Ξεκάθαρα υπέρ της Αλβανίας η Κομισιόν – Στο έλεος του κατακτητή οι Έλληνες της Χειμάρρας.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤Η αλβανική κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην κατεδάφιση των σπιτιών 19 ελληνικών οικογενειών στην Χειμάρρα.

Ωστόσο, οι «σύμμαχοι» Ευρωπαίοι σε έκθεση της Κομισιόν, η οποία είδε χθες το φως της δημοσιότητας, όχι μόνο δεν περιλαμβάνουν καμία αναφορά στις γνωστές αλυτρωτικές και ανθελληνικές θέσεις των Αλβανών, αλλά συστήνουν κιόλας την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία.

Κατά τα άλλα στους εδώ δημοσιογράφους φταίει ο Τραμπ και ο Πούτιν.
Στο ίδιο κείμενο, μάλιστα, όπου επαινείται ο περιφερειακός ρόλος της Αλβανίας, γίνεται ειδική αναφορά στον μηχανισμό που συμφώνησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με την αλβανική κυβέρνηση, για την «επίλυση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων» όπου, όπως είναι γνωστό, η αλβανική πλευρά έχει συμπεριλάβει και το Τσάμικο!

Όπως σχολιάζουν μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εξωτερικών, τόσο με την επίσκεψή του στα Τίρανα, στις αρχές του καλοκαιριού, όσο και με την παντελή αδράνεια και απουσία από τις διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της Κομισιόν και των ευρωπαϊκών θεσμών, διευκόλυνε το έργο της Κομισιόν, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία «ενοχλητική» για τον Έντι Ράμα και την κυβέρνησή του αναφορά στην έκθεση των Βρυξελλών.
Αντίθετα, ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά σε Ελληνική Εθνική Μειονότητα, υπάρχουν εκτενείς αναφορές για θέματα δικαιωμάτων των Ρομά και των Αιγυπτίων στην Αλβανία.

Η έκθεση της Κομισιόν εξαίρει δε τον εποικοδομητικό ρόλο της Αλβανίας στην περιφερειακή συνεργασία και στη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονιάς με τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής.
Άλλη μία διπλωματική πανωλεθρία για την χώρα.


Πηγή ➤ el.gr



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου