elas-lyste


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Σε μίνι ανασυγκρότηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ με ειδικό αντικείμενο αποστολής την πλατεία Εξαρχείων και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ  φαίνεται πως προχωρά η αστυνομία, σε
μια προσπάθεια αφενός βελτίωσης των όρων - κανόνων αστυνόμευσης της περιοχής, αφετέρου της προστασίας από ένοπλες επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από χθες ξεκίνησε η βολιδοσκόπηση αστυνομικών της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ αν τους ενδιαφέρει η επαναφορά τους στις μηχανές και η επανένταξη τους στην καλούμενη ως ομάδα "Όμικρον" με αποκλειστικό αντικείμενο διάθεσης και έργου τις περιπολίες στα Εξάρχεια.

Η επιδίωξη είναι να βρεθούν τουλάχιστον 60 αστυνομικοί ώστε να στελεχώσουν το μηχανοκίνητο τμήμα των Εξαρχείων, προκειμένου να καλύπτονται και οι τρεις βάρδιες (πρωινή, απογευματινή, νυχτερινή), καθώς οι απαλλαγές με αδιάθετα και ρεπό.

Ωστόσο, επειδή το προσωπικό αυτό αναζητείται μέσα από το έμπειρο αστυνομικό δυναμικό της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ και επειδή στο σύνολο τους διατέθηκαν στις διμοιρίες της ΥΑΤ, υπάρχει ο κίνδυνος της υποστελέχωσης των διμοιριών και συνακόλουθα ο ακόμη μεγαλύτερος περιορισμός- συμπίεση του αξιόμαχου.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, υπολογίζεται πως αν αποσυρθούν 60 άτομα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, θα υπάρξει αυτόματη μείωση κατά δύο αστυνομικών από κάθε διμοιρία, που σημαίνει ότι εκεί που κάποτε μια διμοιρία διέθετε πάνω από 20 άτομα και σήμερα "βολεύεται" όπως, όπως η κατάσταση με 15, ο μέσος όρος θα καταπέσει στα 13 άτομα, γεγονός που συνιστά διαφορετικού είδους πρόβλημα.

Και μπορεί έστω και με αυτή την κίνηση ημίμετρο να πει και δικαίως κάποιος για την κυβέρνηση και τον Τόσκα ότι έκαναν λάθος θυσιάζοντας μια αστυνομική δύναμη που αναμφίβολα χρειάζονταν ψιμυθίωση και χαμήλωμα της δυναμικής του χαρακτήρα στην παρέμβαση, θα πρέπει όμως από την άλλη να τους αναγνωρίσει την γενναιότητα της αναγνώρισης του λάθους.

Πηγή ➤ bloko

Για την Ιστορία να θυμίσουμε

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ (Δύναμη Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης) συγκροτήθηκε το 2009 για να αντιμετωπίσει τα «προβλήματα παραβατικότητας στο κέντρο της Αθήνας» και αποτελείτο από 280 μοτοσικλετιστές. Το κύριο ενδιαφέρον της υπηρεσίας εστιαζόταν στην αποτροπή επιθέσεων αντιεξουσιαστών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, στον περιορισμό επεισοδίων γύρω από γήπεδα κ.ά.

Στα τέλη Οκτωβρίου 2015 με αφορμή καταγγελίες για «κρούσματα βίας» από δικυκλιστές της ΔΕΛΤΑ αποφασίσθηκε η «απορρόφηση» της ομάδας από τα ΜΑΤ, την ΔΙΑΣ, τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) κ.λπ. Όμως στις αρχές Φεβρουαρίου 2016 αποφασίσθηκε η επαναδραστηριοποίηση περίπου 60 δικυκλιστών της ΔΕΛΤΑ λόγω των εμπρηστικών επιθέσεων σε κατοικίες πολιτικών, στα γραφεία του ΠαΣοΚ κ.ά.

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου