Προσοχή! Φάε όσο κοκορέτσι προλαβαίνεις φέτος γιατί από το 2019…

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Αν σου αρέσουν οι γαρδούμπες, τα σπλινάντερα, το κοκορέτσι και όλα τα συναφή, καλά θα κάνεις να τα ευχαριστηθείς τώρα, όσο προλαβαίνεις, γιατί πολύ πιθανό φέτος να είναι η προτελευταία χρονιά που θα μπορείς να παραγγείλεις τους εν λόγω μερακλίδικους μεζέδες. Ο λόγος; Το Brexit!

Κι όμως, όπως φαίνεται, οι Βρετανοί θα φταίνε για τη συγκεκριμένη απώλεια στο πασχαλινό τραπέζι. Τι εννοούμε: Η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατανάλωση εσωτερικών οργάνων βοοειδών και αιγοπροβάτων ίσχυσε το 1998 με σκοπό την προστασία των καταναλωτών από τη νόσο των τρελών αγελάδων που τότε, εάν θυμάσαι, τρομοκρατούσε όλη την Ευρώπη. Όπως πολλές νομοθεσίες, όμως, έτσι και αυτή δεν ίσχυσε ολοκληρωτικώς. Σήμερα, λοιπόν, βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας, απαγορεύεται μόνο η κατανάλωση σπλήνας και επιτρέπεται η πώληση όλων των άλλων μερών αιγοπροβάτων έως 12 μηνών. Και εδώ είναι που επεμβαίνουν οι Βρετανοί, με την Υπηρεσία Προδιαγραφών των Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου, να ζητά από την Κομισιόν να γίνει καθολική απαγόρευση κατανάλωσης εντοσθίων αιγοπροβάτων. Η πρόταση αυτή μπορεί να μην υιοθετήθηκε τότε, αλλά ενδέχεται να υιοθετηθεί με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019.

Και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμπληρώσουμε: Αν ισχύσει αυτή η απαγόρευση θα στοιχίσει “τα μάλα” στο ελληνικό πασχαλινό τραπέζι και δεν ξέρουμε πώς θα αναπληρωθεί…

Πηγή ➤ olivemagazine

Share on Google Plus

Elas Lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου