Ίμια - Ηχηρό μήνυμα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ - Η κυριαρχία της Ελλάδας δεν αμφισβητείται. Είμαστε έτοιμοι για όλα.(vid)

elas.lyste-blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Βίτας: Η κυριαρχία της Ελλάδας δεν αμφισβητείται

Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τη νέα πρόκληση των Τούρκων την Κυριακή (29/1) στα Ίμια, όπου παραβίασαν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με την μορφή επικοινωνιακής «φιέστας».

Με τον πολιτικό κόσμο να είναι ανάστατος από τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις των Τούρκων, ο Ναύαρχος και αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, τονίζοντας το πάντα υψηλό φρόνιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, υπογράμμισε πως η χώρα είναι «σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή».

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ μίλησε για την πολύ σοβαρή παραβίαση των ελληνικών συνόρων από τους Τούρκους από την τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, στον Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπίκο, στο Γ’ Σώμα Στρατού, όπου και παρευρέθηκε.



«Είμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή αν αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους επιδείξεις και ενέργειες, οι οποίες δεν βοηθούν καθόλου το κλίμα για συνεργασία και ηρεμία στην περιοχή. Είμαστε έτοιμοι, όπως και ο Στρατός και η Αεροπορία, να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν το θεωρώ ιδιαίτερα σοβαρό. Έχουμε ένα σωρό προβλήματα να λύσουμε στην περιοχή», κατέληξε.

Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, από την Ξάνθη, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και πως η κυριαρχία της χώρας δεν αμφισβητείται.

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, να σεβαστεί τα σύνορα της Ελλάδας, της Ευρώπης και την συνθήκη της Λωζάνης έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή το σκηνικό έντασης που έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια.

«Θέλω να πω στη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται την ιστορία, τη φιλία και την καλή γειτονία. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φίλοι αλλά πρέπει να την αποδεικνύουμε αυτή τη φιλία», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην πορτογαλική τηλεόραση APTP.

«Η σημερινή παραβίαση ήταν πάρα πολύ σοβαρή γιατί δεν παραβιάστηκαν μόνο τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Παραβιάστηκε η συνθήκη της Λωζάνης», είπε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος που πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία. «Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη στο μέλλον γιατί κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

(Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι)


Πηγή ➤newsbomb



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου