Τρομοκρατική επίθεση στην Γαλλική Πρεσβεία στην «καρδιά» της Αθήνας.(Φωτό).

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Δύο τρομοκράτες πέταξαν χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία - Από την έκρηξη τραυματίστηκε αστυνομικός που φρουρούσε το κτήριο - «Συναγερμός» στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για το «χτύπημα» που σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα και την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.

«Συναγερμός» σήμανε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί  (10/11/2016) στη Γαλλική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο αστυνομικός που εκτελούσε καθήκοντα σκοπού στο κτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από την πρεσβεία που βρίσκεται στη Βασ. Σοφίας, απέναντι από τη Βουλή και πέταξαν χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αστυνομικός.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έφθασαν στο σημείο απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην Ακαδημίας από το ύψος της οδού Κανάρη.

Επιτόπου βρίσκονται πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), οι οποίοι συλλέγουν στοιχεία.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Βρέθηκε μοτοσυκλέτα στα Εξάρχεια.


Μετά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες  βρέθηκε εγκαταλελειμμένη μοτοσυκλέτα στα Εξάρχεια, στην οδό Θεμιστοκλέους η οποία εξετάζεται αν ανήκει στους δράστες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αστυνομία ερευνά αν υπήρχε ομάδα υποστήριξης των δραστών και ποια διαδρομή ακολούθησε αυτή η ομάδα. Πολλά ερωτήματα αναμένεται να απαντηθούν από το υλικό των καμερών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή αλλά και από την κατάθεση που έδωσε ο φρουρός της πρεσβείας.

Στο παρελθόν με χειροβομβίδα είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις μέλη των οργανώσεων «Σέχτα Επαναστατών» κι «Επαναστατικός Αγώνας».

Ερωτήματα για την επίθεση λίγο πριν από την επίσκεψη Ομπάμα

Ερωτήματα «γεννά» το γεγονός πώς οι δράστες κατάφεραν να «χτυπήσουν» σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία στο κέντρο της Αθήνας απέναντι από τη Βουλή και, μάλιστα, ελάχιστες ημέρες πριν από την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα (για την οποία έχουν σχεδιαστεί ισχυρότατα μέτρα) και σχεδόν μια εβδομάδα πριν από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πηγή ➤newsbomb 

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου