Ανατριχιαστική αποκάλυψη για την 23χρονη που κακοποιούσε το 3χρονο αγοράκι της.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει σήμερα το Χαμόγελο του Παιδιού για την 23χρονη από την Σκάλα Λακωνίας που κατηγορείται ότι κακοποιούσε το 3 χρονών αγοράκι της. Όπως αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού, η νεαρή μητέρα είχε πέσει θύμα κακοποίησης όταν ήταν 11 ετών!

Σύμφωνα λοιπόν με την οργάνωση, το 2006 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία από ευαισθητοποιημένο πολίτη στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» για την κακοποίηση και παραμέληση μιας 11χρονης από τον ίδιο της τον πατέρα σε περιοχή της Λακωνίας. Άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες και οι αρμόδιες αρχές της περιοχής όπως γίνεται για κάθε καταγγελία που λαμβάνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Δυστυχώς το παιδί δεν απομακρύνθηκε από το ακατάλληλο περιβάλλον που ζούσε.

Και δυστυχώς, η 11χρονη θύμα κακοποίησης είναι σήμερα η 23χρονη μητέρα θύτης που βασάνισε το 3χρονο παιδί της!

Και αναρωτιούνται: «Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε οι αρμόδιες αρχές, οι κρατικοί φορείς, οι κοινωνικές υπηρεσίες, η πρόνοια καθώς και η κοινωνία είχαν αγκαλιάσει εκείνο το κακοποιημένο παιδί; Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε η 11χρονη απομακρυνόταν από την οικογένειά της και μεγάλωνε σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο θα απολάμβανε όλα τα απαραίτητα για την υγιή σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή της;»

Σημειώνουν επίσης ότι από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η τραγική ιστορία με την βάναυση κακοποίηση του 3χρονου αγοριού από την ίδια του τη μητέρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποιήθηκε άμεσα και κοινωνική λειτουργός του οργανισμού βρέθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού» όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 750 παιδιά θύματα κακοποίησης στα Σπίτια του κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού σπάει τον κύκλο της Βίας, σπάει την αλυσίδα της Κακοποίησης και αντιμετωπίζει ολιστικά τα φαινόμενα κάθε μορφής βίας απέναντι στα παιδιά. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσω πλήθους υπηρεσιών που επεκτείνονται σε τρεις βασικούς άξονες: την Πρόληψη, την Παρέμβαση και τη Θεραπεία.

Σήμερα, τα παιδιά που μεγάλωσαν στα Σπίτια του οργανισμού σπουδάζουν, υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, εργάζονται, κάνουν τη δική τους οικογένεια προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο ως ενεργοί πολίτες. Τα παιδιά αυτά αποτελούν και την απόδειξη για το έργο που επιτελείται, εδώ και 21 χρόνια, στον οργανισμό.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε ΚΑΘΕ παιδί που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης, bullying, παράνομης διακίνησης κι εμπορίας στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ την ολιστική αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056». Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

Πηγή ➤ newsit.gr

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου