Οι μαφιόζοι δεν δίσταζαν να εμβολίσουν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και και να "τυφλώσουν" τους Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ "ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ"  ΙΧ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ

Ο στόλος των οχημάτων που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της μαφίας των Ρομά για τις «επιθέσεις» ήταν κατά κανόνα ΙΧ μεγάλης ιπποδύναμης, τα οποία μάλιστα ενίσχυαν με τεχνικές βελτιώσεις.
 Οπως προκύπτει μάλιστα από τις έρευνες προκειμένου να αποποιηθούν την όποια σύνδεση μαζί τους, οι κατηγορούμενοι, συχνά τα μεταβίβαζαν εικόνα τα εν λόγω οχήματα.

Ενα επιπλέον μέτρο προφύλαξης ήταν να αφαιρούν πινακίδες κυκλοφορίας από τυχαίο οχήματα ανεξαρτήτου μάρκας και μοντέλου και τις τοποθετούσαν στα ΙΧ που χρησιμοποιούν για τις ληστείες. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούσαν τον κίνδυνο επισήμανσης, εντοπισμού και σύλληψης τους.

Επέλεγαν γρήγορους και αδίστακτους οδηγούς
Οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης ήταν αυτοί που επέλεγαν τα πρόσωπα που κάθονταν πίσω από το τιμόνι σε κάθε ληστεία. Τα κριτήρια ήταν πολύ αυστηρά.
Οι οδηγοί έπρεπε να έχουν εξαιρετική ικανότητα στην οδήγηση, όσο και το ανυπότακτο πνεύμα του χαρακτήρα τους.
Ενδεικτικό είναι πως σε περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί από αστυνομικούς και ακολουθούσε  καταδίωξη, τότε δεν δίσταζαν ακόμα και να εμβολίσουν τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ..
Μάλιστα σε μία περίπτωση καταδίωξης οι δράστες δεν δίστασαν να κάνουν εκτεταμένη χρήση πυροσβεστήρων προκειμένου να εμποδίσουν την ορατότητα των δικυκλιστων της ομάδας ΔΙΑΣ που τους ακολουθούσαν.

Αλλαζαν χρώμα στα ΙΧ με ειδικές μεμβράνες
Προκειμένου να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερες τις προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ να τους εντοπίσει χρησιμοποιούσαν το τέχνασμα της αλλαγής χρώματος των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν με ειδικές μεμβράνες, ενώ τα περισσότερα είχαν και φιμέ τζάμια.
Μάλιστα όπως προκύπτει από τις έρευνες μέσα σε ένα μήνα, μέλη της υποομάδας άλλαξαν σε ένα εκ ΙΧ που χρησιμοποιούσαν, τέσσερις φορές το χρώμα του. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα τα χρησιμοποιούσαν μόνο για τις δράσεις τους και όχι στην καθημερινότητα. Σε περίπτωση που αντιλαμβάνονται ή υποψιάζονταν ότι υπήρχε σύνδεση των προσώπων τους με συγκεκριμένο όχημα, προέβαιναν στην αντικατάστασή του.

Βιολογικός καθαρισμός για να μην αφήνουν ίχνη
Εναν επιπλέον μέτρο που λάμβαναν τα μέλη της συμμορίας των Ρομά ήταν η αφαίρεση του γενετικού υλικού από τα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα μετά τη διάπραξη κλοπών προέβαιναν -κατά κανόνα- σε βιολογικό καθαρισμό των οχημάτων που χρησιμοποιούσαν, ώστε να καταστρέφονται τυχόν βιολογικό υλικό και αποτυπώματα τους. 

Πηγή ➤ iefimeridaShare on Google Plus

Elas Lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου