Έξαλλος ο Φίλης: «Πάω σπίτι μου». Πώς τον σούταρε ο… Ιερώνυμος από την Κυβέρνηση.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τι οδήγησε εκτός Κυβέρνησης τον πάλαι ποτέ υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη;

Λίγες μόλις ημέρες πριν, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε «προβληματικό» σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον Νίκο Φίλη.

Το βράδυ της Παρασκευής, έγινε γνωστό πως ο μέχρι σήμερα υπουργός Παιδείας μένει εκτός κυβέρνησης.

Δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θέλει να έχει ένα ακόμη ανοιχτό μέτωπο, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να απομακρύνει τον κ. Φίλη από το κρίσιμο αυτό υπουργείο, μετά την έντονη διαμάχη που είχε ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα με την Εκκλησία, κυρίως γύρω από το ζήτημα των Θρησκευτικών.

Ο ίδιος ο Νίκος Φίλης εμφανίζεται ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την απόφαση του πρωθυπουργού.

Ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής, οι πληροφορίες ήθελαν τον κ. Τσίπρα να προτείνει στον κ. Φίλη να αναλάβει κάποιο άλλο χαρτοφυλάκιο, με τον ίδιο να επιμένει να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας.

Χαρακτηριστικά φέρεται να απάντησε στον πρωθυπουργό πως αν δεν παραμείνει στο ίδιο υπουργείο, «προτιμά να πάει σπίτι του».

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στη διαμάχη με την Εκκλησία, δεδομένου ότι ήδη η κυβέρνηση έχει αρκετά ανοιχτά αρκετά κρίσιμα μέτωπα, όπως η αξιολόγηση, το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών κ.ά

Πηγή ➤ newsnea

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου