Σπείρα "πούλησε" νεογέννητο έναντι 8.000 ευρώ σε άτεκνο ζευγάρι.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Σπείρα Βουλγάρων «πούλησε» έναντι 8.000 ευρώ σε άτεκνο ζευγάρι ένα νεογέννητο αγοράκι, όπως αποκάλυψε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης Κομβικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε ένας 39χρονος Βούλγαρος, ο οποίος εντόπισε μία 30χρονη έγκυο με οικονομικά προβλήματα στην πατρίδα της και την έπεισε να δώσει το παιδί της αμέσως μετά τη γέννησή του, έναντι χρηματικού ποσού.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, στο πλαίσιο συστηματικής έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, κατάφεραν να εξακριβώσουν τη δράση συμμορίας τα μέλη της οποίας ενέχονται σε περίπτωση παράνομης υιοθεσίας βρέφους.

Πρόκειται για 4 υπηκόους Βουλγαρίας, δύο άντρες ηλικίας 39 ετών και 44 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 30 ετών και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας περί υιοθεσιών.

Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Απρίλιο του 2016 ο 39χρονος επιμελήθηκε αρχικά για τη μεταφορά της 30χρονης από τη Βουλγαρία σε διαμέρισμα σε περιοχή της Πιερίας, όπου και φιλοξενήθηκε από την 43χρονη και τον 44χρονο, ενώ το επόμενο διάστημα οργάνωσε με τη συνδρομή του παραπάνω ζευγαριού την διακομιδή της σε νοσοκομείο της περιοχής προκειμένου να γεννήσει.

Στη συνέχεια στις 09-06-2016 ο 39χρονος παρέλαβε από την παραπάνω οικία την 30χρονη μητέρα και το βρέφος της και μετέβησαν σε περιοχή της Αθήνας, όπου συνάντησαν ζευγάρι Ελλήνων και τους παρέδωσε το νεογνό έναντι χρηματικού ποσού.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος παρέδωσε στη βιολογική μητέρα το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, ενώ στον 43χρονο και στη 44χρονη κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών. Αστυνομικές πηγές ανέφερανν ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης πρωτίστως διερευνούν αν ο ο 39χρονος συμμετείχε σε υπόθεση - «καρμπόν» που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στην ίδια περιοχή, όπου κι εκεί εγκυμονούσα Βουλγάρα, 32 ετών, ήρθε στην Ελλάδα για να γεννήσει το παιδί της και στη συνέχεια να το «πουλήσει» σε άτεκνο ζευγάρι. Παρά το γεγονός ότι η 32χρονη γέννησε κανονικά ένα υγιέστατο κοριτσάκι, η «αγοραπωλησία» -που είχε οριστεί επίσης στις 8.000 ευρώ- την τελευταία στιγμή δεν έγινε, αλλά συνελήφθησαν οι βιολογικοί γονείς και δύο ακόμη Βούλγαροι που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Τα στοιχεία όμως του φερόμενου ως μεσολαβητή, βουλγαρικής καταγωγής και εκ των βασικών «πρωταγωνιστών» εκείνης της υπόθεσης, δεν είχαν ταυτοποιηθεί.

Σημειώνεται, ότι η  σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης .



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου