Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ "Εγκληματική οργάνωση" που λήστευε, εκβίαζε και έκλεβε σε όλη την Ήπειρο εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πρέβεζας.(Φωτό).

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση και τους ισχυρισμούς της συμμορίας των κουμπαροξάδερφων του Λούρου

 Όπως είναι γνωστό, εξαρθρώθηκε μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων σε περιοχές των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων. Το απόγευμα της Παρασκευής(12-5-17) ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Σκούμας και ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας Δημήτρης Σιόρεντας έδωσαν συνέντευξη τύπου για την πετυχημένη επιχείρηση εξάρθρωσης της συμμορίας που είχε σαν χαρακτηριστικό στοιχείο τη συγγένεια των συλληφθέντων(ήταν ξαδέρφια μεταξύ τους και ένας …κουμπάρος).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PrevezaPosto ο ισχυρισμός των συλληφθέντων είναι ότι τα χρυσαφικά και τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους, ανήκουν στους ίδιους και αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Οι δικηγόροι τους μάλιστα, την Δευτέρα ενώπιον του Ανακριτή θα ζητήσουν να περιγράψουν οι παθόντες τα κλαπέντα και να εξεταστεί το γενετικό υλικό των συλληφθέντων και των εμφανιζομένων ως ιδιοκτήτες των κλαπέντων, για να βρεθούν τυχόν στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ιδιοκτήτες. Παράλληλα ζητούν και εξέταση του πλήθους των τηλεφωνικών συσκευών που χρησιμοποιούσαν για να αποδειχθεί ότι δεν είχαν επαφές μεταξύ τους στη διάρκεια των εγκλημάτων.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση τους και θα ακουστούν στη Σαββατιάτικη δημοσιογραφική εκπομπή του Δημήτρη Λούπα στο Ράδιο0Πρέβεζα στις 9.45 το πρωί. Θα ακουστεί η άποψη της αστυνομίας και η άποψη των συλληφθέντων. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της αστυνομίας, αποκάλυψαν όλο το ιστορικό ως εξής:

Η αποδόμηση της εγκληματικής σπείρας, είναι αποτέλεσμα συνδυαστικής αξιολόγησης – αξιοποίησης των στοιχείων και δεδομένων και αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας και του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, χθες (11-05-2017) το πρωί στο Λούρο και την Πέτρα Πρέβεζας, καθώς και στη Φιλοθέη Άρτας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν συνολικά επτά ημεδαποί, ηλικίας 23, 21, 19, 34, 19, 23 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, απόπειρα εκβίασης, εμπρησμό, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί μία υπόθεση ληστείας, εννέα υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε σπίτια και καταστήματα, μία υπόθεση κλοπής και εμπρησμού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, καθώς και μία υπόθεση απόπειρας εκβίασης.
Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική ομάδα ήταν δομημένη με τη μορφή οργάνωσης «οικογενειακού σχήματος» και τα μέλη της, έχοντας διακριτούς μεταξύ τους ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, εξασφάλιση οχήματος προσέγγισης – διαφυγής των υποψήφιων «στόχων», οργάνωση προπαρασκευαστικών ενεργειών, άμεση μεταπώληση κλοπιμαίων), ενέχονται στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

Τα ξημερώματα της 28-03-2017 στο Λούρο Πρέβεζας, λήστεψαν με τη χρήση σωματικής βίας πεζή ημεδαπή, αφαιρώντας την τσάντα της που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα,
Την 3/4-02-2017, αφού αφαίρεσαν από τους Πλησιούς Άρτας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στο Λούρο Πρέβεζας και παραβίασαν σούπερ μάρκετ, αφαιρώντας χρηματικό ποσό και δελτία τυχερού παιγνίου. Επιπλέον και προκειμένου να εξαλείψουν ίχνη και στοιχεία που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψή τους, πυρπόλησαν στην περιοχή της Στεφάνης Πρέβεζας το κλεμμένο όχημα που είχαν χρησιμοποιήσει, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

Τα ξημερώματα της 21-01-2017 στο Λούρο Πρέβεζας, διέρρηξαν το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ), με σκοπό να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο, πλην όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους καθώς ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του υποκαταστήματος,
Το βράδυ της 06-05-2017 στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, απαίτησαν εκβιαστικά από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος να τους καταβάλει σε εβδομαδιαία βάση χρηματικό ποσό για να αποτρέψουν υποτιθέμενη βλάβη στην επιχείρησή του, απειλώντας τη σωματική του ακεραιότητα, πλην όμως ο ιδιοκτήτης δεν ενέδωσε στην ψυχολογική πίεση που υπέστη,
Το βράδυ της 08-04-2017 στο Πέτα Άρτας, διέρρηξαν σπίτι απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα,
Το απόγευμα της 11-04-2017 στον Άγιο Γεώργιο Πρέβεζας, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσό κόσμημα και προσωπικά έγγραφα,
Το απόγευμα της 14-04-2017 στην Πέτρα Πρέβεζας, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσά κοσμήματα,
Το βράδυ της 27-04-2017 στην Ελεούσα Άρτας, διέρρηξαν σπίτι απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα,

Το βράδυ της 21-04-2017 στην Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, διέρρηξαν μονοκατοικία, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι και
Την 15/16-04-2017 στον Ανθότοπο Άρτας, διέρρηξαν δύο μονοκατοικίες, χωρίς όμως να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών και άλλων τιμαλφών,
δύο πιστόλια με γεμιστήρες,
πιστόλι αερίου,
κυνηγετικό όπλο,
τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των εγκληματικών τους πράξεων,
δεκαέξι χρυσές λίρες,
δύο μέσα ενδοεπικοινωνίας (ασύρματοι),
τρία γκλοπ,
ζευγάρι πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος και μία πινακίδα κυκλοφορίας, για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια,
δύο ζυγαριές ακριβείας,
τρεις φωτογραφικές μηχανές,
φορητός υπολογιστής,
ηλεκτρικό κατσαβίδι,
το χρηματικό ποσό των (960) ευρώ, ως προερχόμενο από την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης,
δέκα φυσίγγια
πέντε βιβλιάρια ταμιευτηρίου διαφόρων πιστωτικών ιδρυμάτων και
κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση και η σύνθεση της οργάνωσης και να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των δραστών στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

 

 

 

 

 
Πηγή ➤ prevezaposto

Share on Google Plus

Elas Lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου