Η πρόσφατη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ, η αδιαφορία της πολιτείας και οι αστυνομικοί που μοχθούν για τον πολίτη...

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Οι Ρομά αποτελούν μια χρόνια και διαρκή πληγή για την ελληνική κοινωνία.

Οι περισσότεροι είναι πάμπλουτοι κι ας δείχνουν φτωχοί και κατατρεγμένοι για να παίρνουν τα πλουσιοπάροχα επιδόματα αφού χαρακτηρίζονται ως δήθεν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Τις προηγούμενες ημέρες εξαρθρώθηκε τεράστια σπείρα Ρομά που είχε ρημάξει όλο το λεκανοπέδιο σε κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες. Δεδομένων των ελληνικών σωφρονιστικών και δικαστικών συνθηκών είναι ζήτημα από τους δεκάδες συλληφθέντες να μπει φυλακή το 30%. Και από όσους συνέλλαβαν πάνω από το 90% ήταν σεσημασμένοι κακοποιοί. Είναι ζήτημα χρόνου να επανέλθουν στο έγκλημα.

Οι Ρομά ζουν από το έγκλημα. Στους καταυλισμούς των γύφτων στη Δυτική Αττική (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Μενίδι, Ασπρόπυργο, Μάνδρα, Μέγαρα) γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση πάσης φύσεως ναρκωτικών. Το ίδιο και τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας γίνονται ως επί το πλείστον από Ρομά. Όλα κλοπιμαία μεταφέρονται στους καταυλισμούς. Για την αστυνομία είναι νέου τύπου άβατο. Λες και δεν είναι ελληνική επικράτεια.

Οι λιγοστοί αστυνομικοί του δρόμου λειτουργούν με γνώμονα το φιλότιμο και μεράκι προς τη δουλειά τους. Οι Ρομά επειδή έχουν μάθει πως ελάχιστοι αστυνομικοί εισέρχονται στους καταυλισμούς (λόγω εντολών του κέντρου επιχειρήσεων) εισέρχονται πάντα με τα κλοπιμαία στους καταυλισμούς που είναι ένα ιδιότυπο άβατο. Και εάν οι αστυνομικοί εισέλθουν και πραγματοποιήσουν συλλήψεις το πιθανότερο είναι να βρεθούν και κατηγορούμενοι. Αντί η πολιτεία να στηρίζει τα όργανα της και τον νόμιμο πολίτη στηρίζει τους κακοποιούς που ζουν εις βάρος όλων των υπολοίπων. Η ανοχή κλιμακώνει και μεγενθύνει την εγκλήματικότητα που καλπάζει.

Αντί η ελληνική πολιτεία να ενισχύσει τις ταχυκίνητες και αποτελεσματικές ΟΠΚΕ τις βάζει να εκτελούν καθήκοντα φρούρησης στόχων. Αντί να στηριχθεί ο μάχιμος αστυνομικός του πεζοδρομίου με κίνητρα όπως μόρια και επιδόματα εξισώνονται οι γραφιάδες με τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής.

Πηγή ➤ defencenews



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου