Από τους καύσωνες στις καταιγίδες - Δείτε σε ποιες περιοχές... έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Το Σάββατο στα βόρεια αναμένονται τοπικοί όμβροι και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικοί όμβροι τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, όπου τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση προς το βράδυ στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4  και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33  και στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 16/07/2017

Την Κυριακή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπα θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και κυρίως στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου