Πεντάγωνο: Προβλέπει "πόλεμο" στις πόλεις με εικόνες και από Ελλάδα.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Δυσοίωνο προβλέπει το μέλλον των μεγάλων πόλεων το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. Το 2030, στις μεγάλες πόλεις θα επικρατεί αναρχία, συμμορίες και όλα θα μοιάζουν με ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά όχι αυτές με τα... ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Εκπαιδευτικό video του Πενταγώνου, το οποίο δημοσιεύει το Intercept (το απέκτησε μέσω του Freedom of Information Act) και έχει τίτλο «Megacities: Urban Future, the Emerging Complexity», προβλέπει πως η μεγαλύτερη πρόκληση που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι οι... mega cities, οι γιγαντιαίες πόλεις που θα έχουν μετατραπεί σε αστικές ζούγκλες.

Αιτία; Οι ανισότητες, η αλλαγή των κλιματικών συνθηκών και η πολιτική αστάθεια. Όλα αυτά θα φέρουν συγκρούσεις, αναρχία, συμμορίες. Το πεντάλεπτο αυτό video χρησιμοποιήθηκε στο Joint Special Operations University, μια σχολή του Πενταγώνου όπου μέλη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται στον ανορθόδοξο πόλεμο, στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις κ.α. Προβλήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Advanced Special Operations Combating Terrorism.

Στις εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτεί το video είναι και κάποιες από επεισόδια σε πορείες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Όπως επίσης και εικόνες από το τσουνάμι στην Ιαπωνία και τις καταστροφές που προκάλεσε, από τις παραγκουπόλεις στην Ινδία κι άλλες χώρες της Ασίας, από το συνωστισμό στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Πακιστάν.

Οι megacities θα έχουν πληθυσμό πάνω από 10 εκατομμύρια και σύμφωνα με τον αφηγητή (υπό τους ήχους μελαγχολικής μουσικής) είναι «πολύπλοκα συστήματα, όπου άνθρωποι και κτίρια συμπιέζονται με τρόπους που αψηφούν τόσο τις γνώσεις μας πάνω στον σχεδιασμό πόλεων, όσο και τα στρατιωτικά μας δόγματα. Πρόκειται για τα μελλοντικά εκκολαπτήρια και τις βάσεις για εχθρούς και υβριδικές απειλές».


Οι αστικές αυτές "ζούγλες" θα είναι γεμάτες «υπόγειους λαβυρίνθους», που θα διέπονται από τους δικούς τους κοινωνικούς κώδικες και νόμους. Θα έχουν όμως και εξελιγμένες υποδοχές και πολυτελή κτίρια, απόδειξη της ανισότητας που θα υπάρχει. Το video είναι ένας... "βομβαρδισμός" των δεινών που μας περιμένουν: εγκληματικά δίκτυα, υποβαθμισμένες υποδομές, θρησκευτικές και εθνοτικές εντάσεις, εξαθλίωση στις φτωχογειτονιές, ανοιχτές χωματερές και μια αυξανόμενη μάζα ανέργων. Όλα αυτά συνοδεύονται από φωτογραφίες απ’ όλα τα μέλη του κόσμου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Πηγή ➤ newsit

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου