Ενοπλες Δυνάμεις και τατουάζ δείτε τι ισχύει.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τατουάζ και piercing ελεύθερα υπό κάποιες προϋποθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μετά απο ερωτήματα που έχει λάβει το onalert στο Facebook όσο αφορά τους κανόνες στις Ένοπλες Δυνάμεις για τα τατουάζ και τα piercing παραθέτουμε όλα όσα λέει το σχετικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ [2015] που αφορά τα Tατουάζ [δερματοστιξία] ή Piercing [διάτρηση σώματος]
Η δερματοστιξία, δεν πρέπει να είναι εξωτερικά εμφανής καθ οιονδήποτε τρόπο, με το σύνολο των στρατιωτικών στολών [βασικών ή επιπροσθετων, χειμερινών ή θερινών] που καθορίζονται στο σχετικό

Επιπλέον η παραπάνω μη εξωτερικά εμφανή δερματοστιξία ω εκ του περιεχομένου τη απεικόνισης της δεν θα πρέπει να αναιρεί την επιβαλλόμενη απο το Συνταγμα ουδετερότητα των υπηρετούντων στις ΕΔ, ουτε να προκαλεί κατά τρόπο, ο οποίος δν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντα τους
Ομοίως το πριεχόμενο της απεικόνισης της δερματοστιξίας δεν θα πρέπει να πριλαμβάνει μηνύματα που άπτονται κάθε μορφής διακρίσεων [φυλετικών, εθνκών, θρησκευτικών, λόγω φύλου κλπ], υποδηλώνουν πολιτική προτίμηση ή προσβάλουν με οποιoνδήποτε τρόπο τα ιδεώδη των ΕΔ.

Τέλος οι οπές απο διάτρηση σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου ή του σώματος [piercing], θα πρέπει να είνα κατά το δυνατό ελάχιστα ορατές.

Επιπλέον όπως αναφέρει το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ: "Τα προαναφερόμενα ισχύουν για το σύνολο του στρατιωτικού προωπικού των ΕΔ , πλην αυτών που εκπληρώνουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση. Εντούτοι, τα Γενικά Επιτελεία των Κλάδων δύνανται να θέτουν τους περιορισμούς της παραγράφου ένα της παρούσα, ω κριτήρια για την επιλογή οπλιτών σε συγκεκριμένα Όπλα ή ειδικότητες ή θέσεις [πχ την Προεδρική Φρουρά, τις Στρατονομικές Υπηρεσίες των ΕΔ κα.]"

Πηγή ➤ onalert

Share on Google Plus

Elas Lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου