Νέα συνάντηση Τόσκα με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά - Δείτε τι αποφασίστηκε.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα στο Μενίδι αποφάσισαν τη Δευτέρα σε συνάντησή τους ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά.

Είχε προηγηθεί συνάντηση και προ διμήνου πριν γίνει το περιστατικό στο Μενίδι. Ακριβώς όμως επειδή συνέβη αυτό το τραγικό περιστατικό επισπεύσθηκε μία νέα συνάντηση και έγιναν πιο συγκεκριμένες προτάσεις από την μία και την άλλη πλευρά.

Τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα στο Μενίδι αποφάσισαν τη Δευτέρα σε συνάντησή τους ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά.

Σε συζήτηση που είχαν στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μέσα από ψυχαγωγικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και της Συνομοσπονδίας Ρομά, η τοπική κοινωνία θα μπορέσει να αποδεχτεί περισσότερο την παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι επί τάπητος τέθηκε και το πώς μπορούν οι εκπρόσωποι των Ρομά να μεσολαβήσουν, προκειμένου να δοθεί περισσότερος «χώρος» στις αστυνομικές δυνάμεις για ελέγχους σε προβληματικές περιοχές (καταυλισμούς, συνοικίες όπου δρουν οργανωμένες συμμορίες). Οι εκπρόσωποι δεσμεύτηκαν ότι θα συνδράμουν όσο μπορούν, ούτως ώστε η Αστυνομία να γίνει πιο αποδεκτή στα σημεία αυτά καταβάλλοντας προσπάθεια για να αποτελέσουν «γέφυρα» ανάμεσα στις Αρχές και την τοπική κοινωνία. Επίσης, ανέφεραν ότι και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηχορύπανση και την παραβατικότητα.

Οι εκπρόσωποι των Ρομά είχαν επισκεφτεί ξανά πριν από δύο μήνες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και είχαν ανταλλάξει και τότε απόψεις για τη μείωση της εγκληματικότητας και τη συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Οι εξελίξεις, ωστόσο, μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών ανάγκαζαν την πολιτική ηγεσία του Σώματος να επισπεύσει τη δεύτερη συνάντηση.

Πηγή ➤ huffingtonpost

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου