Ο Τόσκας αναγνώρισε το άβατο των Εξαρχείων με την απαγόρευση της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ... ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ

Τριγμούς στην Ελληνική Αστυνομία και επιβεβαίωση της θεωρίας του… άβατου επιφέρει η διαταγή απαγόρευσης της εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Πλατεία Εξαρχείων.

Μεγάλο ζήτημα αποτελεί πλέον για τους επικεφαλής αξιωματικούς η τήρηση της συγκεκριμένης απόφασης. Και αυτό γιατί μπορεί οι συνδικαλιστές αστυνομικοί να δηλώνουν πως θα πειθαρχήσουν και θα ματαιώσουν την εκδήλωση αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα πράξουν το ίδιο μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η χθεσινή διαταγή του γαδάρχη αναφέρει, πάντως, ότι από τις 6.00 σήμερα το πρωί μέχρι τις 24.00 της ίδιας ημέρας απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας «κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία» στα Εξάρχεια, στο Κολωνάκι και τις γύρω περιοχές.

Στην περίπτωση που οι αντιεξουσιαστές προβούν στη δική τους εκδήλωση χωρίς κανείς να τους αποτρέψει ή συλλάβει τους διοργανωτές της, τότε ενισχύεται η άποψη περί άβατου στα Εξάρχεια, αναφέρουν κύκλοι του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συνέπειες της κίνησης της ΠΟΑΣΥ θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα, υποστηρίζουν αξιωματικοί της Αστυνομίας, καθώς ανησυχούν για «δράσεις» εναντίον μεμονωμένων αστυνομικών και αύξηση της έντασης και της σφοδρότητας επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Παράλληλα θεωρούν ότι η συνδικαλιστική ενέργεια «συσπείρωσε» συλλογικότητες του αναρχικού χώρου που βρίσκονταν σε διάσταση, εναντίον του ένστολου «κοινού εχθρού».

Την ίδια ώρα, διαπιστώνεται το οξύμωρο σχήμα ότι οι ανακοινώσεις των συγκεντρώσεων των αντιεξουσιαστών αποτελούν την αφορμή και δικαιολογία της έκδοσης διαταγής απαγόρευσης της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ, υπό τον κίνδυνο «διατάραξης της δημόσιας ασφάλειας και κοινωνικής ειρήνης». Ουσιαστικά, η γρήγορη αντίδραση αναρχικών συλλογικοτήτων να εξαγγείλουν αντισυγκεντρώσεις έδωσε την αιτιολογία του κινδύνου «συνύπαρξης» με τους ένστολους.

«Αν δεν υπήρχαν ανακοινώσεις συγκεντρώσεων αναρχικών, με ποια αιτιολογία θα βγάζαμε διαταγή απαγόρευσης; Αν έμεναν “βουβοί” και έβγαινε απαγόρευση μόνο για την εκδήλωση των αστυνομικών, τότε η “ταμπέλα” περί άβατου των Εξαρχείων θα γινόταν τεράστια».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε σχετικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ, πως η απαγόρευση επιβεβαιώνει το άβατο, είπε: «Μα αυτή είναι η επιδίωξη αυτής της συγκέντρωσης. Να απαγορευτεί και να παρουσιαστεί μετά σαν επιβεβαίωση του άβατου. Εάν η ΠΟΑΣΥ ήθελε πράγματι να συμβάλει σε ένα διάλογο για τα Εξάρχεια, θα μπορούσε να ξεκινήσει με μια εκδήλωση κάπου αλλού.
Γνωρίζουν ότι με την επιλογή τους το πλέον πιθανό είναι ότι θα πυροδοτήσουν εντάσεις. Για κάποιον που πράγματι ενδιαφέρεται για την κοινωνική ειρήνη δεν το κάνει. Θα έπρεπε να διευκολύνουν τις προσπάθειες που γίνονται, με την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στην περιοχή και τις άλλες ενέργειες, και όχι να ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά. Δεν είναι συνδικαλιστική πρακτική αυτή».

Ο υπουργός
Σε συνέχεια των δηλώσεών του στο ΑΠΕ, ο κ. Τόσκας έριξε «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης, προαναγγέλλοντας, αν και δεν ήθελε να πάρει θέση, την αστυνομική διαταγή απαγόρευσης. Ο αρμόδιος υπουργός κάλεσε τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης «να ξεκαβαλήσουν το καλάμι». Ο κ. Τόσκας είπε χαρακτηριστικά: «Η ΠΟΑΣΥ έχει ανακοινώσει μια εκδήλωση, όπως την ονομάζει, χωρίς να ανακοινώσει ούτε πρόγραμμα ούτε θέματα ούτε ομιλητές. Ο πρόεδρός της, ο κ. Γερακαράκος, με συνέντευξή του, καλεί τους αναρχικούς να παραβρεθούν. Νομίζω πως όποιος σε αυτή τη χώρα διαθέτει στοιχειώδη λογική σκέψη μπορεί να καταλάβει πού μπορεί να οδηγήσει αυτό το κάλεσμα. Και νομίζω ότι και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί το καταλαβαίνουν. Δηλώνει επίσης ο κ. Γερακαράκος ότι το κάνουν για να βρεθεί μια λύση, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση. Αρα γιατί το κάνουν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αν αυτός που κάνει αυτά τα πράγματα δεν είναι επιπόλαιος και αφελής, τότε είναι επικίνδυνος».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, δήλωσε: «Εχουμε δώσει όρκο να υπηρετήσουμε το νόμο και το Σύνταγμα και εύλογα θα πειθαρχήσουμε σε οποιαδήποτε απόφαση απαγόρευσης. Θα πρέπει όμως να απολογηθεί η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό γιατί απαγορεύει μια καθ’ όλα νόμιμη μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια εκδήλωση διαλόγου».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Ο κ. Τόσκας θα πρέπει να μας πει τι έχει κάνει για το θέμα των Εξαρχείων».

«Να παραιτηθεί»
Δριμεία ανακοίνωση με την οποία ζητά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. «Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο. Η απόφαση είναι πρόκληση για τη δημοκρατική ελληνική κοινωνία», τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι αν ο κ. Τοσκας είχε στοιχειώδη ευθιξία θα είχε παραιτηθεί. «Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα», καταλήγει.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Πηγή ➤ Ελεύθερος Τύπος

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου