς έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για τις ελλείψει στον εξοπλισμό των αστυνομικών η ανακοίνωση  του σωματείου των Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη συμπλήρωση 6 χρόνων λειτουργιάς της ΟΜΑΔΑΣ μας αναφέρει μεταξύ άλλων: .

«H ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ αναντίρρητα αποτέλεσε και αποτελεί την πιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ μονάδα της ΕΛ.ΑΣ. των τελευταίων ετών. Δραστηριοποιούμενη από την πρώτη μέρα λειτουργίας της μέσα σε ένα περιβάλλον έντονης εγκληματικότητας είχε να ισορροπήσει ανάμεσα στην ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ αλλά και της ΑΠΟΔΟΧΗΣ της ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΡΙΣΤΑ και στα δύο αυτά στοιχήματα. Οι γυναίκες και οι άντρες της ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ από την πρώτη στιγμή «ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ», κυνηγούν το έγκλημα ανταποκρινόμενοι στις κλήσεις των πολιτών σε ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, δημιουργώντας θετικό ρεκόρ και ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ της Ελληνικής Αστυνομίας όπως είχε διαμορφωθεί την εποχή εκείνη. Πολύ γρήγορα ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες, γίνονται ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ, που στέκουν δίπλα τους σε κάθε δυσκολία. Η σχέση αυτή σφυρηλατείται με ΘΥΣΙΕΣ και ΚΟΠΟΥΣ και σε πολλές περιπτώσεις με πολύ ΠΟΝΟ αφού το κυνήγι της εγκληματικότητας έχει και θύματα -τα ΑΔΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ ενός σκληρού ΠΟΛΕΜΟΥ.

Η ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ αποτελεί πλέον την ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ σχεδόν ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Τα «ΠΑΙΔΙΑ» της είναι ΠΑΝΤΑ εκεί. Φτάνουν ΠΡΩΤΑ στις ΛΗΣΤΕΙΕΣ, ΠΡΩΤΑ στις ΚΛΟΠΕΣ, ΠΡΩΤΑ στη ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ, ΠΡΩΤΑ στη ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΠΡΩΤΑ στο ΚΑΘΗΚΟΝ. Όλα τ’ άλλα έπονται. Γι’ αυτό και οι πολίτες ταυτίζονται με τις επιτυχίες τους και βυθίζονται στο πένθος με τις απώλειες τους. Συντάσσονται μαζί τους θέλοντας να τους ευχαριστήσουν, πράττοντας το ελάχιστο ως δείγμα αναγνώρισης του έργου τους. Γιατί το αξίζουν. Αντιθέτως, αυτό που σίγουρα ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ είναι η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια έως και σήμερα η πολιτεία ως ανταμοιβή για την τεράστια αυτή κοινωνική προσφορά.

Σε τι να πρωτοαναφερθεί κανείς;; Στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για ανανέωση του προσωπικού που έχει υποστεί αμέτρητες ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΕΙΣ και ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ενώ συγχρόνως έχει ΜΕΙΩΘΕΙ δραματικά ο αριθμός του; Στα ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΚΡΑΝΗ και τις τρύπιες στολές; Στη συνεχή ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ με τις αλλεπάλληλες χρεώσεις των παραπάνω ειδών από «δεύτερο χέρι», τα οποία προφανώς είναι κατάλληλα για τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ., αλλά όχι για κάποιους που βρίσκουν τρόπους να τους τα αντικαθιστούν με καινούργια; Στο καθεστώς ΜΟΝΙΜΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τα τελευταία δύο χρόνια; Στις ΚΑΚΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ λόγω συνεχούς χρήσης πάνω στις οποίες καλούνται να περιπολούν; Ή μήπως στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ -σε αρκετές περιπτώσεις- ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ αξιωματικών της διοίκησης, που ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ τελείως για τον ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ παράγοντα επιφέρουν πλήρη ΣΩΜΑΤΙΚΗ και ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ στο βωμό της «ΑΠΟΔΟΣΗΣ».

Είναι πλέον καιρός, να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι τα συσσωρευμένα προβλήματα και η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του προσωπικού οδηγούν σιγά -σιγά στη ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ μιας υπηρεσίας, που έμελλε να ταυτίσει το όνομα της με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Σήμερα η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ κινείται στους δρόμους της Αθήνας , όσο αυτό είναι ακόμα εφικτό, χάρις -και μόνο- στα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ και ΚΟΥΡΑΓΙΟΥ που διαθέτουν οι ΑΝΤΡΕΣ και οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ της.

Εξι χρόνια μετά την πρώτη ημέρα, η πολιτεία οφείλει να τιμήσει το έργο και την προσφορά αυτών των ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ, αλλά με ΠΡΑΞΕΙΣ οι οποίες θα δώσουν νέα δυναμική και ώθηση. Αυτό αποτελεί ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟ ΧΡΕΟΣ της προς αυτούς, αλλά και απαίτηση ταυτόχρονα των πολιτών, που χωρίς υπερβολή σε πολλές περιπτώσεις αγανακτούν και οι ίδιοι από την προκλητική ανυπαρξία της πολιτείας» !!! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ;».

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες.
 
dias1
dias2
dias3


Πηγή ➤ paraskinio

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου