Φίλης - Aυτοί οργάνωσαν το συμβόλαιο πολιτικού μου θανάτου...(Vid).

elas-lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Αστραψε και βρόντηξε κατά πάντων ο Νίκος Φίλης κατά την τελετή παράδοσης στο υπουργείο Παιδείας, εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού και κεραυνούς κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

«Φαίνεται πως η “αφεντιά” μου, που ξεκίνησε την υπουργική της θητεία μέσα σε μία ατμόσφαιρα έντονης αντιπαράθεσης που υποκινήθηκε από την αντιπολίτευση για ανύπαρκτα πολλές φορές θέματα και μέσα από ένα κλίμα χυδαίων επιθέσεων που άγγιξαν αυτό που ονομάζεται “δολοφονία χαρακτήρων”, απέκτησε όχι μόνο πολλούς φίλους και συμπαραστάτες από κάθε πλευρά του πολιτικού φάσματος, αλλά και ορκισμένους εχθρούς με αφορμή την εδώ και αρκετά χρόνια την δρομολογημένη αλλαγή της διδασκαλίας των θρησκευτικών», είπε αρχικά ο κ. Φίλης.


Και σημείωσε: «Την εβδομάδα που μας πέρασε και παρά τη βεβαιωθείσα προ ολίγου καιρού άρση των παρεξηγήσεων, βάζω εισαγωγικά, διά στόματος του ίδιου του Αρχιεπισκόπου μετά τξ σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου οργανώθηκε και εκτελέστηκε ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου σε βάρος μου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ με τη γνωστή σε όλους συνέντευξη του κ. Ιερώνυμου».

Φίλης: Ποιος κάνει λάθος ο γαλαντόμος καθηγητής ή ο μέχρι χθες άριστος μαθητής;

Ο πρώην, πλέον, υπουργός εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ολοι βρισκόμαστε στις θέσεις μετά από εντολή του λαού και του πρωθυπουργού. Προβλήματα δεν επισημάνθηκαν στις συναντήσεις μου με τον πρωθυπουργό ενώ ήταν πολύ θετικές οι αναφορές στο έργο μας και στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Ξαφνικά, το άριστα 20 μετατράπηκε σε ένα μήνα σε μη προβιβάσιμο βαθμό».

Και πρόσθεσε: «Ποιος κάνει λάθος, ο γαλαντόμος καθηγητής που ξαφνικά βάζει χαμηλό βαθμό ή ο μέχρι χθες άριστος μαθητής; Οσο αυτά δεν εξηγούνται πειστικά, η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει δεκτή», τόνισε αναφερόμενος προφανώς στις προτάσεις που δέχτηκε για μετακόμιση σε νέο υπουργείο.

Γαβρόγλου: Η κοινωνία πρέπει να καταλαβαίνει τι γίνεται, όλοι αξιολογούμαστε

«Θα κάνουμε τα πάντα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων», ανέφερε ο νέος υπουργος Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου από τον Ν. Φίλη.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι το υπουργείο προσπαθεί να καταργήσει κάποιες δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης προς τον ΟΟΣΑ, με αιχμή τη χρηματοδότηση της παιδείας. Επίσης, σημείωσε ότι εάν οι εκπαιδευτικοί δεν σηκώσουν το βάρος δεν μπορεί να γίνει τίποτα, όσα νομοσχέδια και να περάσει το υπουργείο Παιδείας.

Σχετικά με τον διάλογο για την παιδεία, ο νέος υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχουν δεσμεύεσεις προς τους θεσμούς, αλλά υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης.

«Η κοινωνία πρέπει να καταλαβαίνει τι γίνεται, όλοι αξιολογούμαστε», επεσήμανε και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο λύκειο. «Έχουμε απωλέσει τις δύο τάξεις του λυκείου, και όχι με ευθύνη των εκπαιδευτικών», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν κινδυνεύει καμία θέση εργασία.


Πηγή ➤ Real

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου