Φολέγανδρος ώρα μηδέν - Γυναίκα πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο, περιμένοντας το ελικόπτερο.

elas-lyste_blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Θρήνος για τον θάνατο μιας νέας γυναίκας στη Φολέγανδρο η οποία προχθες την Πέμπτη έχασε τη ζωή της ενόσω βρισκόταν στο ασθενοφόρο του νησιού περιμένοντας επί τέσσερις (4) ώρες το ελικόπτερο που θα τη μετέφερε στην Αθήνα.

Η Φολέγανδρος είναι ένα νησί με έντονη τουριστική ροή, δεκάδες ξενοδοχεία και χιλιάδες κλίνες φιλοξενίας που όμως αποδεικνύεται ανίσχυρο και πραγματικά «άγονο» όταν πρόκειται για ζητήματα υγείας και ασφάλειας του πληθυσμού του. Η ανασφάλεια των κατοίκων του νησιού διαρκώς αυξάνεται καθώς η υγειονομική κάλυψη που τους παρέχεται αποδεικνύεται στην πράξη τουλάχιστον ελλιπής.

Πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο περιμένοντας το ελικόπτερο.

Ο θάνατος μιας νεαρής γυναίκας στην Φολέγανδρο, ήρθε να αναδείξει με τον πιο τραγικό τρόπο τη δραματική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας και το τρόπο που αντιμετωπίζουν τους νησιώτες… Και μάλιστα «μια ανάσα» πριν ξεκινήσει η θερινή σεζόν, οπότε ο πληθυσμός των Κυκλάδων πολλαπλασιάζεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα »έσβησε» μέσα στο ασθενοφόρο κι ενώ το ελικόπτερο ήθελε πέντε λεπτά για να προσγειωθεί στο νησί.
Το ελικόπτερο άργησε σχεδόν 4 ολόκληρες ώρες, με την γραφειοκρατία και το χρόνο που χάθηκε στερώντας την ζωή σε μια 57χρονη γυναίκα.
 Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος μας κ. Πολάκη, Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η γυναίκα έφυγε άδικα από τη ζωή.

Να σημειωθεί ότι στο νησί υπάρχει μόνο μια γιατρός, από την παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση, «Γιατροί του Κόσμου» που δίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά ανάσες ζωής στους κατοίκους του νησιού, ενώ ο δήμαρχος Φολεγάνδρου εκτελεί χρέη οδηγού του ασθενοφόρου εδώ και 30 χρόνια.



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου