Ούτε να παντρευτείς δεν μπορείς με ΣΥΡΙΖΑ - Διαβάστε τι έχουν σκεφτεί να φορολογήσουν…για να πεθάνεις ούτε συζήτηση...

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Πώς θα σας φαινόταν εάν ξαφνικά χτυπούσε την πόρτα σας η εφορία ένα χρόνο μετά με τον γάμο σας και σας επέβαλε κάποιο πρόστιμο επειδή οι συγγενείς και οι φίλοι σας έδωσαν ένα χρηματικό ποσό για το ξεκίνημα της ζωή σας;

Ναι λοιπόν η εφορία έχει αποφασίσει ότι πρέπει να καταβληθεί φόρος δωρεάς για ποσά που έχουν δωρισθεί σε ένα ζευγάρι που ξεκινά τώρα τη ζωή. Αντίστοιχα βέβαια θα μπορούσε να φορολογήσει το χαρτζιλίκι που δίνει ο παππούς στον εγγονό του, που όπως φαίνεται δεν είμαστε και πολύ μακριά και από αυτό.

Όλα ξεκίνησαν το 2013 όταν η εφορία ξεκίνησε να ψάχνει τα εμβάσματα του εξωτερικού εκδίδοντας μάλιστα σχετική εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία θα πρέπει η αρμόδια ελεγκτική αρχή στην περίπτωση που κάποιος για να καλύψει το έμβασμα στο εξωτερικό επικαλούνταν χρηματικά ποσά από τον γάμο του. Οι εντολές που είχαν δοθεί στις εφορίες ήταν να εξετάζουν τους ισχυρισμούς των φορολογούμενων και οι τελευταίοι θα έπρεπε και πρέπει να αποδείξουν προσκομίζοντας κάθε νόμιμο έγγραφο όπως ληξιαρχική πράξη γάμου και αντίγραφο των τραπεζικών λογαριασμών για διάστημα μέχρι δύο μηνών πριν και ενός μήνα μετά την τέλεση του γάμου.

Ωστόσο, μπορεί η εφορία να έκανε δεκτά τα αποδεικτικά αλλά αυτόματα κινούνταν διαδικασίες επιβολής φόρου δωρεάς.

Πηγή ➤ makeleio

Share on Google Plus

Elas Lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου