Αγριεύει ο καιρός χιόνια μέχρι και την Πλατεία Συντάγματος.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις οι οποίες από τις νυχτερινές ώρες θα επεκταθούν και στα πεδινά. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα το στρώσει ακόμη και στο Σύνταγμα ενώ κάνουν λόγο και για ιστορικό χιονιά.

Οσον αφορά για σήμερα ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις σε ορεινές ημιορεινές περιοχές και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα ενώ οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις βοριάδες 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 στο ιόνιο και από αργά τη νύχτα και από τα βόρεια στο Αιγαίο.
Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας ενώ παγετός θα εμφανιστεί κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια και θα είναι κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές ώρες και τις βράδυνες ώρες.

Οσον αφορά για τον αυριανό καιρό χαρακτηριστικά είναι τα όσα υποστηρίζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος:
«Τα προγνωστικά στοιχεία συνεχώς βελτιώνονται με αποτέλεσμα σχεδόν να έχει "κλειδώσει" ένας από τους ιστορικότερους χιονιάδες για την Αττική, αυτός της προσεχούς Πέμπτης.

Από το απόγευμα της Τετάρτης και στη συνέχεια η θερμοκρασία θα σημειώνει πτώση και ειδικά από τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας η πτώση αυτή θα είναι ραγδαία! Αξίζει να σημειωθεί πως οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Τετάρτης στα βορειοδυτικά του νομού αλλά πολύ γρήγορα (μέσα στη νύχτα) μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης θα γενικευτούν σε ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.

Το σύστημα φαίνεται να έχει τεράστια δυναμική με αποτέλεσμα μέσα στην Πέμπτη και ειδικά από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα είναι ΣΦΟΔΡΕΣ και θα επηρεάσουν οποιαδήποτε περιοχή βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 150 μέτρων. Σαφέστατα, λόγω της ιδιαίτερης δυναμικής αυτής της ψυχρής εισβολής, εξάρσεις πιθανότατα θα υπάρξουν και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, ίσως ακόμη και σε πεδινά ή παραθαλάσσια τμήματα.

Εκτιμώ πως πέρα από τις χιονοπτώσεις θα έχουμε και σημαντικές ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ειδικά στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού.
Εκτιμώ πως από το ύψος του Ολυμπιακού Σταδίου και βορειότερα θα υπάρξουν και σημαντικότατες χιονοστρώσεις σε αρκετές περιοχές (δεν αποκλείεται και χαμηλότερα υψομετρικά)

ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι αποφασίστε να κινηθείτε την Πέμπτη το πρωί, από την Αττική προς τη Βοιωτία-Φθιώτιδα, να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες γιατί δεν θα μπορείτε να προχωρήσετε σε περιοχές που συνορεύει η Αττική με την Βοιωτία (Μαλακάσα και γύρω από αυτήν)

Αυτή η κατάσταση στην Αττική θα διατηρηθεί -με εξάρσεις και υφέσεις- μέχρι και το Σάββατο το πρωί-μεσημέρι».

Παράλληλα ο κ. Καλλιάνος προειδοποιεί για «σφοδρές» χιονοπτώσεις την Πέμπτη στην Κρήτη κάνοντας παράλληλα λόγο αποκλεισμό χωριών, αλλά και για ισχυρούς βοριάδες που θα φτάσουν μέχρι και τα 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα, Τετάρτη:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά- ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές.
άνεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -05 (μειον 5) έως 08 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της Πελοποννήσου.
άθνεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 7 με 8 πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου στην Ηπειρο από -4 (μείον 4) έως 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές χιονοπτώσεις στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια -παραθαλάσσια.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα κυρίως στα Δωδεκανησα χιονοπτώσεις στα ορεινά στα βόρεια.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο κατά περιόδους χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Θερμαϊκό 6 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή ➤ taxalia

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου