"Θεσσαλονικιός της Χρονιάς" αναδείχτηκε ο Αστυνομικός Δημήτρης Βουσκίδης..

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Συγκεντρώνοντας το 47,06 % της προτίμησης των Θεσσαλονικέων ο αστυνομικός Δημήτρης Βουσκίδης αναδείχτηκε «Θεσσαλονικιός της Χρονιάς» για το 2016.

Ο Δημήτρης Βουσκίδης είναι ο άνθρωπος που το καλοκαίρι του 2016 έσωσε από βέβαιο πνιγμό την σύζυγο του Ρώσου προξένου σε θάλασσα της Χαλκιδικής. Υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Η πράξη ηρωισμού

Το καλοκαίρι του 2016 ο 49χρονος αστυνομικός προέβη σε μια πράξη τόλμης σώζοντας τη ζωή μιας γυναίκας. Όντας εκτός υπηρεσίας και ενώ απολάμβανε τη θάλασσα από την παραλία διαπίστωσε ότι μια γυναίκα στο βάθος της θάλασσας αντιμετώπιζε πρόβλημα και κουνούσε έντονα τα χέρια της.

Χωρίς να χάσει χρόνο έπεσε στο νερό και την ανέσυρε στη στεριά. Για αρκετή ώρα προσπαθούσε να τη συνεφέρει παρέχοντάς της τις πρώτες βοήθειες. Τελικώς τα κατάφερε. Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων η γυναίκα που έσωσε ήταν η σύζυγος του Ρώσου προξένου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος αστυνομικός πριν από 14 χρόνια είχε διακριθεί ως ο καλύτερος αστυνομικός της Θεσσαλονίκης. Τότε είχε συλλάβει δύο κακοποιούς που δραπέτευσαν από τις φυλακές Κασσάνδρας.

Ο διαγωνισμός

Σκοπός της ψηφοφορίας δεν ήταν τόσο η καταγραφή της δημοφιλίας ενός προσώπου, όσο η υπενθύμιση σημαντικών ανθρώπων που προέβησαν σε σημαντικές πράξεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς που αφήσαμε πίσω μας.

Τα αποτελέσματα

Στον διαγωνισμό για τον «Θεσσαλονικιό της Χρονιάς» ψήφισαν 14.735 αναγνώστες. Η ψηφοφορία διήρκεσε 48ώρες. Κάθε αναγνώστης είχε το δικαίωμα να ψηφίσει μία φορά.

Ακολουθούν οι ψήφοι που συγκέντρωσε ο κάθε υποψήφιος.

Δημήτρης Βουσκίδης (6.935 ψήφοι) 47,06 %

π. Αθηναγόρας Λουκατάρης (2.630 ψήφοι) 17,85 %

Ελένη Αντωνιάδου (2.580 ψήφοι) 17,51 %

Παραολυμπιονίκες του Ρίο (1.710 ψήφοι) 11,61%

Γιώργος Μαυρίδης (600 ψήφοι) 4,07 %

Ελένη Μάνθου (120 ψήφοι) 0,81%

Παύλος Καγιαλής (95 ψήφοι) 0,64 %

Χρήστος Νικολέρης (65 ψήφοι) 0,44 %



Γνωρίστε τους υποψηφίους:

Ελένη Αντωνιάδου

Η Ελένη Αντωνιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1987. Είναι βιολόγος και το 2011 έκανε πραγματικότητα την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση τεχνητού οργάνου στον κόσμο, δημιουργώντας μια τεχνητή τραχεία για 36χρονη -στο τελικό στάδιο- καρκινοπαθή. Τη χρονιά που φεύγει η Ελένη απέσπασε το Βραβείο «Επιστήμης & Έρευνας 2016» στα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca. Σήμερα, εργάζεται στον «Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη» στη Σίλικον Βάλεϊ στον τομέα της νανοτεχνολογίας και της συνθετικής βιολογίας, όπως επίσης και στο τμήμα εκπαίδευσης αστροναυτών για βιοϊατρικά πειράματα. Τα ΜΜΕ την χαρακτήρισαν ως το νέο αστέρι της NASA.

Δημήτρης Βουσκίδης

Ο Δημήτρης Βουσκίδης είναι αστυνομικός. Υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι του 2016 ο 49χρονος αστυνομικός προέβη σε μια πράξη τόλμης σώζοντας τη ζωή μιας γυναίκας. Όντας εκτός υπηρεσίας και ενώ απολάμβανε τη θάλασσα από την παραλία διαπίστωσε ότι μια γυναίκα στο βάθος της θάλασσας αντιμετώπιζε πρόβλημα και κουνούσε έντονα τα χέρια της. Χωρίς να χάσει χρόνο έπεσε στο νερό και την ανέσυρε στη στεριά. Για αρκετή ώρα προσπαθούσε να τη συνεφέρει παρέχοντάς της τις πρώτες βοήθειες. Τελικώς τα κατάφερε. Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων η γυναίκα που έσωσε ήταν η σύζυγος του Ρώσου προξένου στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος αστυνομικός πριν από 14 χρόνια είχε διακριθεί ως ο καλύτερος αστυνομικός της Θεσσαλονίκης. Τότε είχε συλλάβει δύο κακοποιούς που δραπέτευσαν από τις φυλακές Κασσάνδρας.

Παύλος Καγιαλής

Ο Παύλος Καγιάλης είναι αθλητής της ιστιοπλοΐας. Ανήκει στο ίδιο πλήρωμα με τον Παναγιώτη Μαντή. Ως αθλητής έχει καταφέρει σημαντικές διακρίσεις. Το σημαντικότερο, ωστόσο, επίτευγμά του καταγράφηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Παύλος Καγιάλης μαζί με τον συναθλητή του συμμετείχαν στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας στην κατηγορία 470 και απέσπασαν το χάλκινο μετάλλιο.

π. Αθηναγόρας Λουκατάρης

Ο π. Αθηναγόρας Λουκατάρης είναι κληρικός της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Είναι ο δημιουργός του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων Ρομά «Φάρος του Κόσμου». Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο ζωής των μικρών αθιγγάνων του Δενδροποτάμου παρέχοντάς σε αρκετούς από αυτούς στέγη και σίτιση και μεριμνώντας για την μόρφωση του συνόλου του νεανικού πληθυσμού της περιοχής. Μέσα στο 2016 ο π. Αθηναγόρας προχώρησε σε μία σειρά από δράσεις που είχαν ως αποδέκτες του μικρούς Ρομά του Δενδροποτάμου.

Ελένη Μάνθου

Η Ελένη Μάνθου είναι η μαθήτρια που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία από όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης στην πανελλαδικές εξετάσεις του 2016. Η Ελένη κατάφερε να συγκεντρώσει 19.714 μόρια. Τότε είχε δηλώσει ότι στόχος της είναι η εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Μιλώντας στο thestival.gr η Ελένη Μάνδρου είχε τονίσει: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, ωστόσο η συστηματική προσπάθεια άξιζε, αφού το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Η μόνη δυσκολία ήταν το άγχος, το οποίο, όμως, μπόρεσα να διαχειριστώ».

Γιώργος Μαυρίδης

Ο Γιώργος Μαυρίδης είναι ένας από τους διασημότερους ιδιοκτήτες καταστημάτων δερματοστιξίας στη Θεσσαλονίκη. Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από τη συμμετοχή του στην παρουσίαση της τηλεοπτικής εκπομπής World Party. Στις 10 Οκτωβρίου ο Γιώργος Μαυρίδης κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν το studio του και να κάνουν ένα τατουάζ για καλό σκοπό. Εκατοντάδες νεαροί και όχι μόνο έδωσαν από 20 ευρώ έκαστος για να «χτυπήσουν» στο σώμα τους την χαμογελαστή φατσούλα του Γιώργου. Έπειτα από 14 ώρες συνεχούς σχεδίασης ο δημοφιλής παρουσιαστής συγκέντρωσε το ποσό των 7.295 ευρώ, το οποίο διέθεσε εξ ολοκλήρου στις οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται με νεοπλασματικές ασθένειες στην Παιδιατρική Παιδοογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠA.

Χρήστος Νικολέρης

Ο Χρήστος Νικολέρης είναι Θεσσαλονικιός σκηνοθέτης. Την χρονιά που μας πέρασε απέσπασε σημαντική διάκριση στα Βραβεία για τη Διαφήμιση στις Κάννες. Ο κ. Νικολέρης συμμετείχε στον διαγωνισμό με την ταινία «Αγάπα σαν να μην υπάρχει αύριο», η οποία ήταν μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας της Lacta. Η ταινία του Χρήστου Νικολέρη σε σενάριο της Μυρτώς Κοντοβά και παραγωγή της Foss Productions ενθουσίασε κριτές και κοινό στις Κάννες και του χάρισε το βραβείο.

Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης (8η θέση άρση βαρών σε πάγκο 80κ.)

Πηγή ➤ Thestival



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου