8 Ιουνίου 2000 - σαν σήμερα η "17 Νοέμβρη" δολοφονεί τον στρατιωτικό ακόλουθο της Μ. Βρετανίας.

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Το πολυχρησιμοποιημένο 45άρι της τρομοκρατικής οργάνωσης -αλλά και ένα από τα G3 που είχαν «απαλλοτροιωθεί» από το αστυνομικό τμήμα Βύρωνα- στράφηκαν, το πρωί της 8ης Ιουνίου, εναντίον του Βρετανού στρατιωτικού ακόλουθου της βρετανικής πρεσβείας.

Ήταν 8 Ιουνίου 2000 όταν ο βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος, Στίβεν Σόντερς, αποτέλεσε το τελευταίο θύμα της «17 Νοέμβρη».

Ο Βρετανός ακόλουθος έπεσε νεκρός από τέσσερις σφαίρες το πρωί της 8ης Ιουνίου στην περιοχή του Ψυχικού.

Τα δύο μέλη της οργάνωσης επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και πυροβόλησαν με 45άρι και με G3, από κοντινή απόσταση το λευκό όχημα, στο οποίο βρισκόταν ο Σόντερς, καταφέρνοντας τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στα άνω άκρα. Ο Σόντερς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός όπου και χειρουργήθηκε, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιβιώσει.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, τονίζοντας ότι προχώρησε στο χτύπημα, αυτό, λόγω του ρόλου του βρετανού στρατιωτικού στο Κόσοβο, καθώς και λόγω της αγγλικής πολιτικής κατά την «επέμβαση» του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999.


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου