Ο τρόμος απλώνει και πάλι τη σκιά του πάνω από την Ευρώπη.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ενισχύονται και στην Ιταλία τα αντιτρομοκρατικά μέτρα μετά
τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην 'Αγκυρα και στο Βερολίνο. Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Μάρκο Μινίτι και ο επικεφαλής της αστυνομίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης.

Αύριο πρόκειται να συνεδριάσει η επιτροπή αντιτρομοκρατικής στρατηγικής ανάλυσης, στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιφυλακή στην χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή, από την στιγμή, μάλιστα, που σε πρόσφατα βίντεομηνύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών γίνεται ευθεία αναφορά σε απειλές κατά της Ιταλίας και του Βατικανού.

«Επίθεση ντροπής στην καρδιά της Ευρώπης. Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, της κυβέρνησης και του γερμανικού λαού, που επλήγη από την τραγωδία αυτή», έγραψε μέσω Twitter o Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Παράλληλα και η Γαλλία θα αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας σε χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη χώρα μετά από την επίθεση φορτηγού χθες βράδι στο Βερολίνο όπου τουλάχιστον εννιά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 50 τραυματίστηκαν, είπε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Η γαλλο-γερμανική συνεργασία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας», είπε σε δήλωσή του το υπουργείο.

«Όλες οι δυνάμεις ασφάλειας θα μείνουν στο ύψιστο σημείο επαγρύπνησης. Η ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες αγορές θα ενισχυθεί με άμεση εφαρμογή», πρόσθεσε.

Πηγή ➤ newsbeast

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου