Ανώτεροι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνεργαζόνταν με τη μαφία των Ρομά - Ομολόγησε ο 35χρονος «αρχηγός» της συμμορίας.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤Την εμπλοκή αστυνομικών στην «μαφία των Ρομά» και ότι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τους είχαν ειδοποιήσει προ διμήνου να διαφύγουν, φέρεται να επιβεβαίωσε 35χρονος, αρχηγικό μέλος της συμμορίας που συνελήφθη προ τριών ημερών στον Πειραιά. 

Ο 35χρονος ομολόγησε με λεπτομέρειες για τον τρόπο που ειδοποιήθηκαν να εξαφανισθούν σε ραντεβού που είχαν με αξιωματικό της ΕΛΑΣ σε καφετέρια στο Περιστέρι, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.   

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής ορισμένες σχετικές ενδείξεις για τις σχέσεις αστυνομικών και μελών της «μαφίας» υπήρχαν από ακρόαση υποκλαπέντων συνομιλιών.  

Επιπλέον, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, πριν από λίγα 24ωρα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έστειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα τον πρώτο φάκελο με δύο άλλους εμπλεκόμενους αξιωματικούς στην «μαφία των Ρομά».

Οι  «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ άρχισαν πολύμηνη έρευνα με βάση σχετικό έγγραφο έκτασης 160 σελίδων που αναφέρεται σε «συνομιλίες μελών της μαφίας που εμπλέκονται αστυνομικοί». Σε αυτές τις συνομιλίες αναδεικνύεται η εμπλοκή τουλάχιστον 10 στελεχών της ΕΛΑΣ που ήσαν σε «ανοικτή γραμμή» με τους κακοποιούς, έστηναν «κατηγορίες» για αντιπάλους τους ή έπαιρναν και «δώρα» από αυτούς.
           
Η «κεντρική» δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. - κυρίως του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου - αφορούσε σε 41 άτομα, κυρίως Ρομά, που είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 1.000 κλοπές και διαρρήξεις σε όλη την Ελλάδα. Για τη σύλληψή τους η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε περισσότερες από 60 έρευνες, ενώ κατέσχεσε 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών - κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα.
          
Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς 35χρονος εμφάνιζε στην φορολογική δήλωση ετήσια έσοδα της τάξεως των 2000 - 3000 ευρώ, όμως διέθετε τουλάχιστον πέντε πολυτελή ακίνητα και ήταν - μέσω τρίτου προσώπου - και ιδιοκτήτης  γυμναστηρίου.
           
Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία η «μαφία των Ρομά» συνδέεται και με την ληστεία εταιρείας στην Παλλήνη με λεία 400.000 ευρώ κι άλλες εγκληματικές επιδρομές που δεν αποκαλύφθηκαν αρχικά.

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για τον τρόπο που ξεπλένονταν τα χρήματα και τιμαλφή μέσω λαθρεμπορίου χρυσού.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Πηγή ➤ tovima

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου