Στις πέντε καλύτερες ειδικές αστυνομικές μονάδες του κόσμου η ΕΚΑΜ.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Μία σημαντική διάκριση μεταξύ των καλύτερων αστυνομικών κομάντος στον κόσμο πέτυχε η Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (ΔΕΑΔ) της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διεθνή διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαϊου 2017, στο Αμάν της Ιορδανίας.

Η ΕΛΑΣ συμμετείχε στον διαγωνισμό με μία ομάδα της ΕΚΑΜ, η οποία κατέκτησε την πέμπτη θέση στη συνολική βαθμολογία, ανάμεσα σε 37 ομάδες ειδικών επιχειρήσεων αστυνομιών απο 17 χώρες του κόσμου. Σημειώνεται, ότι σε δύο από τα αγωνίσματα η ελληνική ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά κέντρα για επίλεκτες μονάδες στον κόσμο, το KASOT, που βρίσκεται στο Αμάν και σύμφωνα με πληροφορίες χρηματοδοτείται κατά μεγάλο μέρος από τις ΗΠΑ.

Οι 17 χώρες που συμμετείχαν ήταν οι ΗΠΑ και η Κίνα, τέσσερις από την Ευρώπη, (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), τέσσερις από την Αφρική και οι υπόλοιπες από την Ασία, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Μέσης Ανατολής.

Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη κατέκτησε η κινεζική αποστολή, η οποία συμμετείχε με δύο διαφορετικές επιχειρησιακές ομάδες, όπως και οι ΗΠΑ και οι περισσότερες χώρες.

Η κάθε ομάδα ήταν οκταμελής. Η ομάδα της ΕΚΑΜ αποτελέιτο από έναν αξιωματικό επικεφαλής και οκτώ επιλεγμένους αστυνομικούς.

Οι 37 ομάδες που συμμετείχαν διαγωνίστηκαν σε επτά διαφορετικά αγωνίσματα και επιχειρησιακά σενάρια, μεταξύ των οποίων αεροπειρατεία, εισβολή σε κτίριο με τρομοκράτες, ταχύτητα, δύναμη, αντοχή, σκοπευτική ικανότητα, κ.λπ.

Αξιωσημείωτο είναι ότι οι δύο αμερικανικές ομάδες δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα, ενώ από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες καμία δεν μπήκε στην 15άδα.

Η ΕΚΑΜ ήταν η τρίτη χρονιά που συμμετείχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Πέρυσι είχε κατακτήσει την όγδοη θέση.

Όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στελέχη της ΔΕΑΔ, η συγκεκριμένη επιτυχία είναι πολύ σημαντική, καθώς αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελληνικών ειδικών δυνάμεων και ειδικότερα της ΕΚΑΜ, σε διεθνές επίπεδο.

Υπενθυμίζεται, ότι η Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, εκτός από την ΕΚΑΜ, περιλαμβάνει το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, την μονάδα των εκπαιδευμένων σκύλων και τα εναέρια μέσα της ΕΛΑΣ.


Πηγή ➤ ΑΠΕ-ΜΠΕ



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου