Σκληροί κακοποιοί απο την πρώην Σοβιετική Ενωση και Ρομά η "ΜΑΦΙΑ" που λυμαίνεται τη Δυτική Αττική.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Αναβίωση της οργανωμένης μαφίας στη Δυτική Αττική «βλέπουν» αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν χαρτογραφήσει σκληρές συμμορίες που συνδέονται μεταξύ τους και ελέγχονται από κοινά κέντρα...

 Οι αστυνομικοί συνδέουν την έξαρση των ληστειών και των διαρρήξεων με αποφυλακίσεις ποινικών, οι οποίοι πιθανότατα ενεργοποιήθηκαν ξανά στο έγκλημα συστήνοντας εκ νέου ομάδες δράσης.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, οι οποίοι φέρονται ως βασικοί ύποπτοι για το ρόλο του «εγκεφάλου» και του εντολοδότη. Οπως λένε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής καλά πληροφορημένες πηγές, ομογενείς από χώρες της Σοβιετικής Ενωσης έχουν αρχίσει και συνεργάζονται στενά με ομάδες Ρομά δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μίγμα.

«Στη Δυτική Αττική έχουμε το βαρύ έγκλημα που προέρχεται από ομογενείς (Ρωσία, Καζακστάν) και το χαμηλότερης έντασης έγκλημα που προέρχεται από Ρομά. Εχει παρατηρηθεί, ωστόσο, συνεργασία ανάμεσά τους. Τον αρχηγικό ρόλο τον έχουν οι ομογενείς, που δεν αποκλείεται να παίρνουν μερίδιο της λείας από επιθέσεις που κάνουν Ρομά. Ερευνάται σοβαρά το ενδεχόμενο ενεργοποίησης μέχρι πρότινος ανενεργών συμμοριών», λέει χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή.

Ανδρες της Ασφάλειας παρατηρούν ότι η έξαρση επιθέσεων με στόχο χρηματοκιβώτια εταιριών στα δυτικά και τα βόρεια προάστια της Αττικής ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις μήνες και συμπίπτει χρονικά με αποφυλακίσεις ποινικών, κάποιοι εκ των οποίων έκαναν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. Πρόκειται για άτομα που είχαν κατηγορηθεί για προστασία, ληστείες, οπλοκατοχή και χαίρουν σεβασμού από τα μέλη των εγκληματικών τους οργανώσεων.

Χρηματοκιβώτια

Προτεραιότητα για την Ασφάλεια Αττικής έχει η εξάρθρωση των περίφημων «ληστών των χρηματοκιβωτίων», που έχουν χτυπήσει σε δεκάδες εγκαταστάσεις επιχειρήσεων. Η σύνθεση των συμμοριών αλλάζει ανάλογα με το χτύπημα, όπως και ο οπλισμός που φέρουν οι δράστες. Το πλεονέκτημα για την Αστυνομία είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν λειτουργούν «επαγγελματικά» και αφήνουν πίσω τους πλήθος στοιχείων.

«Ανεξαρτήτως του εντολέα, υπάρχουν μέλη στις συμμορίες αυτές που δεν έχουν την κουλτούρα της οργανωμένης μαφίας, που θα αποθησαυρίσει, θα επιχειρήσει να ξεπλύνει τη λεία της, δεν θα αφήσει ίχνη πίσω της. Αντιθέτως, έχουμε παραδείγματα πρόχειρης δράσης. Ατόμων που ληστεύουν για να πάρουν ένα ακριβό αυτοκίνητο και να διάγουν πολυτελή βίο. Αυτό κάνει τις συμμορίες αυτές ευάλωτες», προσθέτει αστυνομική πηγή.

Πηγή ➤ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου