"Σγουρομάλλης" και "ξανθός" στήνουν τη νέα τρομοκρατία.

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Η προκήρυξη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στο υπουργείο Εργασίας και της Eurobank, κινητοποίησε τα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η θυγατρική οργάνωση του «Επαναστατικού Αγώνα» παραμένει ενεργή, παρά τις συλλήψεις των Μαζιώτη – Ρούπα, είναι πολύ περισσότερο ότι φαίνεται η σύμπραξη παλιών και έμπειρων μελών του ένοπλου αντάρτικους πόλης, με μία νέα γενιά αχαρτογράφητων από την ΕΛ.ΑΣ. τρομοκρατών. Αυτό φάνηκε από την αποτυχημένη επίθεση στο υπουργείο Εργασίας, στις 12 Δεκεμβρίου 2016, όπου η βόμβα ήταν φτιαγμένοι από άτομα με μικρή εμπειρία που κατά πάσα πιθανότητα επιχειρούσαν πρώτη φορά, εν αντιθέσει με αυτή που εξερράγη στις 19 Απριλίου 2017 στην οδό Σανταρόζα έξω από το κτίριο της Eurobank, όπου ο μηχανισμός ήταν άριστα συναρμολογημένος.

Την ίδια ώρα και από την αναφορά στην προκήρυξη της «Αντικρατικής Πάλης» και του Χρήστου Τσουτσουβή –που έπεσε νεκρός πριν από 32 χρόνια σε συμπλοκή με αστυνομικούς-, φαίνεται πως ο συντάκτης ανήκει στην παλαιά γενιά τρομοκρατών.

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανοίγουν ξανά τους φακέλους του «σγουρομάλλη» και του «ξανθού». Ο λόγος για τους δύο άγνωστους συνεργούς της Πόλας Ρούπα, πλαστές ταυτότητες των οποίων είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο της στην Ηλιούπολη. Άτομα τα οποία «ανδρώθηκαν» στο ένοπλο αντάρτικο πόλεως δίπλα στην ισχυρή γυναίκα του «Επαναστατικού Αγώνα», ενώ και το κείμενο της προκήρυξης θυμίζει αρκετά τις μακροσκελής οικονομικές αναλύσεις της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, μετά από κάθε χτύπημα της οργάνωσης.

Η αίσθηση που υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι τα δύο αυτά πρόσωπα παίζουν πλέον κομβικό ρόλο στην νεοτρομοκρατία, επιχειρούν να ανασυνταχθούν και να συνεχίσουν τις επιθέσεις αναβαθμίζοντας τη δράση τους μέσω της κατασκευής ισχυρών βομβών.

Αναφορά σε Παπαδήμο
Αίσθηση επίσης προκαλεί –αν και όλα δείχνουν ασύλληπτα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»- η αναφορά του ονόματος του Λουκά Παπαδήμου στην προκήρυξη της «ΟΛΑ». «Εδώ και αρκετούς μήνες επαναλήφθηκε η μονότονη φάρσα της “διαπραγμάτευσης”, με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παίζει το συνηθισμένο της ρόλο, αυτόν του εκπροσώπου και υπηρέτη της ντόπιας αστικής τάξης και του μόνιμου καρπαζοεισπράκτορα των ιμπεριαλιστών δανειστών (…) Βασική προϋπόθεση για να γίνει βιώσιμο το χρέος είναι να γίνει αβίωτη η ζωή του εργαζόμενου λαού. Αυτό ακριβώς έγινε φανερό και με το PSI επί κυβέρνησης Παπαδήμου. Ακόμα και το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αφορά μονάχα την πρόσβαση των καπιταλιστών σε φθηνό χρήμα και εντάσσεται στη γενικευμένη πολιτική αναδιανομής από τα κάτω προς τα πάνω», γράφει ο συντάκτης του κειμένου.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι παρότι δεν γίνεται καμία αναφορά στο επιχειρησιακό σκέλος των τρομοκρατικών ενεργειών σε υπουργείο Εργασίας και Eurobank, η «ΟΛΑ» απευθύνει έκκληση για «ένοπλη ταξική πάλη» και «επαναστατικά οράματα με το όπλο στο χέρι».

paraskinio



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου