ΦΩΤΟ ! ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΤΟ/ΤΑΣ


elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤Ειδικώτερα με το Αστυφ Μπέκιο κατ επανάληψη είχε ασχοληθεί ο ημερήσιος τύπος για την ικανότητα και την δεξιοτεχνία του στην οδήγηση της μοτοσυκλεττας,είχε δε γίνει ο ....φόβος των ..καμικαζι .Στην φώτο,οι Αστυφύλακες μοτοσυκλεττιστές,Μπέκιος ,Ρινάκης Βλάμης ,Ασημακόπουλος ,που με μεγάλη επιτυχία συμμετείχαν στους αγώνες ταχύτος μοτοσυκλεττιστών στην Ρόδο.Η εταιρείες AIVIN, και η Α.Ε Σαρακάκη ενίσχυσαν την συμμετοχή ,ενώ οι ιδιώτες μηχανικοί ,Παπαμάρκος ,Καλαμπάκας παρείχαν τις μηχανολογικές τους γνώσεις.


Οι πρώτοι που στελέχωσαν αυτή την Ομάδα, ήταν φυσικό να προέλθουν ως επί το πλείστον από την Τροχαία, και με τη πάροδο του χρόνου και μέσα από την τριβή τους με τα καινούρια τους καθήκοντα αποτέλεσαν τη μαγιά της νεοϊδρυθείσας υπηρεσίας η οποία μετά από περίπου 10 χρόνια λειτουργίας της δηλαδή το 1989 αριθμούσε 300 μέλη όταν ο αρχικός πυρήνας αποτελούταν το 1979 από 10 Ζητάδες.


Με την πάροδο του χρόνου προστέθηκαν στο δυναμικό της καινούριας υπηρεσίας και αποτέλεσαν στο εξής την πλειοψηφία των στελεχών της, άτομα ικανά στην οδήγηση μοτοσυκλέτας, αστυνομικοί που δεν έβλεπαν την χρήση του δικύκλου ως αναγκαίο κακό και ως επίλυση του προβλήματος μετακίνησης στην πόλη αλλά ζούσαν, συμπεριφέρονταν και ήταν στην πραγματικότητα μοτοσυκλετιστές με την πραγματική σημασία της λέξης. Στους αρχικούς Ζητάδες πολύ γρήγορα προστέθηκαν άτομα που συμμετείχαν σε αγώνες μοτ-τών δηλαδή αστυνομικοί που η οδήγηση μοτοσυκλέτας ήταν τρόπος ζωής και μάλιστα ήταν πολύ καλοί σε αυτό.


Ήταν αναγκαίο σε εκείνη τη φάση, την καινούρια υπηρεσία να στελεχώσουν οι καλύτεροι (από τους αστυνομικούς) οδηγοί μοτοσυκλέτας, αστυνομικοί ικανοί να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη δουλειά, στο αντικείμενο και στο καθήκον που θα είχε η Ομάδα Ζήτα. Ήταν τόσο καλοί οδηγοί αυτοί οι Ζητάδες της πρώτης εποχής που στη πιάτσα και ειδικά σε αυτή των νεαρών μηχανόβιων άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη (και που τελικά παγιώθηκε ως άποψη στην κοινωνία) ότι η Αστυνομία έκανε ειδική συμφωνία με πολίτες που ήταν οι καλύτεροι στην οδήγηση μοτοσυκλέτας και τους προσλάμβανε για να υπηρετήσουν στην Ομάδα Ζήτα.

Ευχαριστούμε θερμά τους Βετεράνους της Ομάδας Ζήτα που μας φέρανε πολλά χρόνια πίσω.
 beteranizhta.blogspot.gr


Share on Google Plus

ADMIN ADMIN

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου