Γρίφος η ληστεία στη Γεωπονική - "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΕΛ.ΑΣ" Νέα γενιά των Πυρήνων ή κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου???

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Το γεγονός ότι ο ληστής που συνελήφθη είναι αδελφός μέλους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς προβληματίζει τις αρχές που χαρακτηρίζουν την υπόθεση «άκρως σοβαρή με απροσδιόριστες διαστάσεις»
Μια άκρως σοβαρή υπόθεση με απροσδιόριστες διαστάσεις βλέπουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μελετώντας τις λεπτομέρειες της ληστείας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τη σύλληψη του 25χρονου φοιτητή, αδερφού μέλους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Αν και ο νεαρός κρατάει αρνητική στάση και ο δεύτερος ληστής εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η δουλειά ήταν καλά στημένη και απέτυχε στις λεπτομέρειες. Έτσι:

- Οι συγκεκριμένες κασετίνες της χρηματαποστολής με τα χαρτονομίσματα δεν περιείχαν ως συνήθως χρωμοπαγίδα που αχρηστεύει το ρευστό. Η Ασφάλεια ερευνά αν αυτό ήταν κάτι που γνώριζαν οι δράστες και δεν αποφάσισαν να χτυπήσουν τυχαία αλλά στοχευμένα.

- Οι πληροφορίες της Ασφάλειας λένε ότι το τελευταίο διάστημα διάφορες ομάδες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι υπάρχει άβατο για την Αστυνομία στους πανεπιστημιακούς χώρους για να μεταφέρουν εκεί την κακοποιό δράση τους. Για παράδειγμα αντί να ληστέψουν μια χρηματαποστολή σε ένα σούπερ μάρκετ επέλεξαν να χτυπήσουν μέσα στο πανεπιστημιακό ίδρυμα έτσι ώστε να μην έρθουν τετ- ε τετ με τους αστυνομικούς.

- Το σκούτερ που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν και τους πρόδωσε αφού δεν πήρε μπροστά, είχε κλαπεί πριν δύο ημέρες. Μια κίνηση που δίνει την εντύπωση ότι οι ληστές προγραμμάτιζαν ημέρες και μελετούσαν με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο πριν περάσουν στην πρακτική εφαρμογή.

Την υπόθεση μέχρι στιγμής χειρίζεται το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας, ωστόσο ενημέρωση και παράλληλη έρευνα διενεργεί και η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να διαπιστωθεί αν το γεγονός ότι ο ληστής είναι αδερφός του φυλακισμένου για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς δεν έχει να κάνει με την ουσία της συγκεκριμένης ιστορίας. Ο 25χρονος δηλώνει φοιτητής, δεν έχει απασχολήσει ποτέ την Αστυνομία, είναι δηλαδή “καθαρός”, ενώ το 9άρι πιστόλι που βρέθηκε πάνω του έχει ήδη σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε ποια ενέργεια έχει χρησιμοποιηθεί.

Ουσιαστικά το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί είναι αν οι δύο ληστές είναι στρατολογημένα νέα μέλη των Πυρήνων και τα χρήματα από την “απαλλοτρίωση” της χρηματαποστολής προορίζονταν για την ενίσχυση του λεγόμενου επαναστατικού ταμείου ή πρόκειται για μια καθαρά ποινική υπόθεση που δεν έχει καμία σχέση με το αντάρτικό πόλης. Ο 27χρονος αδερφός του συλληφθέντα είχε πέσει στα χέρια της Αστυνομίας στις 30 Απριλίου του
2013 σε καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας μαζί με ακόμη έναν 26χρονο καθώς ήταν καταζητούμενοι για τρεις μήνες για συμμετοχή στις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, τον Πυργετό Λάρισας και τα Φιλώτα Φλώρινας.

Πηγή ➤ protothema

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου