Στο παιχνίδι και "Οι Εσωτερικές Υποθέσεις" θα διερευνήσουν καταγγελίες στο Μενίδι για συνενοχή Αστυνομικών..

elas_lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ «Ταινιοθήκη» με τηλεοπτικά ρεπορτάζ όπου πολίτες του Μενιδίου κατήγγειλαν την «ανοχή» ή «συνενοχή» αστυνομικών σε κυκλώματα ναρκωτικών δημιούργησε η ΕΛΑΣ.

«Ταινιοθήκη» με τηλεοπτικά ρεπορτάζ και «αρχείο» με δημοσιεύματα έντυπου και διαδικτυακού Τύπου, όπου πολίτες του Μενιδίου κατήγγειλαν την «αδράνεια», «ανοχή» ή «συνενοχή» αστυνομικών σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, όπλων και παράτυπων μεταναστών, δημιούργησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τους Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διερευνήσει την κάθε καταγγελία ξεχωριστά. Αρχικά εξετάζουν το βιντεοληπτικό υλικό, όπου εντοπίζονται αστυνομικά οχήματα να βρίσκονται ακινητοποιημένα δίπλα από σημεία αγοραπωλησίας ναρκωτικών και στη συνέχεια θα επιχειρήσουν τον εντοπισμό πολιτών, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες τους, ενώ θα λάβουν καταθέσεις απ’ όσους έκαναν ή εμφανίστηκαν στα συγκεκριμένα ρεπορτάζ.

«Είναι δεδομένο ότι οι δραστηριότητες των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή μεγέθυναν και την εισροή πακτωλού εκατομμυρίων ευρώ που αλλοτριώνουν διεφθαρμένες-επιρρεπείς  συνειδήσεις και μεγεθύνουν την ανοχή στο φαινόμενο. Είναι ευκαιρία να γίνει μια εμπεριστατωμένη και λεπτομερής έρευνα για τις καταγγελίες διαφθοράς αστυνομικών και όπου προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν αυστηρές ποινές» ανέφερε εμφατικά στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Και σε αυτό το πεδίο των ερευνών τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων θα ακολουθήσουν το… χρήμα. Θα ερευνήσουν το «Πόθεν Έσχες» στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούν στην περιοχή για τον τυχόν εντοπισμό αδικαιολόγητων εισροών χρημάτων και πλουτισμού. Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για το Μενίδι στοχεύει στην εξάρθρωση μεγάλων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, με σκοπό των περιορισμό των πηγών προέλευσης του άφθονου μαύρου χρήματος.

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσία έξι υπουργών της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, δεσμεύτηκε για τακτικές αστυνομικές επιχειρήσεις που θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό στην περιοχή του Μενιδίου και όχι μόνο,  για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, ενώ δεν θα επιτραπούν φαινόμενα αυτοδικίας σαν αυτά που εξελίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Το επικαιροποιημένο σχέδιο αστυνόμευσης για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, περιλαμβάνει την ονομαστικοποίηση των αστυνομικών που θα συμμετέχουν όπως και των δράσεων. Θα γίνεται αλληλοενημέρωση, σε καθημερινή βάση, αρμοδίων για ζητήματα τάξης και ασφάλειας όπως για υποθέσεις, αδικήματα και ιδιαιτερότητες. Η νέα επιχειρησιακή δομή, θα προβαίνει σε καθημερινές «ειδικές δράσεις» με ομάδες ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ., Άμεση Δράση, Τροχαία, Ασφάλεια, τοπικό αστυνομικό τμήμα και τμήμα ασφαλείας, σε συγκεκριμένα σημεία και ώρες ύστερα από αξιολόγηση εγκληματολογικών δεδομένων και σε στοχευμένες δράσεις που θα εξελίσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο αριθμός των αστυνομικών που θα απασχολούνται καθημερινά είναι συνολικά 180, σε τρεις βάρδιες του 24ώρου. Οι επικεφαλής αξιωματικοί θα έχουν καθημερινές επαφές με στελέχη υπηρεσιών της Δυτικής Αττικής, με δημάρχους και τοπικούς φορείς.

Πηγή ➤ thetoc

Share on Google Plus

Elas Lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου