Διάγγελμα Α.Τσίπρα για τη συμφωνία στο Eurogroup: «Ξημέρωσε μια καλή ημέρα για την Ελλάδα - Πήραμε ότι ζητούσαμε»

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τί είπε για την ελάφρυνση του χρέους, τα νέα μέτρα, τα ομόλογα και το άνοιγμα στις αγορές

Διάγγελμα - δήλωση προς τον ελληνικό λαό για τα αποτελέσματα του Eurogroup  έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Μέγαρο Μαξίμου. Η δήλωσή είναι στο κλίμα όσων έχει πει νωρίτερα σήμερα, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ξημέρωσε μετά από καιρό μια καλή μέρα για την Ελλάδα. Πήραμε αυτό που θέλαμε και αυτό που δικαιούμαστε. Ανοίγει ο δρόμος για έξοδο από την κρίση. Μετά το δύσκολο συμβιβασμό του 2015 αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν και επιμείναμε στη διεκδίκηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων και μάλιστα τώρα. Γιατί τώρα έχουμε το μομέντουμ της ανάπτυξης.

Πήραμε αυτό που ζητούσαμε: Μια συμφωνία διεξόδου. Μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που θα το καταστήσουν βιώσιμο. Πήραμε επιμήκυνση των ομολόγων 15ετή και ισόποσο πάγωμα των επιτοκίων. Πήραμε και ρήτρα ανάπτυξης. Η πιο σημαντική δέσμευση είναι στην τελευταία παράγραφο, το τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018.


Εχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Βλέπουμε ακτίνα φωτός. Τώρα είναι η ώρα για να προωθήσουμε τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία. Να χτίσουμε το μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξης για τους πολλούς. Με κέντρο την εργασία, την δίκαιη κατανομή του πλούτου. Ν' αφήσουμε πίσω την Ελλάδα της αναξιοπιστίας, της διαφθοράς, των μικρών και μεγάλων σκανδάλων.

Κατόπιν αυτών, σημείωσε ο πρωθυπουργός ότι «Τώρα δεν είναι η ώρα του εφησυχασμού, της επανάπαυσης αλλά της αποφασιστικότητας. Τώρα είναι η ώρα για να προωθήσουμε τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Για να τονίσει μετά «Το σήμα προς τα έξω, προς τους επενδυτές και τις αγορές για να εμπιστευθούν ξανά την Ελλάδα, έχει ήδη δοθεί και είναι πολύ ισχυρό. Το σήμα όμως και προς τα μέσα, όμως, πρέπει να είναι ακόμη ισχυρότερο. Ναι μπορούμε. Μπορούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας με τις δικές μας δυνάμεις. Να ξανακερδίσουμε την κυριαρχία και το μέλλον μας. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

Πηγή ➤ pronews


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου