Τσεκούρι στα επιδόματα νυχτερινής εργασίας και πενθημέρων των Δόκιμων Αστυφυλάκων.

elas-lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διαταγή με θέμα, "Πρακτική Εκπαίδευση Δοκίμων Αστυφυλάκων Γ εκπαιδευτικής σειράς 2015-2017, σε Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ."..

1. Ύστερα απο τη δημοσίευση του νόμου 4471/2017 "Συνταξιοδοτικές διατάξεις δημοσίου...και λοιπές διατάξεις" στο Φ.Ε.Κ. Α' 74/19-05-2017 και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 127, σας γνωρίζουμε ότι τα επιδόματα που αναφέρονται στις παραγράφους Δ.α, Δ.β, και Ε του προαναφερόμενου άρθρου και αφορούν την καταβολή:

α) του επιδόματος για πέρα των πέντε ημερών της εβδομάδας εργασία,

β) του επιδόματος για εργασία κατα τις νυχτερινές ώρες και

γ) του μηνιαίου επιδόματος ύψους εκατό (100) ευρώ για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στο νομό Έβρου και στους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου και Σαμοθράκης,

δεν καταβάλλονται στους μαθητές των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας. (Δείτε ΕΔΩ) Άρθρο 127
Επιδόματα

2.Κατά συνέπεια τροποποιούμε την ανωτέρω (β) όμοια, κατα το μέρος που αφορά τις παραγράφους 3 και 5, περίπτωση ΙV, εδάφιο (ε) και ώς εκ τούτου οι Δόκιμοι Αστυφύλακες εκπαιδευτικής σειράς 2015-2017 που πραγματοποιούν την πρακτική τους εκπαίδευση στις υφιστάμενες υπηρεσίες, να διατίθενται υπηρεσία απο Δευτέρα έως Παρασκευή και απο 06:00 έως 22:00.

Με πληροφορίες από dekapolice

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σύμφωνα με την οποία, ζητούν να ανακληθεί η διαταγή, έως την έκδοση  της σχετικής εγκυκλίου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να ληφθούν μέτρα άμεσης διοικητικής μέριμνας, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως, τόσο οι Δόκιμοι Αστυφύλακες, όσο και οι Αστυνομικές Υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες τους από τους εκπαιδευόμενους συναδέλφους.

Διαβάστε την Ανακοίνωση :


Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

Κοιν.:

1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Μη χορήγηση επιδομάτων κατά την πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων Γ΄ εκπαιδευτικής περιόδου (εκπαιδευτική σειρά 2015-2017)»

Κύριε Αρχηγέ,

Με την υπ' αρίθ. 1728/17/1076435 από 29/05/2017 διαταγή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων και πριν την έκδοση της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου των διατάξεων του ν.4472/2017 που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια, ενεργώντας ως ένα είδος «τρόικας εσωτερικού», διατάσσεται η μη χορήγηση των επιδομάτων για εργασία πέραν του πενθημέρου, κατά τις νυχτερινές ώρες και παραμεθορίου στους εκπαιδευομένους – εργαζόμενους Δόκιμους Αστυφύλακες, παρότι άπαντες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εν λόγω συνάδελφοι παρέχουν υπηρεσίες και καλύπτουν πάγιες ανάγκες των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Μόλις δύο εβδομάδες από την έκδοση της υπ' αριθ. 500/1/26 από 14-05-2017 ανακοίνωσής μας, με την οποία καταγγέλλαμε τις νέες διατάξεις του μισθολογίου, αφού λειτουργεί εις βάρος των σκληρά εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και της δημόσιας τοποθέτησης του Υπουργού μας, εντός του Κοινοβουλίου την 17-05-2017, ότι θα υπάρξουν βελτιωτικές ενέργειες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, οι Υπηρεσίες σας, αντί να ενεργήσουν προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής διοικητικής μέριμνας, επέλεξαν την «εύκολη λύση» της περικοπής των επιδομάτων στους εκπαιδευόμενους που αμείβονται με πενιχρές αποδοχές και παρέχουν ουσιαστικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία που εκτελούν την πρακτική τους εκπαίδευση, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους και στο «έλεος του Θεού».

Κύριε Αρχηγέ,

Ύστερα από τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως: α) ανακαλέσετε την παραπάνω διαταγή, β) αναμένετε την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και γ) λάβετε μέτρα άμεσης διοικητικής μέριμνας, προκειμένου να καλύψετε πλήρως, τόσο τους Δόκιμους Αστυφύλακες, όσο και τις Αστυνομικές Υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες τους από τους εκπαιδευόμενους συναδέλφους.

                                      Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

                          O Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας
               ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                               ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚωνσταντίνοςShare on Google Plus

Elas Lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Κατά τα άλλα κύριοι συνάδελφοι πανηγυριζατε για αυτά που κερδισαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή