Καταδίκη για τους τρεις Αστυνομικούς από καταγγελία Ρομά, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ρατσιστικού.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Με την επιβαρυντική διάταξη του ρατσιστικού και την κατηγορία για βασανισμό επέβαλε ποινές το Δικαστήριο στους Αστυνομικούς οι οποίοι καταγγέλλονται από ποινικό Ρομά.

Σύμφωνα με πηγές του nantiareport.gr κατα την ανακήρυξη της απόφασης η Έδρα επέβαλε με τριετή αναστολή στο Διευθυντή και στον οδηγο Αστυνομικο ποινή 4ετών και 5μηνών για βασανισμό με την επιβαρυντική διάταξη του ρατσιστικού (81/Α) ενώ 18μηνες με 3ετή αναστολή χωρίς όρους επέβαλε στον Αξιωματικό Υπηρεσίας για παράνομη κατακράτηση (με την επιβαρυντική διάταξη του ρατσιστικού).

Για τον Διευθυντή και τον οδηγο Αστυνομικό επισης στην απόφαση περιλαμβάνεται η προϋπόθεση να βρίσκονται υπό επιμέλεια και επιτηρητή κοινωνικής αρωγής και να τηρούν απόσταση (πλέον των 20 μέτρων), από το Ρομά.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του, πρότεινε την ενοχή των τεσσάρων Αστυνομικών – του Διευθυντή, του οδηγού Αστυνομικού και του Ειδικού Φρουρού- συνοδηγό του περιπολικού- καθώς και για τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, οι οποίοι κατηγορούνται με την καταγγελια του ποινικού Ρομά για βασανισμό, και την απαλλαγή των υπολοίπων Αστυνομικών.

Στους Αστυνομικούς επιβλήθηκε επίσης η παρουσία μια φορά το μήνα σε συνεδρία μέχρι την ολοκλήρωση της έκτισης της ποινής τους.

Πηγή ➤ nantiareport

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 σχόλια :

  1. Αυτο μας ελειπε ... τωρα ... να τα μας ... ναι δεν συμφωνω με καμια ειδους βια ... ναι πολλες φορες ξεφευγουμε .... και η αστυνομικοι το ιδιο ... ναι εμεις ζουμε ενα περιστατικό ενω εκεινοι κανουν την δουλειά τους αλλα οχι γυφτος με τετοια δικαιωματα ... κοιταξε ποτε ο γυφτος να ενταχθεί στη κοινωνια ... οχι .... σταματησε ποτε να κλεβει να λεηλατει να πουλαει ναρκωτικα οπλα κ.α. Οχι .... εντάχθηκε στην εργασία Οχι εμαθε ποτε να διαβάζει κ να γράφει Οχι ... σεβαστηκε ποτε συνανθρωπο Οχι .... ποιος τον υπολογισε ως ανθρωπο ??? Ο σκυλος μ πιο πολλα καταβαινει ενταγμενος στη κοινωνία ειναι δε κλεβει δε κανει καταχρηση του νομου ... πιστος φιλος πιστος φυλακας αρκετα σεβαστηκος ... του λειπει η διαλλεκτος κ η γραφη για να τον αφαιρεσουμε απο την κατηγορία ζωου .... τον γυφτο γιατι του δίνεται αυτο το δικαιωμα ??? Δεν εχει τιποτα ανθρωπινο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την στιγμή που το όργανο της τάξης δεν μπορεί να κάνει τπτ για να μας προστατεύσει,και η κοινωνία μας είναι για τον πούτσο. Ίσως θα πρέπει κ εμείς να αρχίσουμε να κλέβουμε και να πράττουμε οποιαδήποτε παράνομη πράξη. Έτσι κ αλλιώς ποινή δεν υπάρχει οπότε στα @@ρια μας. Το πολυ πολυ να βάλουμε κανέναν μπάτσο φύλαξη με αναστολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχάσεις το φούμο. Για να μπεις στον αντιρατσιστικό νόμο.

      Διαγραφή
  3. Απλά ήρθε μάλλον ο καιρός η Αστυνομία να ειναι στατιστική Υπηρεσία που να κρατάει πρακτικά ληστειων και κλοπων και να κοιτάει απο μακριά.Για μένα κακώς έγιναν αυτές οι πράξεις αν έγιναν απο τους Αστυνομικούς. Αφού δεν τους καταδικαει η δικαιοσυνη τους παρανομους κατά συρροή παρανομους η Αστυνομία δεν θα βγάλει το φίδι απο την τρυπα. Παρατηρητές κύριοι η Αστυνομία και περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδικά τώρα με....πρωτη φορα αριστερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΓΑΜ@ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΕΦΑΓΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΜΠΑΛΟΘΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ;; 40 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.ΑΧ Π@ΥΤΑΝΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΣ;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή