Το Ματωμένο Πάσχα των Ελλήνων - 26 νεκροί, και 17 σοβαρά τραυματίες...

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Μακρύς ήταν και πάλι ο κατάλογος των θυμάτων σε τροχαία δυστυχήματα και φέτος το Πάσχα.

Παρά το ότι νέοι, σύγχρονοι εθνικοί δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία, τα ποσοστά των τροχαίων, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., παρέμειναν υψηλά. Μπορεί συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα να ήταν μειωμένα, ωστόσο, όπως λένε χαρακτηριστικά αστυνομικοί, δεν μειώθηκαν όσο υπολόγιζαν. Για άλλη μια χρονιά, το μεγαλύτερο ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων, περίπου 75%-80%, σημειώθηκε σε μεγάλα αστικά κέντρα, περιαστικούς και επαρχιακούς δρόμους.

Τι δείχνουν τα στοιχεία
Μέσα σε ένα δεκαήμερο, από τις 7 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου σημειώθηκαν 333 τροχαία ατυχήματα. Από αυτά τα 26 ήταν θανατηφόρα, τα 17 σοβαρά και τα 290 ελαφρά. Την περσινή χρονιά είχαν σημειωθεί 20 περισσότερα τροχαία, εκ των οποίων τα 28 ήταν θανατηφόρα, 35 σοβαρά και 290 ελαφρά (ίδιος αριθμός με φέτος).

Τις ημέρες του Πάσχα 443 άνθρωποι ενεπλάκησαν σε τροχαία. Από αυτούς 26 τραυματίστηκαν θανάσιμα, 18 τραυματίστηκαν βαριά και 399 ελαφρότερα.
Το 2016 είχαν καταγραφεί 461 παθόντες από τροχαία ατυχήματα, από τους οποίους 31 είχαν ανασυρθεί νεκροί, 40 βαριά τραυματισμένοι και 390 ελαφρά.

Οι αιτίες των δυστυχημάτων
Το μόνο που δεν αλλάζει, όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι οι αιτίες των δυστυχημάτων. Αυτές ήταν και παραμένουν: η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση κράνους, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, η μέθη, η χρήση κινητού τηλεφώνου, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, το αντικανονικό προσπέρασμα, οι αντικανονικοί ελιγμοί, η παραβίαση προτεραιότητας, η μη χρήση παιδικού καθίσματος και τα φθαρμένα ελαστικά.

Πηγή ➤ iefimerida

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου