Ποινική δίωξη σε χρήστη του Facebook επειδή βιντεοσκόπησε αστυνομικό σε έλεγχο που του έγινε.

elas.lyste-blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ο Κύπριος πολίτης ήρθε σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με αστυνομικούς που ήθελαν να του κάνουν έλεγχο σε μπλόκο της Τροχαίας. Κατέγραφε με το κινητό του την συνομιλία με τα όργανα της τάξεως και ζητούσε τα στοιχεία τους πριν τους δείξει τα χαρτιά του
Ο Κύπριος Εύρος Δημητρίου, ευρύτερα γνωστός στο διαδίκτυο ως Evros Glijin, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο facebook ένα βιντεο που ναι μεν έγινε ταχύτατα viral, ωστόσο τον έβαλε σε μπελάδες με την Αστυνομία και την Δικαιοσύνη.

Ο Κύπριος πολίτης ήρθε σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με αστυνομικούς που ήθελαν να του κάνουν έλεγχο σε μπλόκο της Τροχαίας. Κατέγραφε με το κινητό του την συνομιλία με τα όργανα της τάξεως και ζητούσε τα στοιχεία τους πριν τους δείξει τα χαρτιά του.

Ο Γιαννάκης Χαραλάμπους, υπεύθυνος της Τροχαίας, ερωτήθηκε σχετικά για την υπόθεση από το Sigmalive, o οποίος και αποκάλυψε ότι εις βάρος του συγκεκριμένου ατόμου καταχωρήθηκε ποινική δίωξη, για οπτικογράφηση και δημοσίευση του εν λόγω βίντεο, άνευ συγκατάθεσης των μελών της Αστυνομίας, ενώ εναντίον του διερευνάται και το ποινικό αδίκημα της δημόσιας εξύβρισης.

Τα εν λόγω ποινικά αδικήματα επισύρουν από επιβολή προστίμου ως και ποινή φυλάκισης.

Δείτε το επίμαχο Video ΕΔΩ

Δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της αστυνομίας:

Η θέση της Αστυνομίας είναι ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός σε ό,τι αφορά το βίντεο που αναρτήθηκε από πολίτη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το οποίο καταγράφει τη συνομιλία του με μέλη της Αστυνομίας που τον ανέκοψαν για έλεγχο.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι τα μέλη της έχουν ενεργήσει κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις και πως το όλο θέμα μελετάται.

Είπε ότι όσοι έχουν δει το βίντεο μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και πως το όλο θέμα δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμού.

Σε ερώτηση κατά πόσο αληθεύουν οι πληροφορίες για ποινική δίωξη εναντίον του συγκεκριμένου πολίτη, ο κ. Αγγελίδης απάντησε αρνητικά και επανέλαβε ότι τα μέλη της Αστυνομίας ενήργησαν κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις και στα πλαίσια του ελέγχου που διενεργεί η Τροχαία.

Πηγή ➤ Sigmalive


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου